Στον ANT1 έπαιξε βίντεο που δείχνει αγνώστου ταυτότητας, προέλευσης και κινήτρων «πολίτες» στην Μυτιλήνη να κυνηγούν μαινόμενοι και να τρέπουν σε φυγή μέλη ΜΚΟ. Το βίντεο αναπαράχθηκε από – επίσης αγνώστων προθέσεων – «υπερπατριώτες» στα social media συνοδευόμενο με ιαχές ύψιστου εθνικού φρονήματος του τύπου «επιτέλους η τοπική κοινωνία επιδεικνύει υγιή αντανακλαστικά απέναντι σε παράσιτα».

H ιστοσελίδα της Μυτιλήνης «stonisi.gr» έβγαλε εδώ και τέσσερις μέρες στον αέρα, με διευθύνσεις, φωτογραφίες και ονόματα, την ύποπτη παρουσία στο νησί τουλάχιστον δύο γνωστών ακροδεξιών, του Oliver Kirchner στελέχους ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - Alternative für Deutschland (AfD και του  Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube. Παρά τις προειδοποιήσεις, αμφότεροι εθεάθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Καρά Τεπέ και στον χώρο του εμπρησμού της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family.

Είναι ο εμπρησμός που περιέγραψε ως «πιο ειδυλλιακό κι από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» το τοπικό στέλεχος της ΝΔ στην Ηλεία Διαμαντής Καρασούλας, ο οποίος ακολούθως διαγράφηκε από το κόμμα του.

Η ίδια ιστοσελίδα, το «stonisi.gr» δημοσίευσε πληροφορίες, επικαλούμενη πηγές της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τις οποίες σε εμπρησμό φαίνεται να οφείλεται και η πυρκαγιά που έκανε στάχτη την δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ stage 2 στην Σκάλα Συκαμνιάς την περασμένη εβδομάδα.

Στο «pontiki.gr» αναρτήθηκε χθες το βράδυ βίντεο στο οποίο φαίνεται τρακτέρ ιδιωτών, εφοδιασμένο με ψεκαστικό μηχάνημα να κινείται παράλληλα προς τον φράκτη στον Έβρο, και να ψεκάζει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα, του τρακτέρ προηγείται «καναδέζα» του στρατού, ενώ η όλη επιχείρηση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των ανδρών των ΜΑΤ.

Πίσω από το συρματόπλεγμα φαίνονται πρόσφυγες που τρέχουν για να αποφύγουν το υγρό, και το όλο προκαλεί έκρηξη χαράς στα άτομα που παρακολουθούν και καταγράφουν το σκηνικό από την ελληνική πλευρά. «Σαν τα ποντίκια τρέχουνε» και «ψέκασέ τα τα πουστ@ριά» είναι κάποιες μόνον από τις ιαχές των συγκεντρωμένων.

Toύτων δοθέντων, και όχι μόνον, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε την άμυνα της χώρας – άγνωστο ακόμη έναντι ποιου ακριβώς, εξωτερικού ή εσωτερικού εχθρού – την έχουν αναλάβει άτακτοι κυνηγοί «λαθροκεφαλών», ένοπλες μιλίτισιες, εθνικόφρονες αγρότες και καραμπινοφόροι υπερπατριώτες σε αγαστή συνεργασία με τα διεθνή τάγματα των νεοναζί, είτε το επίσημο κράτος, η αστυνομία, ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει τον έλεγχο στη μεθόριο του Έβρου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κι ενδεχομένως και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Η απάντηση που έδωσε χθες μέσω Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλλον δεν είναι απολύτως διαφωτιστική για το τι εκ των δύο μπορεί να συμβαίνει. Ο Στέλιος Πέτσας έκανε μια αναφορά σε «μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας» και τα οποία  «έχουν ήδη καταδικαστεί από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία». Πρόσθεσε ένα «τελεία και παύλα» και ανάλωσε την υπόλοιπη ανάρτησή του για να πείσει πως απέναντι στην «ασύμετρη απειλή» που αντιμετωπίζει η χώρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος του Ερντογάν».

Πρόκειται για μια θέση που αφήνει ανοιχτές γκρίζες ζώνες υψηλού κοινωνικού και εθνικού κινδύνου. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης απαντώντας, σε εξίσου σκληρούς τόνους, κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι «το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές».

Δεν είναι το μόνο αυτονόητο που χρίζει διασφάλισης. Διότι μέσα στην παράκρουση της «εθνικής αυτοδικίας» των τελευταίων 24ώρων, παραμένει άγνωστο εάν στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως, είτε δια της ανοχής, είτε δια της προτροπής, κάποιοι ρισκάρουν την απόφαση ή μη για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία να μην την πάρει τελικώς το επίσημο ελληνικό κράτος και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του, αλλά οι «υπερπατριώτες» με τις καραμπίνες και τα ψεκαστικά. Ή ακόμη χειρότερα, οι εισαγόμενοι νεοναζί.
Εξίσου άγνωστο παραμένει το εάν κάποιοι έχουν αντιληφθεί πως η απόσταση ανάμεσα στην εθνική κρίση και τον εθνικό διχασμό είναι ενίοτε μια καραμπίνα δρόμος…

ΠΗΓΗ:https://tvxs.gr