Λίστα αντικειμένων
Εν μέσω μιας ακόμα καταστροφής που πλήττει συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήμποροι παρακολουθούν να καίγονται οι περιουσίες τους που δημιούργησαν με κόπους μια ζωής, δεν θεωρώ ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού να ασχοληθώ με την διασπάθιση μιας άλλης περιουσίας, της Δημόσιας, που ανήκει και σε αυτούς αλλά και σε όλους μας. Αντίθετα πιστεύω ότι είναι μια έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού και συμπαράστασης.
Ο λόγος για το κονδύλι που διέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να έχει παρουσία στα λεγόμενα Κοινωνικά Δίκτυα, δηλαδή στο Facebook, το Twitter, το YouTube κλπ. Πολύ καλά έκανε που δημιούργησε τους λογαριασμούς αυτούς, πρέπει να προβάλουμε την περιοχή μας με κάθε θεμιτό μέσον. Η αντίρρηση θα ήταν ότι καθυστέρησε πάρα πολύ, ίσως επτά ή οκτώ χρόνια να το κάνει.
Το θέμα δεν είναι όμως ότι το έκανε αλλά το ότι το πλήρωσε και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ξέρουν, από πρώτο χέρι, ότι η δημιουργία λογαριασμού σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα είναι απολύτως ΔΩΡΕΑΝ. Είμαι σίγουρος ότι το 80% του προσωπικού της Περιφέρειας έχει προσωπικό λογαριασμό σε ένα ή περισσότερα από τα δίκτυα αυτά. Ο γράφων, ο Περιφερειάρχης , οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι και μη, έχουν ΟΛΟΙ δικούς τους λογαριασμούς. Πλήρωσε κανείς από αυτούς κάποιον κάπου για δικαιώματα ή για να του δημιουργήσει τον λογαριασμό ;
Πόσα πλήρωσε η Περιφέρεια για αυτό που και 12χρονα παιδιά κάνουν μόνα τους τον ελεύθερο χρόνο τους, ΔΩΡΕΑΝ, για να περνάει η ώρα τους ; Πλήρωσε 52.000 ευρώ, πλέον 6.519 ευρώ για λογότυπο και σλόγκαν, αλήθεια δεν έχει η Περιφέρεια λογότυπο και σλόγκαν και μάλιστα ψηφιοποιημένο ; και επίσης χρεώθηκε άλλες 24.600 ευρώ για «δημιουργία και διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης με πολυμεσικό περιεχόμενο». Η Ελληνική γλώσσα είναι εκπληκτική. Μπορείς να εκφράσεις το απλούστερο πράγμα με τον πλέον σύνθετο και ακαταλαβίστικο τρόπο όπως ότι «σήμερα έχουμε την δυνατότητα με χρήση των ψηφιακών πολυμέσων και μέσω του διαδικτύου να έχουμε πρόσβαση σε Επιγραμμικά Μέσα Ενημέρωσης ώστε ενημερωνόμαστε άμεσα» δηλαδή μπορούμε στο Ιντερνέτ να διαβάσουμε τις εφημερίδες, να δούμε τηλεόραση να ακούσουμε ραδιόφωνο και να ενημερωνόμαστε άμεσα.
Μεγάλα τα ερωτηματικά και δεν αγνοούνται. Οι απαντήσεις που θα δοθούν όμως οφείλουν να απαντούν στο βασικό ερώτημα. Γιατί πληρώσαμε εν πρώτοις, και γιατί τόσα χρήματα για κάτι που καθένας μπορεί να έχει ΔΩΡΕΑΝ. Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγή και δείχνει ενοχή.