Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 22 Απρ 2020
Η κουτάλα με την πεντάλφα
Κλίκ για μεγέθυνση
Κώστας Βαξεβάνης
22/04/2020, 10:34

Η σατανική κουτάλα ανακατεύει συνεχώς το δημόσιο χρήμα και το μοιράζει αδιαφανώς στο άλφα άλφα των ημετέρων

Στην Ελλάδα της δεκαετίας του εξήντα, η έκφραση «Άλφα , Άλφα» προσδιόριζε την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων. Από τον μπακαλόγατο της εποχής έως και τη μεσαία τάξη , όλοι διαφήμιζαν πως έχουν προϊόν «Α. Α». Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που για να είναι καλύτεροι των καλύτερων, πρόσθεταν ένα ακόμη «Α» , και έκαναν το προϊόν «Α.Α.Α». Μέχρι εκεί όμως τα Άλφα.

Τον Απρίλιο του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ, έκανε τη διαφορά. Ξεπερνώντας το σατανικό συμβολισμό της Πεντάλφα, διαφήμισε το δικό του προϊόν, ξεκαθαρίζοντας πως το κυβερνητικό του έργο θα διέπεται από τα πέντε Άλφα: Ανάπτυξη- Αξιοκρατία-Αλληλεγγύη-Αριστεία-Αξιοπιστία. Έτσι ακριβώς εμφανίστηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ στα Μέσα Ενημέρωσης, ως πρόγραμμα πέντε Άλφα.

Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη, φάνηκε πως εκείνη η αναφορά του ευφάνταστου λογογράφου που του περίσσευαν τα «άλφα», ήταν ένα ανέκδοτο. Ο Δημόσιος τομέας γέμισε με υπερήλικες διευθυντές που τους είχε τάξει θέση ο Κυριάκος, με άριστους σε βαριές υποδικίες, με μέλη της Φαμίλιας (μηδέ της συμπεθέρας εξαιρουμένης), με μπατζανάκηδες υπουργών , με τενεκέδες πολιτευτές, ενώ κοσμήθηκε και με κάθε καλλίπυγο συμπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη.

Παρότι τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για το πώς αντιλαμβάνεται το πρωθυπουργικό ζεύγος, το άλφα και το ωμέγα της πολιτικής, τα Μέσα συντηρούσαν τον μεσσιανικό μύθο που έλαμπε με αριστεία του Χάρβαρντ και μοσχοβολούσε μητσοτακικό κοσμοπολιτισμό.

Μέχρι που ήρθε η πανδημία. Στηθοσκόπια έπιαναν οι γιατροί για να σώσουν τον κόσμο, κουτάλα έπιανε η κυβέρνηση με τους συνήθεις ευνοούμενους. Σκούπες έπιαναν οι οδοκαθαριστές, κουτάλα οι καθαριστές του δημοσίου χρήματος. Σύριγγες κράταγαν οι νοσοκόμες, ενέσεις χρηματοδότησης στα λαμόγια έκανε ο πρωθυπουργικός ανιψιός. Το πράγμα ξεκίνησε δειλά δειλά αν θυμάστε, στην αρχή της πανδημίας, με τον Βορίδη να προμηθεύεται αντισηπτικά και μάσκες από φαρμακείο σε τιμές τριπλάσιες από τις τρέχουσες. Μετά ήρθε ο Άδωνης που αρνήθηκε να βάλει διατίμηση στα προϊόντα προστασίας για τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτυ οι μαυραγορίτες. Η κυβέρνηση μοίρασε εκατομμύρια για να νοικιάσει ΜΕΘ σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε διπλάσια τιμή από αυτή που ίσχυε και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να αποζημιώσει τα τεστ.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργικός ανιψιός χόντρυνε το παιχνίδι και έδωσε 11 εκατομμύρια στα Μέσα Ενημέρωσης (όχι φυσικά στο Documento), για να διαφημίσουν κάτι που εκ του νόμου έπρεπε να κάνουν δωρεάν. Εκατοντάδες αναθέσεις έγιναν και γίνονται με το επιχείρημα της έκτακτης ανάγκης, πολλές φορές σε εταιρείες που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία για να εισπράξουν.

Αλλά όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην εφευρετικότητα του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποφάσισε να μοιράσει 200 εκατομμύρια ως ενίσχυση σε επιστήμονες, λόγω της πανδημίας. Δεν τα έδωσε απευθείας σε όσους πλήττονται, αλλά με το πρόσχημα πως είναι κονδύλια ΕΣΠΑ, είπε πως έπρεπε να δοθούν μέσω επιστημονικής κατάρτισης για να είναι νόμιμη η διαδικασία. Ο Βρούτσης είπε ταυτόχρονα δύο ψέματα. Κατ' αρχήν τα χρήματα όπως αναφέρει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προέρχονται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ Ε034 κωδικός έργου 505488764) και μπορεί, στο μέλλον να υπάρξει συγχρηματοδότηση. Το δεύτερο ψέμα είναι πως τα χρήματα από το ΕΣΠΑ απαιτούσαν προγράμματα. Όπως αποκάλυψε το Documento, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με έγγραφό της είχε γνωστοποιήσει πως μπορούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσουν απευθείας επαγγελματίες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης, ή μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να βάλει ως ενδιάμεσους στο μοίρασμα του χρήματος τα ΚΕΚ και κάποιες πλατφόρμες τηλεκατάρτησης, οι οποίες μοιράζονται το χρήμα. Και ναι μεν για τα ΚΕΚ ξέρουμε ποια είναι αφού διαφημίζονται, για τις δε πλατφόρμες που ανέλαβαν την κατάρτηση με τα παροιμιώδη “Σκόιλ Ελικίκου” και άλλα αλαμπουρνέζικα, δεν ξέρουμε σε ποιούς ανήκουν αφού δεν έχουν γνωστοποιήσει (γιατί;) τα στοιχεία τους. Δηλαδή πέντε έως εφτά “πλατφόρμες” παίρνουν γύρω στα 30 εκατομμύρια για να μιλάνε μια γλώσσα που καταλαβαίνει μόνο ο κύριος Βρούτσης ίσως επειδή είναι γνωστοί και φίλοι του. Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όχι μόνο εξαιτίας των χρημάτων που δίνονται όπως δίνονται, αλλά και γιατί αυτό εξελίσσεται την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι με την κυνική χρήση των αναγκών που δημιουργούνται.

Η σατανική κουτάλα, με την πεντάλφα του Μητσοτάκη, ανακατεύει συνεχώς το δημόσιο χρήμα και το μοιράζει αδιαφανώς στο άλφα άλφα των ημετέρων. Και τι θα γίνει στο μέλλον; Μα το περιέγραψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”.

“Ο επιχειρηματίας να βάλει το χέρι στην τσέπη περισσότερο για να στηρίξει την επιχείρησή του. Πρέπει να κάνει αυξήσεις κεφαλαίου – να φάει κάποια από τα «έτοιμα» που έχει στην άκρη. Δεν μπορεί το κράτος να αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτή την ευθύνη. Θα τη μοιραστούμε. Το κράτος, από την άλλη πλευρά, θα κάνει αυτό που πρέπει και πιστεύω ότι το έχει κάνει ήδη σε πολλά. Αλλά, πριν από όλα, πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να στηρίξει την εταιρεία του”

Οι επιχειρήσεις έκλεισαν με απόφαση του κράτους, αλλά ο Μητσοτάκης ξαναγίνεται νεοφιλελεύθερος. Ανακαλύπτει και πάλι την αγορά. Όχι για όλους, Για τους μικρομεσαίους που εξαπάτησε. Οι υπόλοιποι, οι ελίτ, θα συνεχίσουν να παίρνουν κρατικό χρήμα με voucher ή Βρούτσερ και θα ξαναγίνουν φιλελεύθερες όταν πρέπει να πουν σε αυτούς που πεινάνε πόσο φταίνε για όλα.

πηγη:https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου