Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 29 Απρ 2016
Θέλω ν' αγιάσω αλλά δε μ αφήνουν... Ο Κώστας στα ελληνικά χωριά της Μαριούπολης!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Θράσου Ευτυχίδη

 

Αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, μέσα από αυτό το blog, έχω καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσω ίσες αποστάσεις, αν και έχω προσωπική άποψη ως μάρτυρας των γεγονότων. Παρ' όλα αυτά το blοg μου, κατηγορείται ως αντι-ουκρανικό. Δεν με πειράζει. Εκτιμώ ότι αγαπώ αυτή τη χώρα και το λαό της πολύ περισσότερο απ αυτούς που στο όνομα της, την καταστρέφουν σήμερα.

Σύμφωνα με τη μοντέρνα - επικρατούσα άποψη των υπερ Ουκρανών υπερ πατριωτών, ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι κατά του πολέμου, υπέρ της ενότητας της χώρας, που λέει ότι οι δύο λαοί - ρώσοι και ουκρανοί είναι ίδιοι και δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, είναι αντι-ουκρανός, απλά και μόνο γιατί αρνείται να βρίσει τον αδερφό προς τον ουκρανικό, ρωσικό λαό, ή καλύτερα γιατί εκτιμάει το ίδιο τους δυό λαούς.

Δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο, αλλά εκεί που 'πα ν αγιάσω έρχεται το αμέσως επόμενο ... για γέλια και για κλάματα...

Είναι μια αναδημοσίευση του Ουκρανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη στο facebook, την οποία την παραθέτω αυτούσια μαζί με την αντίστοιχη φωτογραφία και το σχόλιο μου στα ρωσικά .... Θ ακολουθήσει η μετάφραση ώστε να χαλαρώσετε λιγάκι και εσείς ...
Ο Oleksandr Voronin κοινοποίησε τη δημοσίευση του Andriy Tsaplienko. 1 ώρα ·   
Andriy Tsaplienko μαζί με Constantin Onisenko. Χθες στις 9:23 π.μ. · Костас. Один из немногих греков, которые верят в Украину. Возможно потому, что с первых дней российской агрессии своими глазами видел правду и даже почувстовал ее, что называется "на своей шкуре", во время избиения нашей съемочной группы в Севастополе в марте 2014-го. Уже два года Костас пишет про Украину, помогает украинским военным и всеми силами пытается противостоять потокам лжи рашаТВ в Европе. Под Мариуполем много этнических греков, к сожалению большинство из них жертвы российской пропаганды. После общения с двухметровым обаятельным здоровяком из Европы отношение жителей греческих сел к войне на Донбассе менялось прямо на глазах... особенно у представительниц прекрасного пола ))

Μου αρέσει! Σχολιάστε Κοινοποιήστε 2 Οι ................

Σχόλια Thrasyvoulos Eftychidis если перепубликовать буду ... скажите что я провокатор )))

Μεταφράζω. "Ο Κώστας. Ένας από τους λίγους έλληνες, που πιστεύουν στην Ουκρανία. Ίσως επειδή, από τις πρώτες μέρες της ρωσικής επίθεσης είδε με τα μάτια του και ακόμη ένοιωσε, αυτό που λέμε "στο πετσί του", όταν ξυλοκοπήθηκε το συνεργείο μας στη Σεβαστόπολη τον Μάρτιο του 2014. Ήδη εδώ και δύο χρόνια, ο Κώστας γράφει για την Ουκρανία, βοηθάει τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και με όλες τις δυνάμεις του προσπαθεί να αντισταθεί στο κύμα ψέματος της ρασα (ρωσία κοροϊδευτικά) ΤΒ στην Ευρώπη. Γύρω από την Μαριούπολη υπάρχουν πολλοί εθνικά έλληνες, η πλειοψηφία τους είναι θύματα της ρωσικής προπαγάνδας. Μετά τη συζήτηση με το δίμετρο άφοβο και υγειέστατο από την Ευρώπη η σχέση των κατοίκων των ελληνικών χωριών σχετικά με τον πόλεμο στο Ντονμπάς άλλαξε αμέσως μπροστά στα μάτια μας .... ειδικότερα στις εκπροσώπους του ωραίου φύλου )) (γελάκια)
Σχολίασα: αν το αναδημοσιέυσω ... θα πείτε είμαι προβοκάτορας ))) (γελάκια)
Δεν άντεξα όμως ... Μπαίνω λοιπόν στον πειρασμό και σχολιάζω ... Ο Κώστας ... αυτός ο κούκλος της φωτογραφίας είναι φίλος της Ουκρανίας ... "βοηθάει τους ουκρανούς στρατιωτικούς". Εμφανίστηκε λοιπόν στα ελληνικά χωριά της Μαριούπολης που βρίσκονται υπο ουκρανικό έλεγχο φυσικά. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αυτοί οι Έλληνες εκεί στην πλειοψηφία τους, είναι θύματα της ρώσικης προπαγάνδας ... σε μια περιοχή όπου έχουν μπλοκαριστεί εδώ και ενάμισυ χρόνο τα ρωσικά κανάλια και δε μεταδίδονται ούτε σε συνδρομητικά δίκτυα... Αλληλοπροπαγανδίζονται προφανώς ...
Τα "θύματα" λοιπόν με το που μίλησαν με τον Κώστα άλλαξαν αμέσως γνώμη .... θέλετε η ευφράδεια; ... θέλετε τα γεγονότα; ... θέλετε η ομορφιά; ... θέλετε η εμπειρία του Κώστα; .. που είδε με τα μάτια του ... σε αντίθεση με αυτά τα "θύματα της ρωσικής προπαγάνδας" που τα χωριά τους βομβαρδίζονται καθημερινά αλλά δεν ξέρανε ... ποιος και γιατί και περίμεναν τον Κώστα για να μάθουν  ... και κύρια βέβαια οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου ... Το πιάσατε το υπονοούμενο...  Είναι πραγματικά σοκαριστική η ομορφιά ... Το γεγονός είναι ότι πείστηκαν ... και προφανώς σε αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο η προφανής συνοδεία του συνεργείου από άνδρες της "ΑΖΟΒ" - έτσι επισκέπτονται τα ουκρανικά χωριά στην ανατολική Ουκρανία τα ουκρανικά τηλεοπτικά συνεργεία
Δε σχολιάζω άλλο ... Θα παρακαλούσα όμως οποιαδήποτε φίλη "εκπρόσωπο του ωραίου φύλου" της περιοχής να σχολιάσει ...
Φαντάζομαι ότι μετά τη δημοσίευση του παραπάνω ... χιλιάδες έλληνες κάνουν ουρές στα ουκρανικά προξενεία για να βοηθήσουν ... ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του "δίμετρου, άφοβου και υγειέστατου" Κώστα.
Δείτε και το αποκλειστικό βίντεο με τη γιαγιά του Κώστα:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RCKPuqdysYM#t=0

Αχχχ Κώστα Κώστα Νάστε καλά ... γελάσαμε και σήμερα ...
bsgreeks.blogspot.com

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου