Τελευταία η ατμόσφαιρα της δημόσιας ζωής μυρίζει σκάνδαλα και… μπαρούτι.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς στριμωγμένη από σειρά σκανδάλων διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν σε βάρος της και ευρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο, αντιγράφει τις πρακτικές του κλέφτη, που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ή αλλιώς, όπως χαρακτηριστικά το παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί… μαφιόζικες μεθόδους, στις οποίες καταφεύγουν οι εγκληματίες όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Απεγνωσμένη όπως είναι, η μόνη της ευκαιρία για να μην αποκαλυφθούν οι κρυφές δουλειές της είναι να περάσει στην αντεπίθεση και δια του αντιπερισπασμού, να συμψηφίσει τα δικά της πραγματικά σκάνδαλα με κατασκευασμένες από την ίδια ιστορίες σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας… επιδέξια την προσοχή αλλού.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί, όσο και εφιαλτική για το μέχρι που μπορεί να φτάσει μια πληγωμένη από τις αποκαλύψεις Δεξιά, ήταν η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή. Ο οποίος σε ένα από τα συνήθη παραληρήματά του και βυσσοδομώντας, ως συνήθως, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε, (πως άραγε μπορεί να το γνωρίζει;), Ειδικά Δικαστήρια και μάλιστα απείλησε με κατηγορούμενους που θα προκαλέσουν έκπληξη, υπονοώντας προφανώς ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγχρόνως η ΝΔ, σε μια πλήρη ανατροπή της ιστορικής αλήθειας, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για… παρακράτος. Το κόμμα δηλαδή της Δεξιάς που ιστορικά, από την εποχή της ΕΡΕ ακόμη, έστησε το παρακράτος για να υπονομεύσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να παγιδεύσει τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες στην Ελλάδα, το κόμμα που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πίσω από την παράνομη παρακολούθηση και διαστρέβλωση των συνομιλιών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, κατηγορεί σήμερα τα κατ’ εξοχήν θύματα του παρακράτους, ως υπεύθυνα γι’ αυτό. 

Θα μπορούσε να ήταν σουρεαλιστικό, αν δεν ήταν αληθινό και αν δεν συνέβαινε μπροστά στα μάτια μας…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εν αρχή ην το σκάνδαλο NOVARTIS. Σκάνδαλο διαφθοράς ολκής, αναγνωρισμένο από τις Αμερικανικές διωκτικές αρχές, οι οποίες και έστειλαν στην Ελλάδα το σχετικό επιβαρυντικό υλικό για τη συμμετοχή σε αυτό πολιτικών προσώπων των κυβερνήσεων Σαμαρά - Βενιζέλου. Και επιπλέον σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, ομολογημένο από την ίδια την Ελβετική εταιρεία.

Όπως η ίδια λοιπόν η φαρμακευτική εταιρεία ομολόγησε, εξαγόραζε δια του χρηματισμού κυβερνήσεις, υπουργούς, διοικήσεις νοσοκομείων και γιατρούς σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να προτιμώνται, σε προνομιακές τιμές για την εταιρεία, τα προϊόντα της.

Γι’ αυτό το… καραμπινάτο σκάνδαλο διαφθοράς, στη χώρα όπου σήμερα κυβερνά η Δεξιά των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αντί να διώκονται οι υπεύθυνοι και οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, διώκονται εκείνοι που… τόλμησαν να το αποκαλύψουν.

Η πλήρης ανατροπή ρόλων, η πλήρης κατάργηση ηθικών κανόνων και η απόλυτη καταπάτηση κανόνων δικαίου.

Ένα σκάνδαλο διαφθοράς συγκαλύπτεται και αντ’ αυτού ερευνάται η αποκάλυψή του, σαν υπόθεση… σκευωρίας. 

Και οι κατήγοροι του υπαρκτού και αναγνωρισμένου σκανδάλου διαφθοράς γίνονται κατηγορούμενοι, ενώ οι πραγματικοί εμπλεκόμενοι και δυνάμει κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο NOVARTIS, εμφανίζονται σήμερα με τη μορφή των δημόσιων κατηγόρων.

Με αποτέλεσμα να συγκαλύπτεται και να συσκοτίζεται το πραγματικό σκάνδαλο διαφθοράς, ενώ την ίδια στιγμή να ερευνάται μια υπόθεση καταφανώς κατασκευασμένη, που όμως θέτει υπό κατηγορία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του οποίου είχε την εντιμότητα και το θάρρος να αποκαλύψει ένα βαρύ σκάνδαλο.

Ενός κακού μύρια έπονται.

«Όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκ… πατεί» λέει μια παροιμία.

Η ενασχόληση με την υπόθεση, έστω και αντεστραμμένη, οδηγεί σε αποκαλύψεις πραγματικών γεγονότων που φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη σημερινή κυβέρνηση. 

Η αποκάλυψη της ύποπτης δράσης του συζύγου μιας εκ των εισαγγελέων της υπόθεσης, ο οποίος ως γιατρός φαίνεται να ζημίωσε το δημόσιο με κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων ύψους 1,5 εκ. ευρώ, συμβάν για το οποίο η σύζυγός του και εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση δήλωσε άγνοια, ήταν ένα από τα στοιχεία που εκθέτουν την κυβέρνηση και στιγματίζουν την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου NOVARTIS.

Η θέση της ΝΔ επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, από ένα έγγραφο που διαβιβάστηκε στην προανακριτική επιτροπή και το οποίο «καίει» τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε ποσό μαμούθ, ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, για… αδιευκρίνιστους λόγους.

Δεν είναι όμως μόνον αυτές οι αποκαλύψεις που φέρνουν σε δεινή θέση την κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι και το σκάνδαλο «σκόιλ ελικικού», στο οποίο αποκαλύφθηκε η μεταφορά δημόσιου χρήματος σε φίλους της κυβέρνησης που κατείχαν τις περίφημες πλατφόρμες που μόνο κατάρτιση δεν παρείχαν σε επιστήμονες.

Κι ακόμη, είναι και τα 20 εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος που αδιαφανώς και εν κρυπτώ μοίρασε η κυβέρνηση σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ, ακόμη και σε ανύπαρκτα σάιτ που έχουν να ενημερωθούν από χρόνια, με γνώμονα ιδιοτελείς μικροκομματικές σκοπιμότητες, επιμένοντας ακόμη και σήμερα να μη δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα και τα ποσά των… δωροληπτών.

Με την πλάτη στον τοίχο λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις αποκαλύψεις, εμφανίζει μια παράνομα ηχογραφημένη συνομιλία του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με πρόσωπο που έπαιξε ρόλο κατηγόρου στην αντεστραμμένη, σαν σκευωρία σήμερα, υπόθεση NOVARTIS, από την οποία υποτίθεται ότι προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, εμφανίζεται να λέει ότι γνωρίζει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Από αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Παππάς εννοούσε ανθρώπους της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο Παππάς εξηγεί ότι εννοούσε ανθρώπους της ΝΔ.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Τρία αποδεδειγμένα σκάνδαλα διαφθοράς που βαρύνουν τη ΝΔ, ένας γιατρός, σύζυγος εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση NOVARTIS, που κατηγορείται ότι ζημίωσε το δημόσιο στην ίδια υπόθεση και μια βάσει στοιχείων παράνομη μεταφορά χρήματος σε συνεργάτη πρώην πρωθυπουργού της ΝΔ, συγκαλύπτονται σήμερα με διάφορους τρόπους από την κυβέρνηση.

Η οποία, ευρισκόμενη σε δεινή θέση, κατασκευάζει για αντιπερισπασμό, μέσω μιας μαγνητοσκοπημένης συζήτησης του Νίκου Παππά, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελεί η ίδια προϊόν εγκλήματος, μια υπόθεση από την οποία δεν προκύπτουν παρά μόνο εντυπώσεις κι αυτές με το ζόρι. 

Καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη, ούτε καν ένδειξη σε αυτήν για κανένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έβαλε ποτέ το χέρι στο μέλι, αλλά όπως αποδεικνύεται και από τα πράγματα, άφησε στα δημόσια ταμεία το ποσό των 37 δις ευρώ, τα οποία σήμερα αποτελούν, όπως φαίνεται, το μέλι από το οποίο τρέφονται τα σκάνδαλα για τα οποία κατηγορείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στις εντυπώσεις που σκοπίμως καλλιεργούνται και στη δημόσια εικόνα που εμφανίζεται στον κόσμο από τα ΜΜΕ, αυτή για να γίνει αντιληπτή πρέπει κανείς να γνωρίζει ένα από τα σκάνδαλα, αυτό της χειραγώγησης των ΜΜΕ, για να αντιληφθεί τι συμβαίνει. 

Αφού από τα 3+2 σκάνδαλα για τα οποία κατηγορείται η ΝΔ, το μόνο που συζητιέται στα κανάλια, είναι ο… αντιπερισπασμός της. Η παράνομα μαγνητοφωνημένη συζήτηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με έναν επιχειρηματία που κατέθεσε σε βάρος του Παπαγγελόπουλου, ονόματι Μιωνή, από την οποία πάντως δεν προκύπτει και καμία ευθύνη κανενός.

Η εποχή θυμίζει τις μέρες του «βρώμικου ‘89», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται η εποχή όπου, κατά τραγική σύμπτωση, ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με έωλες, όπως αποδείχθηκε στη δικαστική διαδικασία, κατηγορίες έσυρε τότε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, μέσα από τη σκανδαλώδη δυσωδία την οποία οι κυβερνήσεις της Δεξιάς προκαλούν για λόγους πολιτικών και πιθανόν και άλλων συμφερόντων, η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.

Και όπως τότε, που μετά το Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου επανεκλέχτηκε πανηγυρικά και πάλι ως πρωθυπουργός, έτσι και τώρα η δικαίωση όσων διώκονται αδίκως, θα έρθει σύντομα.

Γιατί «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». 

Εκείνοι που πρέπει να φοβηθούν είναι όσοι «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» και τώρα σαν τους κλέφτες φωνάζουν, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Όπως πρέπει να φοβούνται και όσοι δεν διδάχθηκαν τίποτε από τα μαθήματα που δίδαξε η πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου μας.