Αν οι προηγούμενες χρονιές του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση ήταν οι χρονιές του Μωυσέως, η φετινή χρονιά θα είναι αναμφίβολα η χρονιά των Νόμπελ.

Με πρώτη του υποψηφιότητα αυτήν για το Νόμπελ της Οικονομίας. Μετά την πρωτοφανή, ανεπανάληπτη και ανεξήγητη, με τις μέχρι τώρα επιστημονικές γνώσεις, επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος κατάφερε να αυξήσει τα δημοσκοπικά ποσοστά της κυβέρνησής του, την ώρα που η οικονομία της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Με το δημόσιο χρέος να έχει εκτοξευτεί το 2021 στο δυσθεώρητο ύψος του 236% του ΑΕΠ και να έχει επιδεινωθεί, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά 4%. Αναγορεύοντας την Ελλάδα στην καθόλου κολακευτική πρώτη θέση του παγκόσμιου πίνακα των χωρών ως προς το χρέος, με δεύτερη και ασθμαίνουσα, να βλέπει την πλάτη μας, την αναπτυγμένη Ιαπωνία. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση που είχε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της, καθώς με ένα δημόσιο χρέος που ξεπέρασε τα 388,49 δις ευρώ, η χώρα οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση.

Θα μου πείτε τώρα και τι νοιάζει τον κόσμο που λατρεύει τον πρωθυπουργό του, για το που βρίσκεται το δημόσιο χρέος της χώρας. Η απάντηση είναι ότι αν αυτή η κατρακύλα της χώρας συνδυαστεί και με τον δείκτη ύφεσης της οικονομίας, ο οποίος επί Μητσοτάκη βρίσκεται στα τάρταρα, με τιμές που τρέχουν πέρα και από το -8%, τότε είναι εύλογο γιατί αυτή η συνδυασμένη επιδείνωση των οικονομικών δεικτών όχι μόνο ενδιαφέρει, αλλά και καίει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που επηρεάζονται άμεσα από το ναυάγιο της οικονομίας.

Κι επειδή είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα πουν ότι για την ύφεση φταίει η πανδημία, ας δουν την ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της Ευρώπης και θα καταλάβουν γιατί αυτή η κατρακύλα αποτελεί ελληνικό θλιβερό προνόμιο, που οφείλεται αποκλειστικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Αφού και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, πλήττονται κι αυτές από την πανδημία.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι άλλωστε, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνουν από δημόσιο χρέος, κάτι έχουν να πουν για τα λουκέτα που απειλούν τις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους…

Εκείνο πάντως που αδιαμφισβήτητα αντιλαμβάνονται οι πολίτες και που θα έπρεπε λογικά να αποτελεί αιτία μεγάλης δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση, είναι οι κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, με αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος της τάξης του 20%.

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο, μια κυβέρνηση που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και που συγχρόνως προκαλεί και δυσθεώρητες αυξήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, πολύ μεγαλύτερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, να αποθεώνεται σε τέτοιον βαθμό από τους πολίτες.

Όταν λοιπόν η επιστήμη υποκλίνεται μπροστά σε μια τέτοιου μεγέθους επιτυχία, τον πρωταγωνιστή της υπέρβασης των μέχρι σήμερα γνωστών νόμων της οικονομίας δεν μπορεί παρά να τον περιμένει ένα βραβείο Νόμπελ.

Η αύξηση των ποσοστών της δημοφιλίας μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που οδηγούν τη χώρα σε πρωτοφανή οικονομική κατάρρευση, ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα που ήθελαν τις κυβερνήσεις να προσπαθούν για το καλό της οικονομικής κατάστασης των πολιτών τους και ανοίγει νέους δρόμους για την ανθρωπότητα.

Μια δεύτερη, αναπάντεχη οπωσδήποτε, υποψηφιότητα του Μητσοτάκη, είναι αυτή για το Νόμπελ Φυσικής.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι κυβερνήσεις που είτε προκαλούσαν, είτε δεν μπορούσαν να εμποδίσουν μεγάλες φυσικές καταστροφές, ήταν καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών τους, καθώς έπαιρναν την άγουσα προς την αντιπολίτευση.
Ο Μητσοτάκης κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα της επιστήμης και σε αυτό. Έχοντας δηλαδή την πολιτική ευθύνη για μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, κατά την οποία έγιναν στάχτη περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, κατάφερε να αυξήσει τη δημοφιλία του στις δημοσκοπήσεις.

Και όποιος σκεφτεί ότι το φετινό καλοκαίρι ούτως ή άλλως έφερε μεγάλες καταστροφές σε όλα τα κράτη που βρέχονται από τη Μεσόγειο, δεν έχει παρά να συγκρίνει τις διπλάσιες καμένες εκτάσεις ανά πυρκαγιά στην Ελλάδα σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία, τις τετραπλάσιες σε σχέση με την Κύπρο και τις οκταπλάσιες σε σχέση με την Ιταλία.

Και μας έκαψε δηλαδή και τον αγαπάμε. Αυτό κι αν είναι για Νόμπελ.

Τέλος υπάρχει μια ακόμη απρόσμενη υποψηφιότητα Μητσοτάκη, αυτή για το Νόμπελ Ιατρικής.

Ένας πρωθυπουργός που εξακολουθεί να απολαμβάνει την αγάπη και την αναγνώριση του λαού του, ενώ οδήγησε τη χώρα του σε μια από τις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία και ο οποίος μάλιστα εξακολουθεί να λατρεύεται, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτε για την ενίσχυση του συστήματος υγείας της χώρας του, το οποίο άλλωστε σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει, είναι ένας θαυμαστός πολιτικός που σπάει τα γνωστά μέχρι σήμερα στερεότυπα για το περίφημο πολιτικό κόστος. Οδηγώντας τον πλανήτη σε μια νέα εποχή.

Αν ο Μητσοτάκης σαρώνει τα βραβεία Νόμπελ, την ίδια ώρα ο ελληνικός λαός στην κηδεία του Μίκη και τώρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ αποθέωσης του ηγέτη του.

5.500 αστυνομικοί χρειάζονται στη Θεσσαλονίκη για προστατεύουν τον πρωθυπουργό από τις… επιθετικές εκδηλώσεις λατρείας και από τους… δοξαστικούς ύμνους δεκάδων χιλιάδων πολιτών που με την παρουσία τους, τα συνθήματα και τα τραγούδια τους, υποδέχονται με τον τρόπο που αξίζει έναν πρωθυπουργό που τους απάλλαξε και από τη βάσανο του Μετρό και από την ταλαιπωρία των Αρχαίων που βρέθηκαν στη Βενιζέλου.

Αυτές οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης αποτελούν άλλωστε την πιο ζωντανή και πιο αυθεντική δημοσκόπηση που έγινε ποτέ…
πηγη: https://tvxs.gr