Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 01 Δεκ 2020
Oυαί υμίν…
Κλίκ για μεγέθυνσηΓράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Φαίνεται ότι ο Πρωτοκαθήμενος  και οι συν αυτώ ιεράρχες , ήταν σίγουροι πως το υπεριπτάμενο Αγιο Πνεύμα, στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου, εξασφάλιζε το απρόσβλητό τους από τον covid 29.

 

Eπρεπε να νοσήσει ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί του και  κάποιοι άλλοι ιεράρχες, να μεσολαβήσει  και ένας θάνατος μεταξύ τους, για να πειστούν ότι η πανδημία δεν είναι ‘’παίξε, γέλασε’’.

Το ίδιο έγινε και με τους πάσης φύσεως ιερωμένους  που πίστευαν πως οι εκκλησίες είναι καθαγιασμένες και θωρακισμένες μπροστά στον εισβολέα- Κορωνοϊό. Παρότρυναν  μάλιστα τους πιστούς να προσέρχονται ανεμπόδιστοι  και χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο, σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις.

Ούτε που τους πέρασε από το νου, ότι οδηγούσαν τους προσευχόμενους, σαν ποίμνια επί σφαγή, στον βωμό του covid 29, που δεν λυπήθηκε ούτε καν  τα πιο  απομονωμένα  μοναστήρια.

Αλήθεια, τι έγινε εκείνος ο ιερέας που κατακεραύνωνε τους εκκλησιαζόμενους που προσεύχονταν με την προστασία μάσκας, δηλώνοντας από άμβωνος, ότι δεν ήθελε στην εκκλησία του, ‘’μασκαράδες;’’
Κάποτε ίσως μάθουμε πόσοι από τους ιερωμένους νόσησαν , και έγιναν θύματα της άφρονης αντίληψης τους, ότι η Εκκλησία έχαιρε την Θεϊκή προστασία, εναντίον του επιδρομέα. Αγνόησαν επιδεκτικά όλες τις παρεμβάσεις και οδηγίες των επαϊόντων , μέχρι που είδαν ‘’ιδίοις όμμασι’’ τον Πρωτοκαθήμενο, προσβεβλημένο από τον ιό, να περνά την είσοδο του νοσοκομείου και να αφήνει τον εαυτό του όχι μόνο στα χέρια του Κυρίου, αλλά κυρίως των θεραπόντων.

 

Για να είμαστε ειλικρινείς , δεν ήταν μόνο οι άνθρωποι του Ιερατείου που απείθησαν  στις εντολές της κοινωνίας . Εντολές που είχαν στόχο την προστασία μας από την επιδημία. Και άλλοι πολλοί, προερχόμενοι από άλλους θεσμούς και θέσεις ευθύνης, όπως της  εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης  , επαγγελματίες, πολιτικοί ταγοί , αλλά και αρκετοί ανώνυμοι συνάνθρωποι , αγνόησαν και περιφρόνησαν την γνώμη και τις εντολές αυτών που μας συμβούλευαν και μας συμβουλεύουν  ορθά.
Για τους ανθρώπους όμως τις εκκλησίας , αυτό το αμάρτημα είναι  πολλαπλής σημασίας, γιατί αγνόησαν το μέγιστο  δώρο που έκανε ο Ύψιστος  στον άνθρωπο, με ένα φύσημά του : Την Ζωή.

Ευτυχώς υπήρξαν και Ιεράρχες που σκέφτηκαν φωτισμένα και συντάχθηκαν με την επιστημονική γνώση και τις προσταγές της κοινωνίας, και έβαλαν την ψυχή, την προσευχή και τον λόγο τους στην  υπηρεσία των μηχανισμών της  αντιικής προστασίας μας.

 Είναι αυτοί οι Ιεράρχες, που υποστήριξαν την αναστολή των θρησκευτικών εκδηλώσεων ως επικίνδυνες, προτείνοντας στους πιστούς να προσεύχονται μέσα στην καρδιά τους , γιατί  εκεί βρίσκεται ο Κύριος και όχι υποχρεωτικά   στις εκκλησίες.

Εγώ , μαζί με αυτούς τους Ιερωμένους, συμπορεύομαι.

Υ.Γ. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την δοκιμασία του, και εξερχόμενος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε ως  πάσχων από covid 29, κατέθεσε τον φόβο του μπροστά στο άγνωστο, που ένοιωσε όταν πέρασε την είσοδο του  Ευαγγελισμού. Ευχαρίστησε το επιστημονικό- νοσηλευτικό προσωπικό και ταπεινωμένος όπως  ταιριάζει σε ένα άξιο Ιεράρχη, μας παρακάλεσε να εφαρμόζουμε  αυστηρά τα προτεινόμενα από την πολιτεία, μέτρα προστασίας.

Christos.gim@gmail.com

πηγη:https://www.anoixtoparathyro.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου