·   Έστω ότι μας φώτιζε ο Άγιος Παγκράτιος, που γιορτάζει σήμερα, και έσπευδαν και τα 6 εκατ. ανεμβολίαστων Ελλήνων να εμβολιαστούν. ΘΑΥΜΑ ΠΡΩΤΟ!

·  Έστω ότι ο κ. Πιερρακάκης κατάφερνε να χωρέσει όλους τους «προθύμους» σε αυτό το Σαββατοκύριακο, στα χίλια τόσα εμβολιαστικά κέντρα του. ΘΑΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ!

·   Έστω το καρντάσι ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer, μας έχει δώσει από τα καλά εμβόλια, που πιάνουν την delta 100%. ΘΑΥΜΑ ΤΡΙΤΟ!

Τούτων των τριών θαυμάτων δοθέντων, τι παραπάνω θα απέμενε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης από Δευτέρα; Ακριβώς όσα θα πρέπει να κάνει και τώρα, άνευ θαυμάτων … Γιατί προκειμένου να παράξουν υγειονομικό αποτέλεσμα τα τρία θαύματα, θα χρειαζόταν να φθάσουμε Δεκαπενταύγουστο!

Επιδημιολογικό προφανές 1ο.

Η μετάλλαξη delta τρέχει με ρυθμό Χ2.5 ανά εβδομάδα, σε εθνικό επίπεδο, και με Χ3,5 ανά εβδομάδα, σε επίπεδο Αττικής. Aν παραπέμψει κανείς, στην δια των εμβολίων αναχαίτιση της το Δεκαπενταύγουστο, θα έχουν κολλήσει και τα 6 εκατ των ανεμβολίαστων. Με την ανοσία της αγέλης, θα έχουμε και την οριστική λύση! Οι δυσάρεστες λεπτομέρειες, εννοούνται και γι’ αυτό παραλείπονται …

Προς τι τότε όλη αυτή η πολυλογία περί μαζικών κατεπειγόντων εμβολιασμών ως μόνη άμυνα στην σημερινή, κι όχι αυριανή, απειλή της delta; Το έχω ξαναγράψει και επαναλαμβάνομαι, αλλά δυστυχώς η κυβερνητική ρητορική για το θέμα είναι νάχαμε να λέγαμε.

Για να προλάβω κανέναν καθηγητή, που του έχουν πει από το Μαξίμου να κάνει τον χαζό του χωριού, σημαίνει άραγε αυτό ότι αμφισβητώ την ανάγκη του εμβολιασμού; Ή μήπως ότι απαξιώνω την αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Όχι, απλώς η ορθή αυτή συμβουλή περί εμβολιασμού έχει τόση σχέση με το θέμα μας όσο το να συστήσει ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας στους παίκτες του ενόψει του τελικού της Κυριακής, δίαιτα και υγιεινή ζωή. Πολύ αργά για όποιον έφθασε παχύσαρκος στον τελικό ή ανεμβολίαστος στο τέταρτο κύμα.

Επίσης είναι πολύ αργά για την εκ μέρους της Πολιτείας αναχαίτιση της delta μόνο δια των εμβολιαστικών διαφημίσεων και χωρίς περιοριστικά μέτρα. Μέτρα οριζόντια, κάθετα, λοξά και διαγώνια κι ό,τι άλλο τέλος πάντων χρειαστεί.

Επιδημιολογικό προφανές 2ο

Το ότι ο γονιδιωματικός έλεγχος δεν ανέδειξε ακόμη το προφανές της συμμετοχής της delta στη νέα έξαρση, είναι πρόβλημα του ατελούς ελέγχου. Όποια άλλη θεωρία θα πρέπει να ερμηνεύσει πειστικά το πώς συνέβη αυτό στην Αττική, αιφνιδίως και εν μέσω καύσωνα.

Στο φινάλε ακόμη κι αν βολεύει ο αποδιοπομπαίος τράγος των νέων της Παραλιακής, πολιτικά υπεύθυνοι μιας τέτοιας εκτροπής δεν είναι οι κηδεμόνες των ανεύθυνων νέων, αλλά η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη που δεν εμπόδισε την διασπορά.

Αυτό που επιχειρείται να καλυφθεί, είναι ότι η delta δεν είναι κάποιος μετεωρίτης που έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στην Bild για φυσιολογικό Ιούλιο ή ζητούσε ως χάρη από τον Τζόνσον την έλευση των Βρετανών τουριστών η μετάλλαξη,  τα χαρακτηριστικά της και οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι ήταν ήδη πασίγνωστοι. Ο λόγος που ο πρωθυπουργός το ρισκάρισε είναι απλός και τρισύλλαβος: ΤΟΥ-ΡΙ-ΣΜΟΣ. Το επιβεβαιώνουν εξάλλου, οι παρόλα αυτά συνεχιζόμενοι πανηγυρισμοί για το ότι αίρονται στις 19/7 οι περιορισμοί και θα καταφθάσουν επιτέλους οι Βρεττανοί τουρίστες

Διαβάστε επίσης: Παναγιωτόπουλος: Πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ να δοθεί η εικόνα ότι «τελειώσαμε» με τον κοροναϊό

Επιδημιολογικό προφανές 3ο

Το μοντέλο του τέταρτου κύματος είναι σταθερά:  62% Αττική και 12% Κρήτη (διπλάσιο αναλογικώς του πληθυσμού τους) καθώς και 6% στα νησιά. Άρα το 60% της λοιπής Ελλάδας έχει προς το παρόν μόνο 400 κρούσματα και μαθαίνει τα νέα από την τηλεόραση.

Θυμίζει την επιμερισμένη κατανομή του δεύτερου κύματος στη βόρεια Ελλάδα  (στο τρίτο του πληθυσμού τότε) και την οξεία εμφάνιση στο τέλος Οκτωβρίου. Το πρόσθετο στοιχείο είναι η πολύ αυξημένη λοιμώδης ισχύς και η ταχύτατη διασπορά που αυτή εγγυάται. Παραδόξως όμως τα μέτρα αποτροπής της διάδοσης σε άλλες περιοχές είναι τώρα ανύπαρκτα!

Απαθώς, Πολιτεία και ΜΜΕ περιγράφουν την μαζική έξοδο των Αθηναίων προς όλες τις κατευθύνσεις λες και η μετάδοση της delta παντού είναι μια αναπόφευκτη νομοτέλεια. Αλλά κι αν ακόμη είναι, δεν μας ενδιαφέρει ούτε καν να επηρεάσουμε τον δαιμονιώδη ρυθμό της; Πόσο μεγάλη η διαφορά στάσης από την αντίστοιχη συζήτηση για την Πασχαλινή έξοδο! Με τα γεμάτα βαπόρια και τις ουρές των ΙΧ στα διόδια, το Κράτος δίνει τις ευχές του για πανελλήνιο ρεκόρ κρουσμάτων πολύ σύντομα (….)

Επίμετρον

Αν δεν βρίσκονται όλοι σε καταπληξία τότε έχει γίνει μια «σουηδικού τύπου» επιλογή αποδοχής ενός οξυκόρυφου κύματος με την ελπίδα χαμηλής θνητότητας και ταχείας αποδρομής μέσα στον Αύγουστο. Εκτός πια κι αν πρόκειται για σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ …
πηγη: https://tvxs.gr