Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Ιούν 2020
Θα γίνουν πρόωρες εκλογές;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Γράφει ο  mitsos175

"Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει και να διαψεύσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, τόσο παρασκηνιακά ο μηχανισμός της Πειραιώς και του Μεγάρου Μαξίμου ετοιμάζεται να στήσει κάλπες. ... 
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού γνωρίζουν ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ανανεώσουν την εντολή, καθώς τα στοιχεία που διαθέτουν δείχνουν ότι περνάμε σε μια καταιγιστική περίοδο οικονομικής ύφεσης και συνάμα επικίνδυνης φάσης όσον αφορά τα εθνικά θέματα... Δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης που στις μεταξύ τους συζητήσεις μιλούν ανοιχτά για 5ο Μνημόνιο και μάλιστα σε συνθήκες εξαθλίωσης των Ελλήνων", γράφει το antinews

Μακάρι να γίνονταν εκλογές. Υπάρχει τότε περίπτωση να απαλλαχτούμε από το Μητσοτάκη και τις ορδές των πλιατσικολόγων του μια ώρα αρχύτερα.

Εδώ θα μου επιτρέψουν να αμφιβάλλω. Μπορεί κάποιοι να στηρίζονται σε δημοσκοπήσεις, αλλά αυτές είναι ψεύτικες. Στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση για τα όσα κάνει η συμμορία φασιστών και καθαρμάτων που κυβερνά.

Δε λέω πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέω πως η ΝΔ έχει φθορά και μάλιστα μεγάλη.
Στο μακεδονικό, εκεί που η ΝΔ στηρίχθηκε για να συσπειρώσει τη δεξιά έγινε, κωλοτούμπα.
Με την πανδημία που δήθεν “σωθήκαμε” είμαστε ακόμα στην αρχή κι ο κόσμος το ξέρει.
Έχουμε Ύφεση - μάλιστα διψήφια, μείωση του μισθού 20% καθώς και τρομερή ανεργία.

Αυτά μετράνε περισσότερο στην κάλπη από τα πέδιλα και τα φουστάνια της Μαρέβας.
Συν τα σκάνδαλα... Είναι πολύ δύσκολο χωρίς εκτεταμένη νοθεία η ΝΔ να βγει ξανά αυτοδύναμη έστω και μετά από διπλές εκλογές, όπου θα καεί η απλή αναλογική.
Αν μάλιστα η διαφορά είναι πολύ κοντά με το δεύτερο κόμμα, τότε θα δημιουργηθεί εντελώς άλλο πολιτικό σκηνικό και οι δημοσκόποι θα πρέπει δώσουν πολλές εξηγήσεις.
Περιττό να πούμε τι θα γίνει, αν βγει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε κάποιοι γαλάζιοι θα πάνε σίγουρα φυλακή.

Υπάρχουν όμως δυο περιπτώσεις, που η κυβέρνηση προχωρά σε πρόωρες εκλογές.

1. Όταν θεωρήσει πως η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για την ίδια. Όταν δηλαδή πρόκειται να προλάβει εκλογική συντριβή. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, καθώς δεν ήθελε να πάει σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο με τη ΝΔ να έχει τον αέρα του νικητή.

2. Όταν θέλει να παραγραφούν σκάνδαλα. Είναι και ο μοναδικός λόγος που η ΝΔ θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές. Κάποιοι θα πουν πως επειδή έρχεται νέο Μνημόνιο η ΝΔ θα προκηρύξει εκλογές. Πρέπει να πούμε πως με τη ΝΔ το Μνημόνιο θα έρθει έτσι κι αλλιώς. Και οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι εντονότατες παρά την τρομοκρατία, την προπαγάνδα και τις απαγορεύσεις.

Σήμερα η ΝΔ κυβερνά μόνη της. Ελέγχει τα ΜΜΕ και τη δικαιοσύνη. Το να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές είναι μεγάλο ρίσκο γι αυτή.
Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόνταν. Το σποτάκι του ήταν πετυχημένο, γιατί αντέδρασαν σπασμωδικά οι ένοχοι.

Κι εξακολουθούν να αντιδρούν πανικόβλητοι, αφού με υποκλοπές και πιθανά κατασκευασμένες συνομιλίες δεν δίνεται απάντηση στα σκάνδαλα αλλά αποπειρώνται να αποπροσανατολίσουν.
Αυτοί που θέλουν εκλογές μέσα στη ΝΔ είναι οι οπαδοί του Σαμαρά. Κι εμείς, αλλά εμείς είμαστε της πραγματικής αντιπολίτευσης, όχι της εσωκομματικής.

Οι λόγοι που ο Σαμαράς θέλει εκλογές είναι δυο σχετικοί με αυτούς που αναφέραμε.
Εκτιμά σωστά, πως ο Μητσοτάκης, ακόμα και αν έρθει πρώτος, θα κοντύνει αρκετά. Αυτό θα δώσει πόντους στον πρώην τσέλιγκα.

Ο άλλος φυσικά είναι τα σκάνδαλα, που θα παραγραφούν. Καθόλου τυχαίος ο χρόνος που η φωνή του Αντώνη διάλεξε να μιλήσει για πρόωρες εκλογές.
Ας μας πουν όμως για τις μίζες που κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός.

Μακάρι να γίνουν εκλογές. Μάλλον όμως η ΝΔ θα εκμεταλλευτεί την παντοδυναμία της, τον πλήρη έλεγχο και των τεσσάρων εξουσιών, ώστε να συνεχίσει το φαγοπότι...

πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου