Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 17 Οκτ 2020
Άδωνις Γεωργιάδης: Γαλοπούλα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Γ. Λακόπουλου

Τι συμβαίνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη;  Ό,τι συμβαίνει κάτι το μαρτυρούν όλα πάνω του και γύρω του.

Το ύφος -που φέρνει σε βρεγμένη γάτα- οι  τραβηγμένες με το τσιγκέλι δηλώσεις του, η αραίωση των εμφανίσεων του, η προσπάθεια πότε να δείξει καλή διαγωγή στο Μητσοτακέικο και πότε να του αποδίδεται ότι αφήνει αιχμές για τις σταθμίσεις του Πρωθυπουργού στα ελληνοτουρκικά. Μιλώντας για το θέμα, ως μη όφειλε.

Μετά την εκκωφαντική παράλειψη του Μητσοτάκη να τον αναφέρει στην υπόθεση της  Microsoft -αφού προηγουμένως κατέστη άεργος υπουργός  δια της απομάκρυνσης από τις μεγάλες επενδύσεις και την προνομιακή  εξίσωση του ως τότε υφυπουργού του με τον ίδιο- και μετά την αποδοκιμασία του από τον Πέτσα για το ενδεχόμενο…αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών  που διακινούσε, μυρίζει μπαρούτι.

Καθώς κρατάει μήνες αυτή η κολόνια, πολλοί λενε ότι ο Γεωργιάδης μετά την θερινή περισυλλογή στα ακρογιαλιά κατάλαβε ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι η λυπητερή.

Ήδη πολλοί αναζητούν τι ήταν εκείνο που έκανε τον Μητσοτάκη να τον προγράψει όταν δεν το έκανε όταν ο Άδωνις πόζαρε ως πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στη βάση της ΝΔ από τον ίδιο. Οι εικασίες  κινούνται γύρω από τους εξής άξονες:

Ο ένας είναι η πανάρχαια έφεση στις δυναστείες να εκδικούνται όσους τους έχουν μειώσει σε προηγούμενες περιόδους. Ο Άδωνις το έκανε πολύ  επιθετικά για τον Κυριάκο.  Αλλά στις μεγάλες οικογένειες ξέρουν πότε να ξεπλύνουν τις προσβολές.  Ε, ρε γλέντια, που έχει να κάνει ο  Γ. Καρατζαφέρης…

Ο άλλος είναι ότι δεν τον χρειάζεται πλέον. Τον παρέλαβε από τον Σαμαρά και τον έκανε αντιπρόεδρο με το σκεπτικό: ‘Εγώ θα κάνω άνοιγμα στο κέντρο, χρειάζομαι έναν κόφτη για την ακροδεξιά».

Μαζί με τον Βορίδη ήταν ότι έπρεπε. Τώρα έχει άλλους για τη δουλειά, πιο φρέσκους. Με τον Μπογδάνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, τι να τον κάνει τον Άδωνι;

Ο τρίτος άξονας είναι ο Σαμαράς. Ο Γεωργιάδης είναι χρεωμένος στον πρώην πρωθυπουργό και δεν έχει κάνει ως τώρα κινήσεις απαγκίστρωσης. Το αντίθετο.

Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός, φοβούμενος μια επίθεση από την πλευρά Σαμαρά, λόγω της τροπής που θέλει να δώσει τα ελληνοτουρκικά- αθροιζομένη μάλιστα με τη τροπή που έδωσε στις Πρέσπες -δεν θα είναι καλό να τον έχει αντιπρόεδρο στο κόμμα και  υπουργό του.

Τέταρτος άξονας είναι ο Άδωνις πήγε να δαγκώσει περισσότερο από όσο μπορούσε να μασήσει στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Ή άλλως πως μπήκε σε ξένα χωράφια και αυτά στο Μητσοτακέικο ανέκαθεν είναι ασυγχώρητα.

Μένει ως πέμπτος άξονας η εκκρεμότητα που έχει πάντα ο  Γεωργιάδης με το σκάνδαλο Νοβάρτις. Όσα και αν έχει πει ο φάκελος του είναι ακόμη ανοικτός και κανείς δεν ξέρει πως θα κλείσει. Το μόνο που δεν θα ήθελε ο Πρωθυπουργός είναι να του σκάσει ένας δεύτερος Λοβέρδος στην αυλή του και θα πάρει τα μέτρα του.

Αυτά κυκλοφορούν-  μπορεί να υπάρχουν και άλλα. Πάντως ο Άδωνις δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Και μπορεί τώρα να δείξει ότι σαν τη γαλοπούλα περιμένει τα Χριστούγεννα, αλλά μετά τον ανασχηματισμό -που θα τον τον απομακρύνει από το οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου- μπορεί να γίνει απρόβλεπτος Και αντί να πέσει ο ίδιος στο κενό, να ρίξει το αφεντικό του.

πηγη:https://www.anoixtoparathyro.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου