Οι – νόμιμα – καταγεγραμμένες συνομιλίες της ΕΥΠ για το παρακρατικό κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς ανώτατοι δικαστικοί και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είχαν παραδοθεί στην Εισαγγελία, τμηματικά, το 2016 και το 2017. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε καμία έρευνα, είτε ανακριτική διαδικασία για τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Το συγκεκριμένο παρακρατικό σύστημα αποκαλύπτεται πως είχε μια ευρύτατη… γκάμα δραστηριοτήτων – από trafficking και εκβιασμούς επιχειρηματιών έως στήσιμο δικών, μεταθέσεις αστυνομικών σε καίρια (και κερδοφόρα) πόστα, ακόμη και διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων στις οποίες εμπλέκονταν μιντιάρχες. Κανένα όμως από τα μέσα ενημέρωσης που χορηγήθηκαν πλουσιοπάροχα από τη λίστα Πέτσα δεν κάνει καν τον κόπο να ερευνήσει τα έργα και τις ημέρες των πρωταγωνιστών του.

Το πιο συγκλονιστικό ίσως στοιχείο των αποκαλύψεων είναι η καταγραφή της συνομιλίας που αφορά την προώθηση ενός ανήλικου κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ. Οι διάλογοι είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικοί, ούτε αυτοί όμως συγκλόνισαν κανέναν από τους «αρίστους» και αδέκαστους σε θέματα ηθικής λειτουργούς της κυβέρνησης.

Με αυτά τα δεδομένα, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον ευλόγως συμπεραίνουν πως «το παρακράτος υπάρχει και είναι της ΝΔ»- πως «εκτός από μαύρο ήταν και βαθύ γαλάζιο».  Και τονίζουν πως η δικαστική, ανακριτική και δημοσιογραφική αδράνεια μάλλον αποδεικνύει πως «κάποιοι έσβησαν τον κοριό και ίσως ενημέρωσαν τους πρωταγωνιστές».

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνεται ότι «οι καταγραφές της ΕΥΠ, αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη μία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί. Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους».

Οι δραστηριότητες αυτού του τριγώνου «είναι το trafficking, το στήσιμο δικών και η «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν μιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονομικοί χορηγοί της ΝΔ, μεταθέσεις αστυνομικών, εκβιασμοί επιχειρηματιών στους οποίους στέλνεται ως τιμωρία το ΣΔΟΕ και η Αστυνομία για να συνετιστούν, κομπίνες με ΦΠΑ και άλλα πολλά». Σ’ αυτά τα «άλλα» προφανώς συμπεριλαμβάνεται και η προώθηση ανήλικου κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ – υπουργό, που φέρεται να έστηνε και απάτες με το ίδιο κύκλωμα συμμετέχοντας σε εκβιασμούς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές άλλωστε, από τον κοριό της ΕΥΠ προκύπτει ότι «πρώην υπουργοί  της ΝΔ, συναντιούνται συχνά με τα μέλη της ομάδας, δειπνούν, τους προσκαλούν μέσα στη Βουλή και μαζί τους κανονίζουν διάφορα θέματα. Ο εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται ως συνεργάτης πρώην υπουργού της ΝΔ και νυν βουλευτή, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη στον Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα μέλη του κυκλώματος , μιλούν άμεσα ή έμμεσα με Αρεοπαγίτες και τους δίνουν οδηγίες για το τι θα κάνουν σε διάφορες υποθέσεις που τους αφορούν. Φαίνεται πως υποθέσεις μεγάλων «πελατών» που εξετάζονται στον Άρειο Πάγο κατευθύνονται σε συγκεκριμένους δικαστές. Άλλοι ανώτατοι δικαστικοί γράφουν δικόγραφα ή απολογητικά σημειώματα για το κύκλωμα κάνοντας δουλειά part time για το παρακράτος. Σε δύο περιπτώσεις καναλαρχών, ακούγονται να λένε πως θα τους απαλλάξουν, πράγμα που όπως προκύπτει εκ των υστέρων έγινε. Οι χρηματισμοί τους αναφέρονται ως «γλυκά» ή «σοκολατάκια» στις συνομιλίες.»

Έχει ιδιαίτερη σημασία και το γεγονός πως πρόσφατα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ανέφερε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την ύπαρξη αυτού του κυκλώματος και την ανησυχία της για την έρευνα που δεν έχει προχωρήσει. Όμως, όπως τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ « η ΝΔ, αντί να ρωτήσει την Εισαγγελέα για τους επίορκους του παρακράτους που σχετίζονται με τον χώρο της, προτίμησε να κάνει φέιγ βολάν τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του κ. Μιωνή».

Για το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης απευθύνθηκε σήμερα και προσωπικά στον πρωθυπουργό καλώντας τον να πει εάν «θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που καταγράφονται από την ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών σε δυσώδεις υποθέσεις», καθώς επίσης και να απαντήσει «σε ποιες ενέργειες θα προβεί σχετικά με τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από μιντιάρχες φίλους του για υποθέσεις τους, ο οποίος αποκαλύπτεται από τα λεγόμενα των ίδιων των δικαστικών στις συνομιλίες που κατέγραψε η Υπηρεσία Πληροφοριών».
21:14 | 06 Ιουλ. 2020
πηγη:tvxs.gr