Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 18 Ιαν 2023
Σε καλό δρόμο είναι ο Πάσχος ... Εκθέτει τους βουλευτές της Ν.Δ., που παραβρέθηκαν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ο γνωστός Πάσχος της "Καθημερινής", εδώ και κάποιο καιρό έχει στραφεί με δριμύτητα, προσωπικά ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο περιβάλλον του. 
Μπορεί να αγνοούμε τους λόγους που το κάνει, παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον τα πυρά που εξαπολύει σήμερα στους κυβερνητικούς βουλευτές που επέλεξαν να παραβρεθούν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη.

Και το κάνει πραγματικά με αριστουργηματικό τρόπο, γιατί ενώ αποφεύγει να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός, παραθέτει αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα που τους αφήνουν εντελώς έκθετους και κάνουν συντρίμμια όσες δικαιολογίες επικαλέστηκαν για την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία του μακαρίτη. 

Κι αυτό, γιατί είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής της Ν.Δ., και να τιμάς ένα πρόσωπο το οποίο σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ιδρυτή της παράταξης σου, και να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο ήταν πρωθυπουργός. Και όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα που επικαλείται ο Μανδραβέλης, αυτό μεθόδευε ο μακαρίτης μονάρχης!

Πριν λίγες μέρες ο αρθρογράφος της "Καθημερινής" πήρε φλασιά και ανακάλυψε ότι το κόμμα του "ωτακουστή" και του "τσεκουράτου" ρέπει προς τον αυταρχισμό. Σήμερα κράζει, έμμεσα, αρκετούς από τον κυβερνητικό κοινοβουλευτικό λόγο, που ασελγούν στην μνήμη του ιδρυτή του κόμματος τους, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε καλό δρόμο είναι ο Πάσχος ... 😜

Ας δούμε το σημερινό κείμενο του Μανδραβέλη

 Η αποσιωπημένη συνωμοσία 

 

Ενας από τους μύθους που κυκλοφορούν εσχάτως στο Διαδίκτυο, ένα fake story, είναι ότι ο έκπτωτος μονάρχης, που κηδεύτηκε προχθές. «δεν αμφισβήτησε ποτέ τη Δημοκρατία». Αυτό είναι ψευδές. Ο συγχωρεμένος την αμφισβήτησε δι' έργων και την αμφισβητούσε διαρκώς διά παραλείψεων του.

 

Από τα Αρχεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή προκύπτει ότι ο έκπτωτος άναξ, την περίοδο 1975-1979 συζητούσε "σχέδιο δολοφονίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος μέσα από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα". («Καθημερινή» 19.7.2021). Αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές καθώς και από μαγνητοταινίες συνομιλιών. Κι αν κάποιοι δικαιολογούν το 1965 δια της νεότητας, το 1978 ήταν 38 ετών.

 «Τη συνωμοτική αυτή δραστηριότητα του τέως Βασιλέως απέφυγα να τη φέρω στη δημοσιότητα» έγραφε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «μολονότι είχα προς τούτο συμφέρον, τόσον από σεβασμό προς τη μνήμη του πατρός του, Παύλου, όσον και για να μη δημιουργηθεί διεθνώς η εντύπωση ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι επισφαλής»·

Η σιωπή του Καραμανλή ήταν δικαιολογημένη. Οχι όμως των Μέσων Ενημέρωσης όταν έγινε αυτή η τρομακτική αποκάλυψη. Ολα τα στοιχεία έφτιαχναν ένα συγκλονιστικό δημοσιογραφικό θέμα

Στην ιστορία είχαν αναμειχθεί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούσαν τον έκπτωτο βασιλέα και πληροφορούσαν την ελληνική κυβέρνηση, υπήρχαν σχεδιασμοί μετακίνησης στρατευμάτων για να γίνουν πολύχρωμα γραφικά, σαν αυτά που έδειχναν αυτές τις μέρες με την πορεία της σορού. Βρέθηκαν σημειώματα συνεργατών του που έγραφαν ότι «ο βασιλιάς ήταν στενοχωρημένος γιατί είχε ταξιδέψει στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία για να εξασφαλίσει δάνειο 2 δισ. δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιούσε αν κατάφερνε να επανέλθει στον θρόνο», υπήρχε αυτολεξεί η συνομιλία του έκπτωτου με απόστρατο στρατηγό, την οποία κατέγραψε άνδρας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Ηταν πολλές οι αποκαλύψεις, που η δημοσιογραφική έρευνα θα τις έκανε περισσότερες.

Η σιωπή αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας. Τόσο μπορούμε. Τα κανάλια φυσικά δασμολογούνται. Βασικό τους θέμα τον Ιούλιο 2021 ήταν (για μια ακόμη φορά) αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο και ποια Κυριακή βολεύει. Η ελληνική τηλεόραση έμαθε να φτιάχνει μόνο κακοφτιαγμένα «The Crown- και όχι «House of Cards·

Από την άλλη μεριά όμως ας μην εκπλησσόμαστε που κάποιοι νέοι προσέτρεξαν χαράματα στη Μητρόπολη για να προσκυνήσουν. Οπως γράψαμε πολλάκις στην Ελλάδα πάσχει και η άτυπη παιδεία, αυτή που κάποτε παρείχαν τα ΜΜΕ. τα κόμματα, ακόμη και οι παρέες.



Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 | 3:35 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου