Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 31 Ιούλ 2020
Που 'σε ρε Αλη Μπαμπά με τους 40 κλέφτες σου ...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Του Σ. Λ

Τι είναι τούτο που ζούμε ρε συντρόφια;! Μήπως υπάρχει δυνατότητα να ρθει ο Αλή Μπαμπά με τους 40 κλέφτες του και να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου; 
Σίγουρα, λιγότερο πλιάτσικο θα μας κάνει. 

Παρακολουθούμε καταστάσεις που σου έρχεται να φωνάξεις: "εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με"!
Βιώνουμε μια πραγματικότητα, που αν δεν μας οδηγήσει σε τρελάδικο, σίγουρα τα συμπτώματα κατάθλιψης δεν θα τα αποφύγουμε.

Δίπλα μας έχουμε μια κοινωνία ναρκωμένη -το αφιόνι που μεθοδικά για για χρόνια προσφέρουν αφειδώς τα ΜΜΕ, αποδείχτηκε αποτελεσματικό- με ελάχιστες σπίθες αντίστασης, και απέναντι μας βρίσκεται μια συμμορία που μας ληστεύει απροκάλυπτα.

Οχι, εγώ εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι με τα καθημερινά περιστατικά λαμογιάς που έρχονται στην δημοσιότητα και δεν με καλύπτει το μοτίβο αγαπημένους συντρόφου: "έτσι λειτουργεί ο ελληνικός παρασιτικός καπιταλισμός".

Εχω διδαχτεί ότι στην δημοσιογραφία πρέπει να είμαστε φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς και στις πομπώδεις εκφράσεις.
Αλλά ειλικρινά και ανεξάρτητα από την ελευθεριότητα έκφρασης που προσφέρει αυτό το μέσο: Δεν πρέπει να ψάξεις το λεξικό του Μπαμπινιώτη για να βρεις την κατάλληλη ορολογία ώστε να είσαι στα πλαίσια της κοσμιότητας όταν πρόκειται να αναφερθείς σε περιστατικά που σε εξοργίζουν; 

Δείτε δυο πρόσφατα περιστατικά και εκτιμήστε αν είμαι υπερβολικός. Πριν ακριβώς ένα μήνα μια Επιτροπή Εκπαίδευσης που εποπτεύεται από το κράτος προβαίνει σε απευθείας ανάθεσης υγειονομικού υλικού από ένα ... χασάπικο. 
Ανέθεσαν δηλαδή στον -προφανώς νεοδημοκράτη- κρεοπώλη , εκτός από κοκορέτσια, λουκάνικα και συκωτάκια … να πωλεί και να εφοδιάζει με υγειονομικό υλικό προστασίας, το προσωπικό καθαριότητας σχολικών κτιρίων από την πανδημία του Covid 19! Αυτή την σκηνή δεν θα την αντικρίσουμε σε ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.
Και όμως δεν επακολουθεί καμιά αντίδραση μετά την αποκάλυψη.

Τώρα πάλι πληροφορούμαστε άλλο ένα απίστευτο. Η γνωστή κ. Νικολάου, γ.γ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, θεώρησε ότι έπρεπε να γίνει προμήθεια "υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες) για την κάλυψη των αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης". Και από που προμηθεύτηκε αυτά τα υλικά η κυρία; Από δυο εταιρείες, με απευθείας αναθέσεις, Στην πρώτη με κόστος  47.000 € και στην δεύτερη με 228.960 €. Ποιο είναι το αντικείμενο αυτών των εταιρειών; Η πρώτη να εμπορεύεται "Αμορτισέρ αυτοκινήτων" και η δεύτερη "αποκριάτικα κοστούμια, χριστουγεννιάτικα στολίδια 2020 και έπιπλα κήπου".

Τί είδους κριτική μέσα στα πλαίσια του δημοσιογραφικού καθωσπρεπισμού μπορείς να κάνεις για να σχολιάσεις αυτές τις ειδήσεις;

Σίγουρα κάποια πρόσωπα όπως την κ. Νικολάου πρέπει να της δίνουμε τον προσδιορισμό "κυβερνητικό στέλεχος"; Μήπως να αναζητήσουμε ποιο κατάλληλο χαρακτηρισμό; 

Υ.Γ: Τσατίλα ρε γμτ, ανάμικτη με μια αίσθηση ασφυξίας.Στιγμιαία και παροδικά φαινόμενα αφού την επιλογή μας την έχουμε κάνει και είναι η παρακάτω:

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 | 2:34 π.μ.
πηγη
:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/07/40_31.html
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου