Στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο με τα vouchers Βρούτση, εγκάλεσε οργισμένος τον Αλέξη Τσίπρα επειδή… θέτει ερωτήματα περί διαφάνειας. Ομοίως, τα μέσα ενημέρωσης που, νυχθημερόν, αποθεώνουν την κυβέρνηση και τον… Μωυσή πρωθυπουργό, ανέσυραν ακαριαία το αφήγημα περί «λαϊκισμού» σε ώρες πανδημίας και κατακεραύνωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή… ασκεί αντιπολίτευση. Τα ίδια media των αγιογράφων και υμνητών καταναλώνουν ήδη την πρώτη δόση από τα 20 εκατομμυρίων ευρώ της κυβερνητικής χρηματοδότησης για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και αναμένουν την δεύτερη δόση για να μας ενημερώσουν ότι αφού βγούμε από το σπίτι πρέπει να «μείνουμε ασφαλείς». 

Πρόκειται προφανώς για το πλέον ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η επείγουσα και πολυσχιδής δραστηριότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, αναθέσεις έργων με συνοπτικές διαδικασίες, και αδιαφανείς κατανομές κονδυλίων από το… «λεφτόδεντρο» που - κατά τον πρωθυπουργό - δεν υπάρχει.

Δύο ακόμη πτυχές αυτής της δραστηριότητας αποκαλύπτουν, με νωπό ακόμη το σκάνδαλο των vouchers, οι καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς και Παύλου Πολάκη.

Ο Γιάννης Μπουρνούς αποκάλυψε την αιφνίδια χορήγηση απόρρητων κονδυλίων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα οποία θα διαχειρίζεται χωρίς κανέναν έλεγχο και καμία αιτιολόγηση απ’ ευθείας ο υπουργός Νότης Μηταράκης. Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου που κατέθεσε προχθές στην Βουλή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και αναφέρει: «Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εγγράφεται ειδική πίστωση απόρρητων εθνικών αναγκών. Ως τέτοιες εθνικές ανάγκες και δαπάνες, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημίας των συμφερόντων της χώρας, θεωρούνται αυτές που εμπίπτουν, άμεσα ή έμμεσα, στην εκπλήρωση της αποστολή του ως άνω υπουργείου, όπως αυτή κάθε φορά εξειδικεύεται από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, η διασφάλιση της εκπλήρωσης των οποίων συνιστά προστασία των εθνικών συμφερόντων στον τομέα αυτό, εντός ή εκτός Ελλάδος.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καίρια, καθώς αιφνιδίως παραδίδονται στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής μυστικά κονδύλια τα οποία μπορεί να διαθέτει κατά βούληση σε πρόσωπα και δραστηριότητες που ουδείς θα ελέγχει. Ο Γιάννης Μπουρνούς με δήλωσή του ζήτησε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου τονίζοντας ότι ο υπουργός «παραχωρεί στον εαυτό του το δικαίωμα να διαχειρίζεται ειδική απόρρητη πίστωση, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (παρ.3 του άρθρου 55), ώστε να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να μοιράζει με πρόσχημα "ζητήματα εθνικής ασφάλειας" λεφτά σε ημέτερους». «Με ήδη προαναγγελθείσα», προσθέτει, «μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απτόητη να κατασπαράζει ξεδιάντροπα το δημόσιο χρήμα. Όπως ακριβώς έκαναν και το 2009, οδηγώντας το δημόσιο έλλειμμα στο 13%».

Την ίδια ώρα, νέο γύρο στο πάρτι που στήνουν γαλάζιοι παράγοντες της Υγείας, αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία, δείχνουν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη. Όπως καταγγέλλει, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ Πελοπννήσου, δυτικής Ελλάδας), υπήρξαν κραυγαλέες υπερκοστολογήσεις σε αγορές εξοπλισμού υψηλής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, στην 6η ΥΠΕ όπου Διοικητής είναι ο κ. Γιάννης Καρβέλης, έγινε υπερκοστολόγηση στην αγορά σε μάσκες υψηλής προστασίας FFP3 και σε στολές υγειονομικού προσωπικού υψηλής προστασίας τύπου TYVEC.

Ο Παύλος Πολάκης, παραθέτοντας και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, καταγγέλλει οι ίδιες μάσκες που αγοράστηκαν έναντι 5,45 ευρώ από την 1η ΥΠΕ, στην 6η ΥΠΕ αγοράστηκαν 20 ευρώ. Οι στολές επίσης που η 1η ΥΠΕ αγόρασε με 8 ευρώ, αγοράστηκαν από την 6η ΥΠΕ έναντι στα 18,6 ευρώ.

«ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ!!!», λέει στην ίδια ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας: «Είπαμε θα βάλουμε πλάτη στην πανδημία, αλλά στη ΜΑΣΑ και τη ΛΑΜΟΓΙΑ θα σας κάνουμε να χάσετε τον ύπνο σας».

πηγη:https://tvxs.gr