Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 30 Οκτ 2020
Δικαστική νίκη για τον Ρουβίκωνα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Σαν «πρόβα συνολικής καταστολής της οργάνωσής μας», χαρακτήριζε ο Ρουβίκωνας την συνένωση δικογραφιών που έγινε για να οδηγηθούν σήμερα σε δίκη 12 μέλη της συλλογικότητας. Οι κατηγορίες που του βάρυναν αφορούσαν μια σειρά ενεργειών μελών της οργάνωσης. Από την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, μέχρι δράση  στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης βιαστή. (Διαβάστε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα).

Την ετυμηγορία της ακροαματικής δικαστικής διαδικασίας την πληροφορούμαστε από ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του παρουσία στο f/b Γιώργος Καλαϊτζίδης. Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι και για όλες τις υποθέσεις! Πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί τεράστια νίκη αφού και δικαστικά κατέρρευσε αυτή η πρωτοφανή δίωξη. 

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης. ίσως όμως αυτή δημιουργεί και δεδικασμένο για άλλες παρόμοιες εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις και τότε θα μπορεί να θεωρηθεί πάρα πολύ σημαντική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι μια χαμογελαστή μέρα για τα μέλη της συλλογικότητας και μαζί μ' αυτούς χαρήκαμε κι εμείς που αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού κινήματος βγήκαν αλώβητοι από μια δικαστική περιπέτεια που τους βάρυνε. 

Από την ιστοσελίδα του "Ρ" αντιγράφουμε:

Για την αθώωση των μελών μας στην ομαδική δίκη

Το κράτος έχει συνέχεια και η πιθανή καταδίκη στη σημερινή ομαδική δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα για 8 διαφορετικές υποθέσεις, θα μπορούσε να ήταν ένας κόμβος σε αυτή τη συνέχεια.

Το καθεστωτικό αίτημα, χρόνια τώρα, για συντριπτική καταστολή της συλλογικότητάς μας, σήμερα γνώρισε μια ήττα. Η κυβέρνηση Σύριζα έστρωσε το έδαφος συνενώνοντας στην ίδια δίκη πολλές και «σημαντικές» υποθέσεις και η ΝΔ, προτάσσοντας τη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθεί μέσω της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να στρώσει χαλί για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ριζοσπαστικό κίνημα. Η σημερινή δίκη ήταν ένας πιλότος για την καταστολή, τόσο για τον Ρουβίκωνα όσο και για κάθε οργανωμένη επαναστατική δύναμη.

Απέτυχαν.

Τα μέλη μας αθωώθηκαν για όλες τις υποθέσεις. Ο κόμβος μιας ομαδικής καταδίκης της συλλογικότητάς μας που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ευρύτερη δίωξη, δεν κατορθώθηκε να στηθεί.

Αυταπάτες δεν έχουμε. Το κράτος μπορεί να κάνει ό,τι παιχνίδι θέλει με τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει και εφαρμόζει κατά βούληση. Είμαστε προετοιμασμένοι να βρεθούμε σε κάθε συνθήκη. Παρόλα αυτά, η αθώωσή μας μειώνει τις δυνατότητες του κράτους να κινηθεί αθέατο πίσω από τον μανδύα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια επίδειξη νομικής αυθαιρεσίας και πολιτικής ιδιοτέλειας. Μικρό το κέρδος, είναι η αλήθεια, αλλά όχι ασήμαντο.

Ο αγώνας μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. Είμαστε «μέλισσες» και συνεχίζουμε προσεκτικά, υπεύθυνα και πάνω από όλα με αφοσίωση το επαναστατικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει.

Αυτή η μάχη κερδήθηκε.

Όλο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην επόμενη…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | 4:56 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου