Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 10 Ιούν 2020
Oταν πανηγυρίζουν τ' αρπακτικά σημαίνει πως βρήκαν θηράματα.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
To Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την ελληνοϊταλική συμφωνία:
«Η συμφωνία για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο κρατών, δε χωράει πανηγυρισμούς.
Πρόκειται για συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που εμπλέκονται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι είναι σε εξέλιξη, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής...”

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι λέει πως “θα βάλει πλάτη”. Πλάτη; Μάλλον πιο χαμηλά είναι το μέρος που δίνει στη ΝΔ και το Μεγάλο Κεφάλαιο, το οποίο θέλει να μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες.
Αν βρεθεί κάτι στο υπέδαφος θα έχουμε φασαρίες, αφού θα συμφέρει ο πόλεμος. Γιατί ακόμα και ο ιδεαλιστής Πλάτωνας είχε πει πως “Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται”.

Ακόμα όμως και έτσι θα έχουμε νέο γύρο ανταγωνισμών με εξοπλισμούς και τις αντίστοιχες μίζες, που θα μεγαλώσουν τα χρέη, τα οποία θα πληρώσουμε εμείς. Πάει για 300% το “βιώσιμο”.

Στη Λιβύη υπάρχει πετρέλαιο. Είδαμε την προκοπή τους. Εκεί που υπάρχει μεγάλος πλούτος γίνεται ή πόλεμος (Συρία, Ιράκ) ή δικτατορία (Σ. Αραβία) κλπ.
Αν ήμασταν αστικό κόμμα θα λέγαμε ότι η ΝΔ, αν ήταν αντιπολίτευση.
Πως η Συμφωνία με την Ιταλία ευνοεί την Τουρκία γιατί αποδέχεται ουσιαστικά ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο. Η ΑΟΖ, όπως και τα χωρικά ύδατα πρέπει να ισχύουν σε όλο το μήκος των θαλασσίων συνόρων.

Τέτοια έλεγε η γαλάζια συμμορία, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αυξήσει σε 12 τα μίλια στο Ιόνιο.

Το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα όποτε λέει τα πράγματα ως έχουν.
Η Συμφωνία υπηρετεί τα συμφέροντα λίγων. Άρα βλάπτει τους πολλούς, τους εργαζόμενους, εμάς.

Φυσικά είναι συμφέρουσα για τις Ιταλικές εταιρείες που έχουν βλέψεις στην Κύπρο και όχι μόνο. Γιατί δεν έχει σημασία ποιος θα ανακηρύξει ΑΟΖ, αλλά ποιος θα εκμεταλλευτεί τυχόν “θησαυρούς” που υπάρχουν κάτω από το βυθό. Κι αυτός δεν θα είναι η Ελλάδα, που θα πάρει ψίχουλα ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει κάτι αξιόλογο, αλλά εταιρείες.
Είναι κινήσεις συμμαχίες και πόλεμος εταιρειών. Φυσικά κάθε αστικό κόμμα, από φασιστικό μέχρι ρεφορμιστικό, είναι υπέρ των πολυεθνικών. Γι αυτό και ο κώλος που δίνει με χαρά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

Το θέμα είναι πως η Τουρκία και η Λιβύη έχουν ήδη ανακοινώσει τη δική τους Συμφωνία.
Η Ελλάδα και η Τουρκία διεκδικούν ίδια περιοχή. Αν δεν ήταν κράτη, θα πήγαιναν στα δικαστήρια. Τα κράτη όμως τέτοιες διαφωνίες σπάνια τις λύνουν έτσι. Συνήθως μάλιστα κάθε άλλο παρά ειρηνικές είναι οι λύσεις στο πρόβλημα.

Η ΝΔ, έχοντας την ανοχή όλων των υπολοίπων συμμοριών, μας βάζει σε περιπέτειες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ελάχιστους πλούσιους που θέλουν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα καταστρέφοντας την Ανατολική Μεσόγειο. Μη μείνει ψάρι ζωντανό ή θάλασσα καθαρή, τι θα πουν οι μελλοντικές γενιές κατσαρίδων, που θα μας διαδεχτούν;

Αλλά δεν βλέπω να βάζουν αυτοί το χέρι στην τσέπη. Εδώ τα Κεφάλαιά τους τα έχουν στο Εξωτερικό, δεν πληρώνουν καν φόρο. Ενώ μας λένε να εξοπλιστούμε, κι αν χρειαστεί να πολεμήσουμε!
Τους λέμε να πάνε να γαμηθούν! Όποιος έχει συμφέρον, να πάει να πολεμήσει ο ίδιος, χωρίς να παίρνει άλλους στο λαιμό του. Εγώ δεν βρίσκω κανένα συμφέρον στο να σκοτωθώ, να μείνω ανάπηρος, να τιναχτεί το σπίτι μου στον αέρα, να πουλάω τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί στο μαυραγορίτη.

Τα όρνεα πανηγυρίζουν πάλι. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Γιατί όταν πανηγυρίζουν τ' αρπακτικά σημαίνει πως βρήκαν θηράματα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 | 2:04 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου