Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 16 Σεπ 2021
Γιώργος Γεραπετρίτης: Απομόνωση
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Γ. Λακόπουλου

Περίεργες κινήσεις στην πολιτική σκηνή.

 

Ο Μητσοτάκης απειλεί να πάει την τετραετία ως το τέλος , αλλά κάνει σκληρό προεκλογικό αγώνα με πόλωση , παροχές και σύσφιξη σχέσεων με έχοντες και κατέχοντες.

Ο Μαρινάκης στέλνει στον Τσίπρα αγγελιαφόρους για «θεσμική αποκατάσταση» σχέσεων, αλλά κυρίως για να τρομάξει τον Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα μεταξύ τους.

Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς εμφανίζονται αλαμπρατσέτα στο Βελίδειο.

Ήταν προφανές ότι το ενσταντανέ μεθοδεύτηκε από τον Μεσσήνιο ιντριγκαδόρο.

Αλλά το μήνυμα «Μητσοτάκης – ΝΔ :ασύμβατα μεγέθη» έφυγε προς την απελπισμένη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα και την άναυδη κομματική βάση.

Ο Κυριάκος είναι απομονωμένος. Ο Τσίπρας όπου τον συναντάει τον αφήνει με μώλωπες, η Γεννηματά τον λέει «Μαξίμου Α.Ε.», ο Βαρουφάκης «Πρωθυπουργό ΑΕ» και ο Κουτσούμπας του καταλογίζει «ανοησίες».

Δίνει κουράγιο στον εαυτό του παίζοντας τον κατά φαντασίαν νικητή, που θα παρακαλάνε οι Συριζαίοι να συγκυβερνήσουν και θα τους διώχνει.

Κάνοντας κρεμαστάρια όσα δεν φτάνει η αλεπού, λέει ότι τσαντίσθηκε με την αντιπολίτευση γιατί τάχα τον συκοφαντεί οικογενειακώς. Προφανώς ξεχνάει τις ομιλίες του.

Λέει ότι πλέον θα «συνομιλεί με την κοινωνία» – που τον χουγιάζει , ακόμη και πεζοδρομιακά, όπου τον πετυχαίνει. – και συνομιλεί με τον… Βελόπουλο!.

Σε ρόλο Μπαλτάκου- που τα έλεγε εκ μέρους του αρχηγού του με τον Κασιδιάρη- ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε τον τέταρτο της κομπανίας του ΛΑΟΣ, που μετά τη βασική εκπαίδευση στη σχολή Καρατζαφέρη πήγαν για μεταπτυχιακά στον Σαμαρά.

Η μετακόμιση του ενός στράβωσε, αλλά του βγήκε σε καλό: με τις θαυματουργές κηραλοιφές κονόμησε περισσότερο και από τον Άδωνι με τα θαυματουργά νανογιλέκα.

Σήμερα αντί για υπάλληλος το Μητσοτάκη έγινε συνομιλητής του.

Στο «επιτελικό κράτος» ο καθηγητής Γεραπετρίτης είναι εσχάτως απομονωμένος. Υποβαθμίσθηκε δια της αναβάθμισης Σκέρτσου και ο Μητσοτάκης του χρεώνει γκάφες.

Αναλαμβάνοντας να σπάσει την απομόνωση του Πρωθυπουργού , μέσω του κόμματος που πήρε στον πολιτικό χάρτη τη θέση της Χρυσής Αυγής, σπάει και τη δική του απομόνωση.

Τη μια μέρα εξήγησε ότι η «απευθείας συνομιλία με την κοινωνία» – Μητρόπολη, Θεσσαλονίκη, Χανιά εννοεί άραγε;- προέκυψε όταν δεν βγήκε η συναίνεση.

Επειδή «δεν υπάρχει κρίσιμη μάζα κοινού ορθού λόγου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οπότε θα προχωρήσουμε σε αυτό το μοτίβο».

Την άλλη μέρα η «κρίσιμη μάζα» και το «μοτίβο» τον έστειλαν στο ακραίο κόμμα της Βουλής…

Με δεδομένο ότι ο Βελόπουλος έχει στα χέρια του επιστολές του Ιησού Χριστού -ενδεχομένως και κανένα βίντεο του Αγίου Πνεύματος- θα τους χρειαστεί…

Απλώς για να πέσει ολόκληρος Μητσοτάκης στην ανάγκη του , η κοινωνία δεν σκοπεύει να πάει στο ραντεβού.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR

πηγη: https://www.anoixtoparathyro.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου