Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 20 Δεκ 2021
Τα βαποράκια του αφεντικού
Κλίκ για μεγέθυνση


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI


20.12.2021, 16:00
 
Oι περισσότεροι απ’ αυτούς που σιγοντάρουν τον πρωθυπουργό και συναγωνίζονται για το ποιος θα εκστομίσει τη μεγαλύτερη μπούρδα για να τον εκθειάσει είναι παράγοντες που δεν προέρχονται από τις τάξεις της Ν.Δ.

Η πανδαισία ελαφρότητας που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό, ορισμένους υπουργούς, τους στενούς συνεργάτες του και τους συμβούλους του δεν έχει τέλος. Την αρχή έκανε ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τουλάχιστον τρεις φορές τη λήξη του συναγερμού για την πανδημία. Από τη στιγμή που ο πρωθιερέας της κυβέρνησης δεν διστάζει να εκτεθεί, γιατί να είναι πιο προσεκτικοί οι κοντινοί του, αυτοί που αναλαμβάνουν να τον καλύψουν κάθε φορά που πέφτει σε λάθη, είτε από υπερβολική σιγουριά για την ορθότητα των απόψεών του είτε από τη ροπή του στον αυθορμητισμό είτε από την αλαζονεία του;

Ο ένας μάς είπε ότι περισσότερες ΜΕΘ θα έφερναν περισσότερους θανάτους. Αρα αχρείαστες. Αλαλα τα χείλη των ασεβών. Ο άλλος μάλωσε όσους ζητούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λέγοντας ότι δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε ένα εκτεταμένο σύστημα Υγείας όταν θα περάσει η πανδημία. Οπότε, δεν χρειαζόμαστε ΕΣΥ πολυτελείας. Η σοβαρότητα έφαγε γερό χαστούκι στο ένα μάγουλο και σαν καλή χριστιανή γύρισε και το άλλο για να επέλθει ισορροπία. Ο άλλος, θυμωμένος, μας ξεφούρνισε ότι βαρέθηκε να ασχολείται με τους ανεμβολίαστους κι ας πάνε να κόψουν το κεφάλι τους. Οι γκιλοτίνες έπιασαν δουλειά και κάνουν υπερωρίες (απλήρωτες, όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη) για να εξυπηρετήσουν τους αυτόχειρες. Ο επίσημος γελωτοποιός του πρωθυπουργού παραμένει στη θέση του και διασκεδάζει την ανία του βγαίνοντας πέντε φορές την εβδομάδα στις τηλεοράσεις για να μας συμβουλεύει με αυστηρό ύφος, όπως οι γυμνασιάρχες τη δεκαετία του 1950.

Ενας άλλος μας αποστομώνει, υποστηρίζοντας ότι οι ΜΕΘ που έχουμε σήμερα είναι περισσότερες απ’ αυτές που παρέλαβε η λαοφιλής κυβέρνηση των αρίστων. Και όποιος του αντιγυρίζει ότι «τότε δεν είχαμε πανδημία», του απαντά «είσαι αθεράπευτος λαϊκιστής». Ο «δράστης» αποσβολωμένος, ο υπουργός χαρούμενος γιατί πιστεύει πως συνέτριψε το θράσος του επικριτή και τον έβαλε στη θέση σου. Ταυτοχρόνως τον προειδοποιεί να μην τολμήσει να κάνει στο μέλλον παρόμοιες σκέψεις γιατί θα αντιμετωπίσει τον νόμο που τιμωρεί παραδειγματικά όσους διαδίδουν επικίνδυνες φήμες. Οι ιδιοκτήτες της χώρας έχουν καθήκον να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και θα είναι ανελέητοι με τους ταραξίες που έχουν βαλθεί να χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρα διασπείροντας βέβηλες ιδέες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που σιγοντάρουν τον πρωθυπουργό και συναγωνίζονται για το ποιος θα εκστομίσει τη μεγαλύτερη μπούρδα για να τον εκθειάσει είναι παράγοντες που δεν προέρχονται από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργοί, συνεργάτες, δημοσιολόγοι. Κάποιοι έχουν έρθει από τα δεξιά της, κάποιοι υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ την εποχή της παντοδυναμίας του και μερικοί ήταν στα νιάτα τους στην Αριστερά – σε διάφορες εκδοχές της. Είναι παντού μέσα. Αλλοτε γίνονται γιατροί κι ας μη σκαμπάζουν γρι από ιατρική. Αλλοτε γίνονται πυροσβέστες για να δικαιολογήσουν αποφάσεις που δεν αντέχουν στην κριτική. Αλλοτε υποδύονται τους παντογνώστες κι ας μην μπορούν να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια άχυρα. Αλλοι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και ανακοινώνουν ότι χρόνια προβλήματα θα λυθούν εντός ολίγων ημερών γιατί το επιτελικό κράτος «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει».

Αυτοί που γράφουν τους λόγους του τον παρουσιάζουν ως ισοϋψή του Ελευθέριου Βενιζέλου (δυστυχώς δεν μπορούν να του γράψουν και τις δευτερολογίες και τότε έχουμε πανηγύρια). Τέλος, υπάρχουν αυτοί στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης (κάποτε πολεμούσαν με φλογερό πάθος τη Δεξιά) που κατατάσσουν τον πρωθυπουργό στην κατηγορία των γιγάντων της πολιτικής σκέψης και δίνουν την ευκαιρία στο… ανίερο διαδίκτυο να ξεσαλώσει. Είναι η ομάδα του πρωθυπουργού. Είναι τα βαποράκια που διακινούν την τοξική ουσία της εξαπάτησης. Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι σοβαροί της συντηρητικής παράταξης. Για την ώρα, απλώς παρακολουθούν.

Ανάγωγα

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές των οποίων έχει αποδειχτεί η αξιοπιστία, η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν παραδόθηκε στο μέγαρο Μαξίμου ούτε στο υπουργείο Υγείας. Παραδόθηκε στην Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας φρόντισε να την κρατήσει για τον εαυτό του. Οπότε ιδού ο ένοχος.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου