Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 30 Ιαν 2024
Κοροϊδεύοντας τους αγρότες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, οι αγρότες ψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό Νέα Δημοκρατία, εναποθέτοντας τις προσδοκίες τους στα πολυποίκιλα πελατειακά δίκτυα -κομματικά και διοικητικά-, που το κυβερνητικό κόμμα έχει απλώσει στις περιοχές τους. Παρότι μεγάλης έκτασης αγροτικές καλλιέργειες επλήγησαν από πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί έκτοτε με την ύπαρξη των αγροτών. Έτσι τους ξαναβρίσκει σήμερα στα μπλόκα - πράγμα λογικό αφού κάποιοι από αυτούς έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά και για χρόνια. Από τα μπλόκα μάθαμε ότι, πέραν μιας μικρής προκαταβολής, για να βγουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πληγέντες αγρότες δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις. Και το ήξεραν εξ αρχής, καθώς τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στα ταμεία των αρμόδιων οργανισμών. ΟΙ αγρότες έχουν ξεσηκωθεί επίσης γιατί η αισχροκέρδεια προμηθευτών και μεσαζόντων τους λεηλατεί και οι κοινοτικές επιδοτήσεις -με τις οποίες η Ν.Δ. και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ έκαναν για δεκαετίες πελατειακή πολιτική- είναι εμφανώς περιορισμένες.

Υπό άλλες συνθήκες τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα θα ήταν αυτή τη στιγμή γεμάτα με αναλύσεις για την κακομαθησιά της ελληνικής αγροτιάς που θέλει να παράγει με ψηλό κόστος και να επιδοτείται, για την αρπακτικότητα και τη χοντροκοπιά των αγροτοπατέρων, για το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που «υπό την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» τους έμαθε στο «όλα τα κιλά - όλα τα λεφτά», για τον άδηλο πλούτο που καταναλώνεται σε πολυτελή αυτοκίνητα και σκυλάδικα, για τις υποκινούμενες κινητοποιήσεις κ.λπ. Τώρα έχουμε μόνο αβροφροσύνες και καλοπιάσματα. Θα βρεθεί η άκρη, σας καταλαβαίνουμε, ας κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα απολύτως να δώσει στον αγρότες. Τους υπόσχεται ότι το υπόλοιπο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί σε έξι μήνες, χωρίς καν να είναι σε θέση να πει για ποιο ποσόν πρόκειται. Χθες τους υποσχέθηκε να μπορούν να αφήσουν το ρεύμα απλήρωτο για δύο χρόνια και να κάνουν μετά πενταετή ρύθμιση για όσα οφείλουν - δηλαδή να πληρώνουν διπλά. Εμπαιγμός.

Θα καταφέρει η κυβέρνηση των θηριωδών πλεονασμάτων να κατευνάσει την οργή των αγροτών; Και αν ναι, γιατί τους άφησε να φτάσουν μέχρι τη διαμαρτυρία στον δρόμο; Η κυβέρνηση θέλει διακαώς να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση με τους αγρότες, αλλά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει κάτι για να την αποφύγει. Κερδίζει χρόνο κοροϊδεύοντας και σπανίως κάτι τέτοιο έχει καταλήξει καλά. Σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, οι επόμενες ημέρες αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου