Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 30 Ιούν 2020
Ο αφανισμός του πολιτικού αντιπάλου...
Κλίκ για μεγέθυνση

30.6.20

 

 
 
Πράγματι, πάλι ένας Μητσοτάκης προσπαθεί να αφανίσει τον πολιτικό του αντίπαλο με τη μόνη διαφορά ότι...
"χτυπά " τους συνεργάτες του (Παπαγγελόπουλος, Παππάς) κι όχι απευθείας τον ίδιο τον Τσίπρα όπως έκανε ο πατέρας του με τον Παπανδρέου.

Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται μια άνευ προηγουμένου συζήτηση περί παρακράτους... από την απερχόμενη Κυβέρνηση της χώρας ΣΥΡΙΖΑ-Ανελ.

Ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας απειλεί οτι έχει 9 ακόμη ηχητικά, πέραν εκείνου που βγήκε ήδη στη φορά... τα οποία και καλά ενοχοποιούν τον Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά τη χρονική περίοδο όπου διατέλεσε στο αξίωμα του Υπουργού επικρατείας, σ'ένα διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών στην Κύπρο.

Λέγεται μάλιστα πως το εν λόγω ηχητικό (που αποτελεί σημειωτέον προϊόν υποκλοπής), συνδέεται κάπως με τη σκευωρία της Νοβαρτις από μια φράση του Παππά στον επιχειρηματία Μιωνή για τον συνάδελφο Υπουργό Παπαγγελόπουλο.

Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε από την πρώτη στιγμή το βάρος των επιλογών του, λέγοντας ότι η συζήτηση με τον επιχειρηματία Μιωνή πραγματοποιήθηκε για λόγους εθνικού συμφέροντος κι ότι θα την ξανά έκανε... αποκαλύπτοντας πώς ο Μιωνής ζήτησε τη θέση του Ισραηλινού Πρέσβη στην Αθήνα!

Η "μαχόμενη" ελληνική δημοσιογραφία στον αντίποδα, χωρίς να τσεκάρει αν ήταν αληθινό το ηχητικό, έσπευσε να μιλήσει για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Ανελ σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να στοχοποιηθεί (εμμέσως) ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην λογική του όλοι είμαστε ίδιοι:

πολίτες-δημοσιογράφοι-πολιτικοί.

Με όλη αυτή την αναμπουμπούλα, η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θύμισε σε κάποιους παλαιότερους το βρώμικο '89...

Πράγματι, πάλι ένας Μητσοτάκης προσπαθεί να αφανίσει τον πολιτικό του αντίπαλο με τη μόνη διαφορά ότι "χτυπά " τους συνεργάτες του (Παπαγγελόπουλος, Παππάς) κι όχι απευθείας τον ίδιο τον Τσίπρα όπως έκανε ο Πατέρας του με τον Παπανδρέου.

Έτσι, ο στρατηγικός στόχος του Μαξίμου είναι η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη λεγόμενη διαπλοκή σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων των αντιπάλων.

Θα τα καταφέρουν τελικά;

Η απάντηση είναι όχι!

Διότι το ψάρι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, από το κεφάλι βρωμάει... και εν προκειμένω το κεφάλι του Τσίπρα παραμένει καθαρό και αψεγάδιαστο καθώς νομικά δεν εμπλέκεται πουθενά ως ένας ακόμη αρχιερέας της διαπλοκής, δανειζόμενος τη φράση του Κώστα Καραμανλή.

Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις, είναι ξεκάθαρο πως το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα οδηγείται στον βούρκο με εντολή Μητσοτάκη, τοποθετώντας κάτω από το χαλί τα πραγματικά διλήμματα της οικονομίας, του τουρισμού και της Παιδείας.

Αναμφίβολα, ο Πρωθυπουργός πολώνει συνειδητά το κλίμα, σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, (αν λάβουμε υπόψη πως είμαστε στο θέρος) με το βλέμμα στραμμένο στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στα μέσα του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

ΥΓ: Για την ιστορία... Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά το φιάσκο του ειδικού δικαστηρίου, έχασε τα πάντα στις εκλογές του '93 αποτελώντας παρελθόν για τη συντηρητική παράταξη του τόπου...

Αβραάμ Λαφαζάνης

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σερρών, μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists.

koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου