Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 16 Σεπ 2022
Το παράπονο του πρωθυπουργού
Κλίκ για μεγέθυνση

MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ16.09.2022, 17:05
 

Έχει πολλά παράπονα ο πρωθυπουργός από τη συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτός τον προστάτευσε όταν οι ακροαριστεροί λαϊκιστές τον έβγαλαν στα μανταλάκια για το σκάνδαλο της Novartis, αυτός έβαλε πλάτη όταν τον εγκαλούσαν για τις επιλογές του την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά, αυτός τον πρότεινε στην Επιτροπή Σοφών της Ευρώπης, κι ο αχάριστος Βενιζέλος τού επιτίθεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τον κατηγόρησε ότι ξέχασε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες.

Τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί καχεκτικά επιχειρήματα για το απόρρητο. Τον κατηγόρησε ότι επικαλείται την εθνική ασφάλεια για να δικαιολογήσει την παραβίαση του Συντάγματος. Έκανε λόγο και για ποινικές ευθύνες. Του έκανε μάθημα Συνταγματικού Δικαίου, λες και ο πρωθυπουργός είναι πρωτοετής φοιτητής στο Κολάμπια. Και το άκρον άωτον της αγνωμοσύνης ήταν η θεωρία του Βενιζέλου ότι το πρωθυπουργικό μοντέλο της συγκεντρωτικής διοίκησης έχει φτάσει στα όριά του και πρέπει να αλλάξει.

Άρα, κατά τον πρωθυπουργό, ισχύει στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου το αγαπημένο ρητό του Ανδρέα Παπανδρέου «Ουδείς πιο αχάριστος του ευργετηθέντος». Για να μην κόψει όμως ο κ. Μητσοτάκης τελείως τις γέφυρες με το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν».

Αποδέκτης του μηνύματος ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, κλίνει επικίνδυνα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την οργή του συστήματος που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα από τον Ιούλιο του 2019. Ο κ. Μητσοτάκης όντως έχει λόγους να ανησυχεί. Βλέπει ότι το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, στο οποίο χρωστάει πολλά για την επικράτησή του, δεν είναι και τόσο αρραγές. Κι αυτό έχει θορυβήσει τον πρωθιερέα του μεγάρου Μαξίμου.

Δεν έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Βενιζέλος, προφανώς αξιοποιώντας την εμπειρία του από τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, έχει καταλήξει στην άποψη –την έχει γράψει άλλωστε στα τελευταία βιβλία του– ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Δεν κρύβει την προτίμησή του στις συμμαχικές κυβερνήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προγραμματική συμφωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έκανε και μια λαθροχειρία. Το χούι δε φεύγει. Για να απαντήσει στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι η σκευωρία που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε και οι εμπνευστές της (Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη) οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο.

Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι η σκευωρία που κατέρρευσε ήταν αυτή που οργάνωσαν οι δικοί του άνθρωποι. Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό. Η εταιρεία πλήρωσε βαρύ πρόστιμο στις ΗΠΑ για τις παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα. Διαφορετικά, τι νόημα είχε η αγωγή για αποζημίωση που έκανε το ελληνικό Δημόσιο; Εκτός αν έγινε για τα μάτια του κόσμου.

Επίσης, κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μητσοτάκη πως το αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου αναφέρει ότι οι εισαγγελείς που έψαχναν την υπόθεση Novartis, έκαναν άψογα τη δουλειά τους και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, που λοιδορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν, προσέφεραν στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο Παπαγγελόπουλος και η Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με το σκάνδαλο Novartis.

Θα μπορούσε κάποιος καχύποπτος να υποθέσει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας επιχείρησε να επηρεάσει την κρίση των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου. Τον βολεύει να βγει μια καταδικαστική απόφαση για να τη μοστράρει στο εκλογικό σώμα. Το τεκμήριο αθωότητας που λέει ότι σέβεται το έχει κουρελιάσει. Το έχει ξανακάνει. Μιλούσε για συμμορία δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη σκευωρία. Κι αυτοί όμως απαλλάχτηκαν. Ακόμη δεν το έχει χωνέψει.

Ανάγωγα

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος εκλογικά, τα στελέχη της Δεξιάς έψαχναν να βρουν ποιος τον χρηματοδοτεί. Υποψιάστηκαν τον Μαδούρο, αλλά δεν τους βγήκε. Στη συνέχεια υποψιάστηκαν τον Κιμ τον Τρίτο της Βόρειας Κορέας. Πάλι τζίφος. Μετά στο κάδρο έβαλαν την Κούβα. Ξανά άνθρακες ο θησαυρός. Σήμερα υποψιάζονται ότι τους στέλνει λεφτά ο Πούτιν. Καταλήξτε κάπου, βρε παιδιά. Μας έχετε μπερδέψει. Αλήθεια, το κόμμα σας που χρωστάει της Μιχαλούς ποιος το χρηματοδοτεί;

[email protected]

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου