Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 26 Ιούλ 2019
Η ομιλία Πολάκη-Στουρνάρα, το κότερο και ο ποινικός κώδικας
Κλίκ για μεγέθυνση
 
 
 
 
 
@
@Ymbjmrf
26/07/2019, 08:38
 
 

Προσέξτε πώς αντιμετωπίστηκαν από τη δικαιοσύνη δυο συμβάντα που καλύπτονται από το ίδιο άρθρο του ΠΚ.

1. Συνομιλία Πολάκη Στουρνάρα. Δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο τηλεφωνικού διαλόγου τους, βγήκε ο Στουρνάρας και είπε «με κατέγραψε ο Πολακης χωρις την άδεια μου» κινήθηκε ο εισαγγελεας αυτεπάγγελτα. Σημειωτεον ότι δεν δημοσιεύτηκε (δεν ακούστηκε) κάποιο ηχητικό. Το υποτιθέμενο αδικημα βασίζεται μόνο στον ισχυρισμό και τις εικασιες του κ Στουρνάρα. Στο φοβερό επιχείρημα του ότι ο διάλογος που δημοσιεύτηκε είναι ό,τι ακριβως συζητήθηκε. Τώρα, πως είναι δυνατόν να θυμάται αυτος τον ακριβή διάλογο, χωρις να τον έχει καταγράψει ο ιδιος, αλλά να μην αναγνωρίζει και στον άλλο το δικαίωμα να τον θυμάται επισης, παρά μόνον αν τον έχει καταγράψει, μόνο αυτος και όσοι υιοθετούν το επιχείρημα του μπορούν να μας το εξηγήσουν.

2. Δημοσίευση φωτογραφιών ΠΘ (Τσίπρα) στο κότερο. Δημοσιεύτηκαν δυο φωτογραφίες. Μια στο εξωτερικό του σκάφους και μια στο εσωτερικο του. Αυτή η δεύτερη φωτογραφία στο εσωτερικο του σκάφους είναι αποτύπωση μη ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ που τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο από το ίδιο άρθρο του ΠΚ (370Α). Για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάμε είναι σαν να τραβήχτηκε λαθρα και να δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία που σας δείχνει στο σαλόνι του σπιτιού σας. Ο τότε ΠΘ δήλωσε κατ επανάληψη ότι αυτες οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί και διακινηθεί παράνομα χωρις τη συναίνεση του. Άφησε να εννοηθεί μάλιστα ότι μπορεί να ήταν και προϊον χρηματικής συναλλαγής άλλο ο κος Παπαχελάς το απέκρουσε λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι έγινε κάτι τέτοιο. Συνεπως: Εχουμε ενα καραμπινάτο ποινικά κολάσιμο αδικημα του 370α ΠΚ για το οποίο υπάρχει ο υλικός φορέας καταγραφης (η φωτό), δεν είναι δηλαδή απλως εικασία ή ισχυρισμός κάποιου, στρέφεται μάλιστα εναντίον του ίδιου του ΠΘ ο οποίος έκανε σαφές ότι η λήψη ήταν παράνομη και παρ ολα αυτά ουδείς εισαγγελεας συγκινείται να ενεργοποιηθεί αυτεπαγγέλτως οπως όταν έκανε δημοσια δήλωση ο κος Στουρνάρας περι παράνομης πραξης. Σημειώστε ότι παράνομη δεν είναι μόνο η πράξη της αποτύπωσης ( ηχογράφησης /φωτογράφησης) αλλά και η χρήση της οπως για παραδειγμα με τη δημοσίευση της στα ΜΜΕ. Διώκονται δηλαδή ποινικά και οι δημοσιογράφοι· και μη σπεύσει κανεις να πει ότι η δημοσίευση εντάσσεται στον δημοσιογραφικο έλεγχο και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πληροφόρησης της κοινή γνώμης γιατί αυτό μπορούσε εξ ίσου καλά να επιτευχθεί με τη δημοσίευση μόνο της 1ης φωτογραφίας στο εξωτερικό του κότερου.

Στο σημείο αυτό κάνω μια παρένθεση προκειμένου να δείτε και μια άλλη αντιμετώπιση με βάση δημοσίευμα του @KostasVaxevanis

Συμπερασμα: έχουμε δυο φαινομενικά απλά συμβάντα (α) Μια τηλεφωνική συνομιλία, χωρίς επιληψιμο περιεχόμενο,το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποίησε ο ενας συνομιλητής και ο αλλος έσπευσε να δηλώσει ότι κατεγραφη παράνομα με αποτέλεσμα να επέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελεας. (β) μια φωτό που έχει τραβηχτεί στο εσωτερικο ιδιωτικού χώρου και απεικονίζει τον τότε ΠΘ σε σε αυστηρά ιδιωτική/οικογενειακή στιγμή, η οποία φωτό δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ και για την οποία ο τότε ΠΘ δήλωσε δημοσιως ότι τραβήχτηκε παράνομα αλλά ουδεις εισαγγελεας ειδε παράνομη πράξη. Είχα γραψει και τότε ότι ήταν υποχρέωση του @atsipras να μην αφήσει το συμβάν να περάσει έτσι. Γιατί ακόμη και αν δεν νοιάζει τον ίδιο, έχει υποχρέωση να το κάνει καθως συνιστα βάναυση προσβολή θεμελιώδους δικαιώματος στη δημοκρατία· αλλά και για λογους ισονομίας. Δυστυχως, τίποτα απ αυτά δεν έγινε. Αφέθηκαν αναπάντητες ολες οι προκλησεις. Η ΝΔ αντιπολιτευτηκε με φεικ ειδήσεις, με αγωγές και μηνυσεις. Με ορδές δημοσιογράφων να γράφουν 24Χ7 ο,τι πιο ακραίο μπορούσε να σκεφτεί κανεις. Δεν είναι τυχαίο που φημολογείται ότι κάθε υπουργος θα δικαιούται εκτος από 9 μετακλητούς και 2 (δυο) δημοσιογράφους (!). Ναι δυο δημοσιογράφους. Το κυβερνητικό έργο έχει ανάγκη από 102 δημοσιογράφους. Ισως τελικά στην Πάτρα να πρέπει να γίνει μια σχολή δημοσιογραφίας και όχι νομικής. Εκεί πάσχουμε.

Δείτε και τι ακριβως λεει το άρθρο 370α ΠΚ (οπως ίσχυε πριν την αλλαγή του ΠΚ. Η διαφορά πλέον είναι οτι προβλέπεται φυλάκιση και όχι κάθειρξη- πρόταση που έχει γίνει ήδη από το 2013 στα πλαίσια της συζήτησης αλλαγής του ΠΚ)

Και επειδή μου έγραψαν ότι η εισαγγελία δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα αλλά μετά από μήνυση του Στουρνάρα, προσθέτω κι αυτό:

Πηγη: https://twitter.com/Ymbjmrf/status/1154298257906065408 

 
 
 
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου