Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 13 Ιούλ 2015

 

 

 

Γράφω με αφορμή την εκπομπή επιπέδου αμοιβάδας του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, όπου ήταν καλεσμένοι οι επιπέδου βατράχου Πρωτόπαπας του ΠΑΣΟΚ και Βρούτσης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έκαναν επί μία ώρα αναλύσεις «μέτρων» και «μνημονίων», δίχως να έχουν να πουν ούτε μια λέξη για την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση που μαίνεται στις Βρυξέλλες.

Ως λογιστάκοι της γειτονιάς μιλούσαν για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Τις ίδιες μιζέριες που μας λένε επί πέντε χρόνια δίχως να έχουν τίποτα να προσθέσουν στους συλλογισμούς τους.

 

Την ίδια ώρα ο Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ μου για σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας με αφορμή την Ελλάδα, σύστησε ειδική ομάδα «κρούσης» από στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, έτοιμα να επέμβουν στις διαπραγματεύσεις και να αναμετρηθούν με τον Σόιμπλε.

Οι Γερμανοί ζήτησαν να υποθηκεύσουμε τους υδρογονάνθρακές μας για να μας δανείσουν. Οι ΗΠΑ είναι έξαλλες. Ελλάδα και Ισραήλ έχουν επιλεγεί για αφεντικά της ανατολικής Μεσογείου. Η Γερμανία δεν «παίζει» σε αυτό το παιχνίδι. Για την ακρίβεια η Γερμανία πλέον χάνει και την ηγεμονία της Ευρώπης, η οποία περνά με τις ευλογίες των ΗΠΑ στη Γαλλία.

Επίσης, το πρωί η Ιταλία, δια στόματος Ρέντσι, είπε στο Βερολίνο «αρκετά».

Από όλα αυτά τα τεράστια που συμβαίνουν και ξεπερνούν παρασάγγες ένα μνημόνιο, το οποίο «παίζεται» εάν και θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους, απλά τώρα πρέπει να υπογραφεί για να πάμε παρακάτω, διαπιστώνω ότι το πολιτικό μας σύστημα, κοντόφθαλμο και μικρονοϊκό, αποτελούμενο στη συντριπτική του πλειοψηφία από γραφειοκράτες, απαίδευτους, ιδεοληπτικούς και εμμονικούς, αδυνατεί να τα κατανοήσει.

Δεν είναι τυχαίο που ενώ στην Ελλάδα προσφέρεται από τις ΗΠΑ, σε συνεργασία – συμμαχία με το Ισραήλ, η ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο, οι μωροί πολιτικοί μας με νοοτροπία κοτσαμπάσηδων δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Τίποτα όμως…

Στις Βρυξέλλες γκρεμίζεται η γερμανική ηγεμονία και αυτοί ασχολούνται με μικροπολιτική, με ΦΠΑ και συντάξεις!

Ανόητοι πολιτικάντηδες. Εάν βγάλουμε το φυσικό αέριο δεν θα λυθούν όλα μας τα οικονομικά προβλήματα; Ναι, θα λυθούν!

Γιατί δεν ασχολείστε, λοιπόν, με τον στόχο, με το όραμα, γιατί δεν αρπάζετε αυτό που σας προσφέρουν οι Αμερικανοί και ασχολείστε όλο με σαχλαμάρες; Βγείτε και πείτε στον λαό, ευθέως. Θα σφίξουμε το ζωνάρι για δύο, τρία, δεν ξέρω πόσα χρόνια, αλλά σκοπός είναι να βγάλουμε το φυσικό αέριο και καθαρίσαμε.

Γιατί δεν το λέτε αυτό στον λαό; Να σας πω γιατί! Γιατί υπάρχουν ολιγαρχικοί κύκλοι που δεν θέλουν τα κέρδη να καταλήξουν στους Έλληνες αλλά στις τσέπες τους.

Και κοντά στα λαμόγια αυτά, και οι πολιτικάντηδες, ανίκανοι να δουν πέρα από τις μύτες τους, μια «ευτυχισμένη ατμόσφαιρα» με αγράμματους δημοσιογράφους…

Να τελειώνουμε με τους ηλίθιους σε αυτόν τον τόπο, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά…

Ή όπως το λέει ο Γκάτσος, στην Ελλαδογραφία του:

Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;

Πότε θα `ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι

να συνοδεύσουνε την βλακεία

στην τελευταία της κατοικία;

 

Στέφανος Μυτιληναίος

Από μικρός στα δημοσιογραφικά βάσανα έχει διατελέσει αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Star, αργότερα διευθυντής σύνταξης σε περιοδικά της "Δάφνης" και επί μια δεκαετία αρχισυντάκτης στο Τηλέραμα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Γυναίκα, τον Δαυλό και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη. Έχει γράψει 4 βιβλία, "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι", "Προς Ρωμιούς Επιστολή". Το 2011 δημιούργησε το tsantiri.gr, το 2012 το radar.gr και το 2013 το thepress.gr. Συμμετέχει στο tribune.gr ως αρθρογράφος.

 Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους αντιμνημονιακούς αγώνες, δράσεις και διεργασίες, είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης "Δραχμή", του σοσιαλιστικού Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος και της Πρωτοβουλίας 9 Δεκέμβρη της Πατριωτικής Σοσιαλιστικής Αριστεράς.

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου