Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 30 Απρ 2022
Η προθέρμανση ολοκληρώθηκε. Ο μεγάλος πόλεμος αρχίζει
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Όταν ένας Αμερικανός οικονομολόγος βραβευμένος με Νόμπελ, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, παρεμβαίνει γράφοντας ότι: «η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να διακόψει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου και η Δύση πρέπει να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα όχι απλώς για να κρατήσει τον Πούτιν μακριά, αλλά για να καταγάγει μια ξεκάθαρη νίκη διότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο (!) από την ίδια την Ουκρανία» είναι φανερό ότι έχει ληφθεί απόφαση.

Είναι φανερό πως τα έξι κύματα οικονομικών κυρώσεων δεν έκαμψαν τη Μόσχα, που δεν μπλοφάρει και διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου σε όσους προμηθευτές δεν πληρώσουν σε ρούβλια. Στα πλάνα των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, όπως η Raytheon και η Lockheed Martin, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μια παχυλή επιβράβευση, καθώς είναι ήδη έτοιμα τα νέα συμβόλαια για την ανανέωση των οπλοστασίων σε αεροπορικούς πύραυλος Stinger και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη διαθέσει στην Ουκρανία κατά χιλιάδες.

Σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία, πριν ακόμη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον, έχοντας επικεντρωμένη την προσοχή της στον έλεγχο της Κίνας, είχε προϋπολογίσει για το Πεντάγωνο 7,3 τρισ. δολάρια (!) για την επόμενη δεκαετία σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Μάλιστα, αυτά τα κέρδη έσπευσε να εγγυηθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν με την πρόσφατη δήλωση ότι «θα δώσουμε στην Ουκρανία τα όπλα για να πολεμήσει και να αμυνθεί σε όλες τις δύσκολες μέρες που έρχονται», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Ουκρανία δεν είναι μεν στο ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ είναι μέσα στην Ουκρανία!

Δυστυχώς, οι πιέσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με υψηλό μάλιστα οικονομικό κόστος, να ακολουθήσουν σχέδια αυτά, υπηρετώντας τα αμερικανικά συμφέροντα, πέρα από την υποταγή της Σουηδίας και της Φινλανδίας, έφτασαν μέχρι του σημείου να απειλήσουν τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς με ανατροπή, αν δεν συμφωνήσει να στείλει βαρύ εξοπλισμό στο Κίεβο.

Αυτό αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας ότι το αντιπολιτευόμενο γερμανικό μπλοκ CDU/CSU ετοιμαζόταν να καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος στην Μπούντεσταγκ για την παροχή βαρέων όπλων στο Κίεβο εάν ο καγκελάριος Σολτς δεν το αποφάσιζε. Για να μεγιστοποιηθούν οι πιέσεις, είχαν συμφωνήσει και οι κυβερνητικοί εταίροι Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες! Τελικά ο Σολτς υπέκυψε.

 

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη ρωσική πλευρά, τα νέα ουκρανικά αεροσκάφη που εμφανίστηκαν τελευταία και πλήττουν ρωσικούς στόχους δεν εδρεύουν στην Ουκρανία, που έχει χάσει σχεδόν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμιά της, αλλά στη γειτονική Ρουμανία!

Τα δρομολόγια αυτών των πτήσεων είναι ίδια. Για να μην εντοπιστούν από τις εγκαταστάσεις των ρωσικών ραντάρ, πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα προς Οδησσό και από εκεί προς άλλες ουκρανικές πόλεις του Νότου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Οδησσό έχει εισέλθει και δρα η ρουμανική μισθοφορική εταιρεία PMC Nordstarsupport.

Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν επίσημα και εξηγούν τη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα και τη στοχοποίηση της φιλορωσικής Υπερδνειστερίας, τότε είναι βέβαιο ότι η επέκταση των στόχων του πολέμου θα ξεφύγει γρήγορα από τα στενά όρια της Ουκρανίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν είναι τυχαίο πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη ότι όποια χώρα επιχειρήσει να επέμβει στην Ουκρανία θα έρθει αντιμέτωπη με την άμεση απάντηση της Ρωσίας.

Και ο πυρετός δεν αφορά πλέον μόνο την Ευρώπη. Η Αυστραλία, που υπερεξοπλίζεται με αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια και νέα πυραυλικά συστήματα χωρίς να απειλείται από κανέναν, δήλωσε διά του υπουργού  Άμυνας Πίτερ Ντάτον ότι δεν μπορεί να επιτραπεί (!) στην Κίνα για λόγους εθνικής ασφαλείας να δημιουργήσει ναυτικές βάσεις στα νησιά του Σολομώντα (με τα οποία το Πεκίνο έχει έρθει σε συμφωνία), διότι απέχουν -λένε- 3.280 χιλιόμετρα από το έδαφός της.

Πολεμικές βάσεις επιτρέπονται σε όλες τις χώρες που δεν απέχουν, αλλά έχουν σύνορα με τη Ρωσία, με τη Μόσχα να μην έχει το δικαίωμα να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφαλείας! Αυτός είναι ο κόσμος μας και κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο.

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου