Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 04 Ιούλ 2020
Δημοσιοκαφρική μπόχα και δυσοσμία - Μια αναφορά σε σχέση με την δολοφονία του Σ. Γκιόλια
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Του Σ. Λ

Aν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία

 Κ Γ. Καρυωτάκης, «Πρέβεζα»

Ταξίδεψα στους στίχους του Καρυωτάκη γιατί αρχίζω να νιώθω αηδία για ανθρώπους τους οποίους ποτέ δεν θα αποκαλέσω "συναδέλφους" αν κάποτε μπορέσω να βιοποριστώ εργαζόμενος ως δημοσιογράφος κάτι που ευελπιστώ.

Ναι, ξέρω και γνωρίζω κάποιους δημοσιογράφους που δεν είναι "αναγνωρίσιμοι", είναι εργάτες της πένας, κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι, σε γαλέρες -ειδικά ηλεκτρονικές- ενημέρωσης
Παιδιά της "λάντζας".Που ακούν τον "εξάψαλμο" όχι απ' τους εργοδότες τους, αλλά από τα τσατσόνια του αν σε πιάσουν το πλάνο σε μια ώρα δεν ανεβάσουν 6-7 αναρτήσεις -που θεωρείται το μίνιμουμ- στις ιστοσελίδες που εργάζονται.
Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία γι' αυτή την κατάσταση. Γι'' αυτούς/ες όμως δεν μιλάει κανένας.

Η εικόνα όμως που έχει σχηματιστεί, με τον τίτλο "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι", και αυτή είναι ορατή σ' όλο τον κόσμο, την συναποτελούν κάποιες δεκάδες συνδαιτυμόνες πολιτικών και επιχειρηματιών δημοσιογράφοι.

Και αυτοί είναι τόσο αχρείοι που δεν μπορεί να περιγραφούν καλύτερα από τους στίχους του Καρυωτάκη που αναφέραμε αρχικά.

Κάνοντας, λοιπόν την "πρακτική" μου στην δημοσιογραφία, μέσα απ' αυτή την συντροφικά γωνιά του διαδικτύου, ασχολούμαι με το θέμα που έχει να κάνει με την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από την επιστολή παραίτησης που έστειλε ο Γκιόλιας στον τότε εργοδότη του Μ. Τριανταφυλλόπουλο. Η μπόχα ξεχειλίζει. (Πιθανόν σε επόμενη ανάρτηση να επανέλθουμε στο ίδιο κείμενο επειδή έχει εξ' ίσου ενδιαφέροντες πληροφορίες.

Προς το παρόν βλέπουμε πώς ασκείται η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία.
(Ζητάει ο Τριανταφυλλόπουλος να μην ασχολείται το μπλοκ του Γκιόλια με το θέμα των πλαστών τιμολογίων του ALTER και τον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί "δίνει διαφήμιση". Αυτός είναι και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να χρηματίζονται δημοσιογράφοι δηλαδή, μέσω διαφήμισης, -αυτά που έγιναν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και για την καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα- για να δείχνουν την εύνοια τους, σ' αυτούς που τους χρηματοδοτούν ).  

... Στις 26 Οκτωβρίου το απόγευμα μου είπες να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα Και να παρακαλέσω τα παιδιά στο troktiko (με τα οποία υπάρχει επικοινωνία με e-mail) να μην γράφουν τίποτα για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ALTER και τα πλαστά τιμολόγια.

Μάλιστα τέθηκε το δίλημμα άτι αν δεν κατέβασε, το troktiko, το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια θα... έσπαγε το συμβόλαιο σου με το κανάλι!!! Υποτίθεται ότι έτσι σου είπαν. Και μου το μετέφερε ο δικηγόρος σου. Από τον σταθμό βέβαια μου το διέψευσαν.

Σου ανέφερα αγαπητέ Μάκη ότι δεν μπορώ να πιέζω ανθρώπους που θέλουν να γράφουν στα διαδίκτυο και ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο με το κανάλι γιατί πολύ απλά η σύμβαση δεν έχει σχέση με το τι γράφουν τα blog.

Επέμενες ότι.έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Νίκο Χατζηνικολάου επειδή όπως είπες: "Μας δίνει διαφήμιση για το zougla.gr".
Δεν ήθελες να τον. πάρεις τηλέφωνο για αυτό τον λόγο. Να μην κοπεί η διαφήμιση και ας με συκοφαντούσε ο συνεργάτης του. Εκεί ράγισε το γυαλί.

Μάλιστα μου μετέφερες κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι σου είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου αλλά επειδή είναι σοβαρά δεν θέλω να τα ... ακουμπήσω. Μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρω αν πράγματι στα είπε.

Στις 2'7 Οκτωβρίου εστάλη e-mail στο troktiko (προφανώς και υπάρχει)με την παράκληση να μην γράψει για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER γιατί όπως έλεγες κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Εκείνο το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν. Στις 28 Οκτωβρίου (αν δεν κάνω λάθος) παρ' ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης συνέχισε τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος μου (μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω καταδικαστεί ποτέ, δεν κατηγορούμαι για τίποτε και μόνο  μάρτυρας έχω πάει σε δίκες που σε αφορούσαν, κτλ, κτλ )και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από σένα.

Γνώριζες ότι ο Γ. ΓΙαπαγιάννης  είχε σχέσεις με τον Γ. Κουρή και τον Ν. Χατζηνικολάου και άρα δεν είναι λογικό να συκοφαντεί έναν άνθρωπο του σταθμού.
Δεν λέω να μην του ασκεί ασκεί κριτική αλλά να μην γράφει ψευδή γεγονότα. Τότε λοιπόν παραιτήθηκα.

Όταν το έμαθες πήρες το αυτοκίνητο και επέστρεψες πολύ γρήγορα από την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι με πήρες δύο τηλέφωνα αλλά δεν το σήκωσα γιατί επερχόταν μεγάλη σύγκρουση και δεν ήθελα να με μεταπείσεις για άλλη μια φορά να γυρίσω στο γραφείο.
Αφησα να καταλαγιάσει το κλίμα.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να βρεθούμε. Πράγματι συναντηθήκαμε στο σπίτι σου παρότι σου ζήτησα να γίνει αλλού το ραντεβού γιατί δεν ήθελα να είναι μπροστά άλλα πρόσωπα συγγενικού σου περιβάλλοντος. Μου υποσχέθηκες ότι δεν θα είναι κανένας όπως και έγινε.

Συναντηθήκαμε στο σπίτι σου και συζητήσαμε. Εκεί ουσιαστικά έθεσες θέμα ότι δεν μπορεί να γράφονται πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν βγάζεις, όπως με τα πλαστά τιμολόγια.
Και εδώ ανέφερες τον Νίκο Χατζηνικολάου και το θυμάσαι αλλά δεν θα μπω στην λογική να εμπλέξω τρίτο για κάτι που δεν γνωρίζω αν είπε. Γιατί αν το επιβεβαιώσει  τότε πάμε σε άλλες ...λογικές!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 | 11:47 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου