Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 15 Οκτ 2020
Πώς η αντι-Τσίπρα μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ μετά την κατα-δίκη της Χρυσής Αυγής κατέληξε σε φιάσκο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Γ. Λακόπουλου

Αν πρέπει να αναγνωρίσει κανείς κάτι στο σύστημα Μητσοτάκη είναι οι εκπληκτικές επιδόσεις του στην μαύρη προπαγάνδα. Με τη συντονισμένη λειτουργία  ενός κυκλώματος που καθοδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου στα ΜΜΕ.

 

 Κάθε φορά που η ΝΔ προηγουμένως και η κυβέρνηση σήμερα θέλουν είτε να προβάλουν είτε να  κρύψουν κάτι, οργανώνουν επιχείρηση που κάνει το άσπρο μαύρο-με «καταλύτη» την επίθεση στον Τσίπρα συνήθως.

 Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής  έφερνε εκ των πραγμάτων σε δύσκολη θέση την ΝΔ και τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και- ειδικά- Σαμαρά.

Όλοι ήξεραν και έβλεπαν τις ωσμώσεις επί των ημερών του δευτέρου  που με την πολιτική του κάλυπτε ιδεολογικά επιμέρους δράσεις των χρυσαυγιτών.

Έχοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστική σχέση στην ίδια περιοχή ψαρέματος ψηφοφόρων στην κοινωνία και κοινοβουλευτικές ανασφάλειες άφηνε ανοικτό το δρόμο της συνεργασίας.  Υιοθετούσε και μηχανισμούς ή πρόσωπα που είχαν ταχθεί υπέρ των μεθόδων της Χρυσής Αυγής.  Γνωστά πράγματα.

Όλοι ξέρουν ποιος μιλούσε με συμπάθεια για τον «κύριο Νίκο Μιχαλολιάκο», και τον Κώστα Πλεύρη και σε τίνος το γραφείο στη Βουλή έπινε καφέ ο Κασιδιάρης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαρύνεται με την υιοθέτηση -ή έστω εκμετάλλευση -αυτής της πρακτικής που εκδηλώθηκε κυρίως στο Μακεδονικό και το Μεταναστευτικό.

Είναι καταγεγραμμένες δηλώσεις και συμπεριφορές υπουργών και βουλευτών του που όζουν συμπάθεια προς την ρητορική του χρυσαυγιτισμού.

 Επιπρόσθετα η αποχή στελεχών της ΝΔ από τη δίκη, όπου φυσικά μόνο ως κατήγοροι θα μπορούσαν να παραστούν, υποδηλώνει  την προσπάθεια του να αποφεύγει εκπλήξεις που θα εξέθεταν το κόμμα του για την περίοδο Σαμαρά. Σοφό, αλλά καθαρή στάση δεν το λες.

Για να μην πάρουν και τη ΝΔ τα σκάγια της καταδίκης οργανώθηκε έτσι   φαιά και αγοραία επιχείρηση με γκεμπελικά χαρακτηριστικά: να φορτωθεί με το άγος της Χρυσής Αυγής ο…Τσίπρας.

Αδιανόητο, αλλά από αδίστακτους στο επιτελείο Μητσοτάκη να φάνε και οι κότες. Οι καλύτεροι γραφιάδες του νεομητσοτακισμου άρχισαν να τσαμπουνάνε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διόρθωσε τον Ποινικό Κώδικα, ώστε να πέσουν τα μαλακά οι νεοναζί. 

Ήταν τόσο προκλητικό, ώστε μετά την αξιοποίηση της εκδικητικής βλακείας και νομικής ασχετοσύνης του Κοντονή βγήκε στα κάγκελα ο νομικός κόσμος.  Αλλά αυτοί το βιολί, βιολάκι. Ο Γεωργιάδης να προσάπτει στον Τσίπρα κλείσιμο του ματιού στους νεοναζί.

Αλλά όταν πας να πηδήξεις πολλά παλούκια κάτι ξεχνάς και τελικά κάθεσαι πάνω τους. Η κυβερνητική προπαγάνδα  που σκοτώνει τη κοινή νοημοσύνη, αλλά και βιάζει τη συλλογική μνήμη γίνεται μπούμερανγκ.  

Το φιάσκο των ημερών για τη ΝΔ έρχεται από τις αποκαλύψεις προσώπων που μετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά,- επί των ημερών του οποίου βεβαίως το κόμμα των Καραμανλήδων δεν δίσταζε να ανταλλάσσει στελέχη με την ακροδεξιά.

Ο  Αντώνης Ρουπακιώτης εξ αρμοδιότητάς γνωρίζει και αποκάλυψε ότι το Σύστημα Σαμαρά πάγωσε το πακετάρισμα των Χρυσαυγιτών ως «εγκληματική οργάνωση».

 Η βουλευτής της τότε πλειοψηφίας Μαρία Γιαννακάκη υπενθύμισε ότι ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος του τότε Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση πρόβαλε ως … καβάτζα  τη  Χρυσή Αυγή για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου πάγωσε την αντιρατσιστική νομοθεσία που θα έπιανε στη φάκα τους Χρυσαυγίτες.

 Ο Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης, πρόσθεσε της  Εκκλησία που ως Δεξιά του Κυρίου δεν ήθελε μέτρα  κατά της Χρυσής Αυγής. 

Και άλλες φορές το επικοινωνιακό επιτελείο πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο. Αλλά αυτή τη φορά έμεινε γουλί. Σαν τα κεφάλια του Κασιδιάρη και του Μπογδάνου ένα  πράμα…

πηγη:https://www.anoixtoparathyro.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου