Αν επρόκειτο για καμία επιτυχία, πρωτοβουλία ή πακέτο μέτρων της κυβέρνησης, θα βλέπαμε ένα ακόμη από τα δεκάδες διαγγέλματα, με τα οποία μας συνήθισε από το 2019.

Αλλά ενώ καίγεται η Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την τακτική της πάπιας.

Μια επίσκεψη στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας χωρίς δηλώσεις και μια δήλωση στο twitter ότι είμαστε «ευγνώμονες στους εταίρους και συμμάχους μας για την βοήθειά τους».

Οι σύμβουλοι επικοινωνίας, έχουν προφανώς συστήσει στον πρωθυπουργό να αποφύγει τις πολλές εμφανίσεις και δηλώσεις.

Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν έχει τίποτα να πει: οι πρωτοφανείς φωτιές, έχουν κατακάψει την εικόνα του αποτελεσματικού επιτελικού κράτους και μαζί τους όλες τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό, έχοντας μάθει από τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων καταστροφών. Στην πραγματικότητα κάθε χρόνο και μετά κάθε φωτιά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται όλο και πιο ανίκανη.

Όπως και στα άλλα θλιβερά πανευρωπαϊκά αρνητικά ρεκόρ, από την ακρίβεια μέχρι την τιμή της βενζίνης, οι θλιβεροί κυβερνητικοί προπαγανδιστές παραπέμπουν σε ανάλογες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορούν όμως να εξηγήσουν γιατί σε ένα πράγματι δύσκολο διεθνές περιβάλλον που επηρεάζει η κλιματική κρίση, η Ελλάδα πρέπει να καίγεται πρώτη και καλύτερη. Έχουν μείνει αβοήθητοι λόγω της ένοχης σιωπής ενός ανθρώπου, που για να μιλήσει περιμένει τις φωτιές να σβήσουν μόνες τους.

πηγη: https://tvxs.gr