Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 22 Οκτ 2020
Κυβέρνηση τους ενός και της κοροϊδίας: Φαύλος κύκλος διακυβέρνησης από το σύστημα Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Του Γ. Λακόπουλου

Συνοπτικός απολογισμός της κυβερνητικής πορείας μέχρι σήμερα: αποτυχίες, κωλοτούμπες, ψεύδη, παραπληροφόρηση, εξαγορά σιωπής, νόμους υπέρ  των ολίγων της διαπλοκής -και των ημέτερων – σε βάρος των πολλών, εκθεμελίωση της κοινωνίας, νεποτισμός, συγκάλυψη διαφθοράς και πορεία στα τυφλά στα εθνικά  θέματα.

 

Πρωτίστως όμως η σημερινή κυβέρνηση είναι θύμα μιας περίεργης συνθήκης που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της- και χαρακτηρίζει κάθε δραστηριότητα που ασκεί βάσει της πολιτικής της: δεν προσπαθεί  να λύσει προβλήματα, αλλά να υποτάξει σ’ αυτό που ονομάζει λύση -είτε είναι, είτε όχι- την «ηγετοποίηση» του επικεφαλής της.

Είναι μια κυβέρνηση με αποστολή να αγιογραφεί τον Πρωθυπουργό. Όλα εντάσσονται σε επικοινωνιακή γραμμή που αποσκοπεί όχι να πιστώσει την κυβέρνηση, αλλά να αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρώτη φάση της πανδημίας ήταν χαρακτηριστική. 

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον ίδιο. Θα βγει στην τηλεόραση για την επιδημία με άπειρα -φλύαρα και κουραστικά- διαγγέλματα και θα υποκαταστήσει  τους υπουργούς σε ό,τι έχει επικοινωνιακό ψωμί: από  εγκαίνια πάσης φύσεως -ακόμη και στημένες παραστάσεις όπως οι…μπουλντόζες στο Ελληνικό- μέχρι τον φωτισμό της Ακρόπολης.

Έχει μετατρέψει τους υπουργούς από πολιτικές οντότητες σε υπάλληλους που τον υπηρετούν με δουλικότητα. Οι άνθρωποί του αποφασίζουν για όλα. Ο ίδιος κάθε τόσο ισοπεδώνει μέλη του υπουργικού συμβουλίου του- ακόμη και γιατί του τηλεφώνησε κάποιος.

Την Καραμέως για τις δωρεάν μάσκες, τον Βρούτση για την επιμόρφωση, την Μενδώνη για τα θέατρα, τον Αυγενάκη -τον έχει πλέον για σφαλιάρες- για τα γήπεδα, τον Κικίλια για το ΕΣΥ, τον Δένδια για τα ελληνοτουρκικά, τον Άδωνι για το παραμικρό.

 Οι υπουργοί είναι πλέον παιδιά για τα θελήματα. Μετακλητοί υπάλληλοι τους δίνουν εντολές, τους ελέγχουν και τους κατευθύνουν στα πάντα.  Ό,τι ετοιμάζουν αρμοδίως, του το προσφέρουν για σκηνοθετημένη ανακοίνωση.  Στήνουν τη μπάλα, διώχνουν τον τερματοφύλακα και τον καλούν να σκοράρει.

Νεροκουβαλητές στην φήμη του Πρωθυπουργού- που δεν διστάζει να εντάξει στην υπηρεσιακή του δραστηριότητα και μέλη της οικογένειάς  του. Σόι πάει ο βασίλειο.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης παράγει φαυλότητα και καταλήγει σε κοροϊδία για όλα.  Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο με οτιδήποτε και αν καταπιάνεται. Πίσω από κάθε ενέργειά της υπάρχει ένας ιδιοτελής υπολογισμός που χάνεται στο  νέφος τυφλής υποστήριξης  που της παρέχει το επικοινωνιακό σύστημα- με το αζημίωτο φυσικά.

Στα ελληνοτουρκικά καμώνεται προβάλλει ότι προασπίζεται τα ελληνικά δικαιώματα, αλλά έχει συμφωνήσει να… συμφωνήσει με τους Τούρκους, που τα αμφισβητούν.

Λέει ότι δεν θα επιτρέψει παράβαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά βάζει τον Γεραπετρίτη να τοποθετήσει την εθνική «κόκκινη γραμμή» απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα στα έξι μίλια- αφήνοντας εκτός τη ζώνη των παραβιάσεων.

Ο Πρωθυπουργός έξω από την αίθουσα των Συνόδων Κορυφής για κυρώσεις σαν Κουταλιανός, αλλά μέσα απλώς τις περιγράφει. Βγαίνοντας λέει ότι τις εξασφάλισε, αλλά για τον Δεκέμβριο, για να τον διαψεύσει ο Κόντε, που ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα στραφούν εναντίον μιας μεγάλης χώρας. Και η γερμανική προεδρία που διακινεί ότι δεν υπήρξε ελληνική προπαρασκευή για συζήτηση επί των κυρώσεων.

Ως επιδόρπιο λέει ότι ζητάει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, σαν να είναι σε θέση να επιβάλει στη Γερμανία να μην της πουλάει.  Ή για πάγωμα της τελωνειακής ένωσης  ενώ αυτό  δεν προβλέπεται και… ευτυχώς:  εμπορικές σχέσεις την Τουρκία έχει και η Ελλάδα.

Στη πανδημία κάνει ότι ενισχύει το ΕΣΥ και υπογραφεί αβέρτα λεόντειες συμφωνίες με τους κλινικάρχες, που θησαυρίζουν. Εγκαινιάζει ΜΕΘ, που προσφέρουν τρίτοι, αλλά δεν προσλαμβάνει προσωπικό να λειτουργήσουν. Επαινεί τα κρατικά νοσοκομεία, αλλά τα αφήνει χωρίς γιατρούς, μην τύχει και γίνουν ανταγωνιστικά στους ιδιώτες.

Παρουσιάζει τη δωρεά της Βουλής για την αγορά 50 κλινών ΜΕΘ, ως συνεργασία με τον… ιδιωτικό τομέα.

Μια διαρκής εξαπάτηση

 Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την ανακοπή των κρουσμάτων και όταν φουντώνουν αποσύρει τους λοιμωξιολόγους από τα κανάλια και κάνει …ακορντεόν τα τεστ ανάλογα με τις επικοινωνιακές κυβερνητικές ανάγκες.

 Παραπληροφορούσε ότι στο πρώτο κύμα ήταν η …καλύτερη στον κόσμο, αλλά στο δεύτερο αποδεικνύεται χωρίς στοιχειώδη προετοιμασία και  αποφασίζει στα κουτουρού, παρακάμπτοντας πλέον και « τους επιστήμονες που άκουγε».

Κόβει πελατεία από τα εστιατόρια, αλλά την αυξάνει στα καράβια και στα αεροπλάνα. Ζητάει πειθαρχία στα μέτρα, αλλά τιγκάρει τα σχολεία και τα λεωφορεία.

Λέει ότι θα ικανοποιήσει αμέσως τους πληγέντες από τις θεομηνίες και  ξεχνάει να νομοθετήσει.

Ότι στηρίζει τη μεσαία τάξη και εννοεί όποιον έχει 300 τετραγωνικά σπίτι, σκάφος και την.. ψηφίζει. Καταρτίζει πτωχευτικό κώδικα που αρπάζει τα σπίτια όσων δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λεφτά.

Υποσχέθηκε καλοπληρωμένες δουλειές και εννοούσε τους καλοπληρωμένους μετακλητούς του επιτελικού κράτους. 

Οι επενδύσεις που θα έφερνε εξελίσσονται σε επιχειρήσεις που μετακομίζουν ακόμη και την Τουρκία. Αλλά κάνει πάρτι γιατί ο διακτινισμός της Microsoft στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνει  αι την Ελλάδα, υπολογίζοντας -πέτσινο- όφελος ενός δισεκατομμυρίου.

 Δεσμεύεται να ενισχύσει το ασφαλιστικό σύστημα και «πουλάει» τις επικουρικές συντάξεις σε ιδιώτες. Μεταφράζει την προστασία των εργαζομένων σε απόλυση χωρίς αποζημίωση από την πτωχευμένη επιχείρηση.

Επαίρεται για αντιμετώπιση της διαφθοράς και καλύπτει τα σκάνδαλα Ζίμενς και Νοβάρτις – διώχνοντας την εισαγγελέα που ερευνούσε- όπως τα θαλασσοδάνεια μεγαλοσχημόνων, αλλά και των κομμάτων και των ΜΜΕ. Οι υπουργοί διαμορφώνουν διαρκώς συνθήκες διαφθοράς, όταν δεν παίρνουν λωποδύτες στα γραφεία τους.

Υποσχέθηκε να σώσει την οικονομία- που παρέλαβε διαχειρίσιμη και σε ανοδική πορεία- και σώζει μόνο τις τράπεζες και τους πλούσιους.  Τσακίζει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση και υπόσχεται μείωση της ύφεσης κατά… 7,5 % τον επόμενο χρόνο, αφαιρώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης από την οικονομία.  

Η κυβερνητική λειτουργία είναι μια διαρκής  εξαπάτηση.

πηγη:https://www.anoixtoparathyro.gr


 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου