Του Φώτη Στεφανή αντιπροέδρου του ΣΜΕ
Μία ισορροπημένη διατροφή με την σωστή ποσότητα ορυκτών ενισχύει τον  ανθρώπινο οργανισμό.

Το Ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα και έχει σημαντικές λειτουργίες. Η έλλειψη  του μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο αριθμό σοβαρών προβλημάτων υγείας σε παιδιά και ενήλικες.

Ο άνθρωπος έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκές Ασβέστιο και Βιταμίνη D  προλαμβάνει  την οστεοπόρωση μία  ασθένεια που επηρεάζει τους όλο και αυξανόμενους γηραιότερους πληθυσμούς.

Το Ανθρακικό Ασβέστιο πέρα ότι βοηθάει να χτίζουμε γερά κόκκαλα και δόντια, ρυθμίζει το καρδιακό παλμό, διασφαλίζει ότι το αίμα πήζει φυσιολογικά και υποστηρίζει την σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Αναγνωρίζοντας αυτόν τον σημαντικό ρόλο η Imerys παράγει το I-Blūm™ Precipitated Ανθρακικό Ασβέστιο (PCC) το οποίο είναι ένα συστατικό υψηλής προστιθέμενη αξίας. Η ενίσχυση του ασβεστίου στα φαγητά και τα ποτά είναι απαραίτητη για την υγεία πολλών ανθρώπων, από μωρά και νήπια έως σε οποιονδήποτε που έχει έλλειψη ασβεστίου ή ανήκει στις ομάδες υψηλού κίνδυνου.

Τα προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο είναι επίσης σημαντικά και για τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν γαλακτομικά προϊόντα.

Μία ασφαλής, αγνή και φυσική παροχή ασβεστίου για την βιομηχανία τροφίμων.

Το I-Blūm™ ενισχύει την περιεκτικότητα του ασβεστίου σε διάφορα τρόφιμα και ποτά χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τα επίπεδα της ποιότητας τους στην γεύση και την υφή. Χρησιμοποιείται σε γιαούρτια ,αρτοσκευάσματα, διαφορά γαλακτομικά , αναψυκτικά σε μείγματα ποτών σε σκόνη καθώς και σε πολλά άλλα είδη. Το επιπλέον ασβέστιο είναι μία διατροφική ενίσχυση που επιδρά θετικά στον οργανισμό και την ευημερία των καταναλωτών.

Η Imerys έχοντας εξασφαλισμένα αποθέματα ανθρακικού ασβεστίου έχει τον πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας – από το Λατομείο έως τον Πελάτη – εξασφαλίζοντας αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και ιχνηλασιμότητας , προσφέροντας ταυτόχρονα συνέπεια στην ποιότητα.

Το παρόν κείμενο και περιεχόμενο απηχεί σε προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου.


πηγη:https://www.sme.gr