Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Σεπ 2023
Το «ντουλάπι» της Αριστεράς τούς τρομάζει
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
Είναι πιο χαριτωμένο φυσικά και πιο πιασάρικο να προσβάλλει κανείς, για παράδειγμα, τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στο μοντέλο Κασσελάκη από το να πει τη γνώμη του για τον εργασιακό Μεσαίωνα του Αδωνη ή για την κυβερνητική προπαγάνδα περί αλιτήριων μεταναστών που καίνε τα δάση

Πολύ κουράζονται τελικά οι γνωστοί «μένουμε Ευρώπη... αλλά άμα λάχει φλερτάρουμε με τον Όρμπαν και τη Μελόνι» στην αγωνία τους να σταχυολογήσουν τις τάσεις και τις απόψεις της Αριστεράς. Φωτιά έχουν πάρει τα γνωστά νεοφιλελεύθερα «μπατζάκια» μαζί με τους «εθνικούς» τηλεπαρουσιαστές προκειμένου να αποδείξουν ότι ένας Κασσελάκης αρκεί για να αναδειχτούν οι «σκονισμένες», «παλιοκαιρισμένες» και «αναχρονιστικές» αρχές της Αριστεράς.

Πλασάροντας με παραδειγματική ημιμάθεια ως φρεσκότατες τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους, που φυσικά μεσουρανούν εδώ και χρόνια στις χώρες που τόσο θαυμάζουν, που αποδεδειγμένα πλέον οδήγησαν και οδηγούν (και) την Ευρώπη στην αγκαλιά της πιο μαύρης Ακροδεξιάς, που οδήγησαν και οδηγούν στη φτώχεια τους πολλούς και στον πλούτο τούς πολύ λίγους, που οδήγησαν και οδηγούν στην περιφρονητική αντιμετώπιση κάθε ιδεολογίας που επιμένει στις αξίες του Διαφωτισμού και μιας πιο δίκαιης για όλους κοινωνίας, προσπαθούν τώρα να πιαστούν από τα μαλλιά του κ. Κασσελάκη για να «χτυπήσουν» με κάθε μέσο τον Νο1 «ντόπιο» εχθρό: τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες αυτές οι δημοσιογραφικές «φρεσκαδούρες», που λοιδορούν σήμερα τους αγώνες της Αριστεράς και συναγωνίζονται στο ποιος θα προσβάλει περισσότερο ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο και αντιδρούν τώρα στο προϊόν Κασσελάκη, όλες αυτές οι «πένες» και οι «φωνές» σωπαίνουν εκκωφαντικά όταν μπροστά στα μάτια τους ενοχοποιούνται κατηγορίες ανθρώπων, όταν μπροστά στα μάτια τους ξεδοντιάζεται κάθε δημοκρατικός και εργασιακός θεσμός, όταν μπροστά στα μάτια τους το σύστημα Μητσοτάκη επιβάλλει την καταστολή και τον αυταρχισμό παντού και κλείνει τα μάτια στη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου. Σωπαίνουν αμήχανα όταν επιβάλλεται ένα σύστημα που αφήνει στο περιθώριο όχι μόνο τους ευάλωτους, αλλά όλους εκείνους που δεν έχουν λεφτά για ιδιωτική υγεία, για ιδιωτικά σχολεία και ΑΕΙ, για ιδιωτική ασφάλιση, για κατοικία, για να δώσουν ένα έστω μικρό απόθεμα στα παιδιά τους. Κλείνουν τα μάτια τους και απορούν τάχα για το πώς αναδείχτηκε ακόμα και ο «φρέσκος» ναζισμός σε υπολογίσιμη δύναμη στη χώρα. Όμως για κακή τους τύχη απέναντι σε όλα αυτά στέκουν οι «σκουριασμένες» αξίες της Αριστεράς· κι αν γι’ αυτά ανοίξει η συζήτηση, και όχι για το ΤικΤοκ ή το Ινσταγκραμ, τότε μούγκα!

Διότι είναι πιο χαριτωμένο φυσικά και πιο πιασάρικο να προσβάλλει κανείς, για παράδειγμα, τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στο μοντέλο Κασσελάκη από το να πει τη γνώμη του για τον εργασιακό Μεσαίωνα του Αδωνη ή για την κυβερνητική προπαγάνδα περί αλιτήριων μεταναστών που καίνε τα δάση.

Όλοι αυτοί που επιμένουν στη «φρέσκια» θεωρία των δύο άκρων χοροπηδώντας χαριτωμένα ανάμεσα στις «ανησυχίες» του Αριστείδη Μπαλτά ή του Νίκου Φίλη και στις εξελίξεις στο μέτωπο των «Σπαρτιατών», πέρα από το να σκορπίζουν χαμόγελα στο Μαξίμου, παρέχουν, άθελά τους ή και ηθελημένα μια και δεν είναι ανόητοι, πολύτιμες υπηρεσίες στον επόμενο «σερίφη» που θα στοιβάξει και θα κακοποιήσει μετανάστες σε μια καρότσα με το «μοντέρνο» σήμα του τιμωρού. Είναι οι ίδιοι που τόσο εύκολα πέφτουν κάθε φορά από τα σύννεφα όταν διαπιστώσουν ότι τους παρακολουθεί η ΕΥΠ ή ότι ένα τρένο πάει ανάποδα στις ράγες ή ότι τα δάση και τα νοσοκομεία αφέθηκαν στη μοίρα τους, χωρίς τις ελάχιστες έστω προσλήψεις των «τεμπέληδων» του Δημοσίου.

Κρίμα λοιπόν που όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, αλλά ολόκληρη η Αριστερά, ο ουσιαστικά προοδευτικός κόσμος όπως και η κοινωνία των «άπλυτων δικαιωματιστών» είναι εδώ και θα επιμείνουν στις σκονισμένες αξίες τους, τον μοναδικό ίσως φραγμό στο ξεχείλισμα του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού που μοιραία οδηγεί στη «φρέσκια» alt right!

πηγή:  https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου