Το colpo grosso του Κυριάκου ήταν στημένο από καιρό . Κεντρικό του θέμα ήταν η αναβίωση του παρακράτους της Δεξιάς. Αναβίωση που χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο όπως και ο πατέρας του. Την μέθοδο Τόμπρα-Μαυρίκη. Το «υλικό» που χρησιμοποιεί τώρα, το έχει συλλέξει από καιρό.  Όπως τον Αύγουστο του 2018 με το φωτογραφικό υλικό από τις διήμερες διακοπές του Α. Τσίπρα.

Το κράτησε για καιρό στο συρτάρι και το έριξε στην δημοσιότητα προεκλογικά.  Η ίδια μέθοδος και τώρα. Κρατάει το «υλικό» Μυωνή στα συρτάρια από το 2016 και το δίνει στην δημοσιότητα τώρα που ο Κυριάκος αρχίζει να δέχεται τη μία μετά την άλλη, τις κατραπακιές για την πολιτική του.  Αντιπερισπασμός  για να αποφύγει την κατακραυγή. 

Τώρα δηλαδή  που η ύφεση για το δεύτερο τρίμηνο αγγίζει το 16% με το ότι αυτό συνεπάγεται για μισθωτούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  τώρα που τον πήραν είδηση για τα 20 δις που έδωσε στους βαρόνους της παραπληροφόρησης και σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης, τώρα που κατάθεση μάρτυρα συνδέει τους Σαμαρά και Παπασταύρου με δωροδοκία ύψους 2,6 δις, τώρα που «σκάει» το πόρισμα του ΕΟΠΠΥ για τον σύζυγο της Ράικου για παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 1,7 δις που συνδέονται με την NOVARTIS. Και τώρα που ο Κυριάκος ετοιμάζεται να φάει την μεγάλη κατραπακιά για τα εθνικά θέματα, αφού πρόσφατα ο αναπληρωτής σύμβουλός του Εθνικής Ασφαλείας Ντόκος παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να ζήσουμε με το τουρκολιβυκό μνημόνιο και ότι η Ελλάδα είναι διπλωματικά μόνης της απέναντι στην Τουρκία». 

Όλα αυτά διανθίζονται με τις απειλές του Άδωνη να πάει φυλακή την Τουλουπάκη,  τα περί διαγραφής του Ν. Παππά κτλ. Επί της ουσίας αυτά που προκύπτουν είναι το  αξιόποινο της  παράνομης ηχογράφησης μιας συνομιλίας και η παραβίαση του απορρήτου της προανακριτικής. Αλλά και η προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει την έρευνα για την NOVARTIS, να βάλει στο χέρι την εισαγγελέα Διαφθοράς και να δημιουργήσει κλίμα για εκλογές. Ας τις τολμήσει.

Πολιτικά η αναβίωση του παρακράτους από τον Μητσοτάκη έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κλίμα παρόμοιο με αυτό του 89. Στα πλαίσια αυτά στοχεύει και στο ΚΙΝ.ΑΛ.  Να αποτρέψει σε κάθε περίπτωση μία σύγκλισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και να το διατηρήσει στο «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» μπλοκ. Ένα μπλοκ που η ηγεσία Γεννηματά φαίνεται να μην ξεχνά αφού στην προανακριτική τα στελέχη της πρωτοστατούν στην αντί-ΣΥΡΙΖΑ εκστρατεία.  Αν συνεχίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. να συμπεριφέρεται ως ουρά στα παρακρατικά σχέδια του Μητσοτάκη τότε όχι μόνο  θα  ακυρώσει  την στρατηγική περί ίσων αποστάσεων  από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να οικοδομήσει η ηγεσία, αλλά και θα προκαλέσει ισχυρότατες αντιστάσεις και διαφοροποιήσεις σε στελέχη του και προοδευτικούς πολίτες που το ακολουθούν και ανατριχιάζουν στην προοπτική αναβίωσης ενός  παρακράτους που το πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν ο προοδευτικός κόσμος.  

Σε κάθε περίπτωση  η στρατηγική του παρακράτους θα πέσει στο κενό γιατί στοχεύει ακριβώς στην διάλυση του πυρήνα της Δημοκρατίας. Και είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας, ο δημοκρατικός κόσμος όχι μόνο θα αντιδράσει αλλά θα συσπειρωθεί σε ένα μεγάλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία  πρέπει να τολμήσει και να απευθυνθεί σε πλατύτερες  δημοκρατικές μάζες,  χωρίς προκαταλήψεις. 

πηγη:tvxs.gr