Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Ιούλ 2021
Ο Μητσοτάκης, η Μαρέβα και το διεθνές Jet Set
Κλίκ για μεγέθυνση

Ορέστης Μεταξάς09/07/2021, 09:18
 

 

Aνάμεσα στους παγκόσμιους celebrities ο Μητσοτάκης κι η Μαρέβα. Η Ελλάδα χάρη στον Κυριάκο ανέβηκε διεθνώς κατηγορία...

Επιτέλους η Ελλάδα αξιώθηκε να έχει ένα πρωθυπουργικό ζεύγος μέλος του διεθνούς Jet Set. Το ζεύγος Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι δικαίως κατατάσσεται πλέον στους παγκόσμιους VIPS, (Very Important PersonS). Το ανακοίνωσε και επίσημα η ΝΔ: «Την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή». Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, «…ανακάλυψαν βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού, του Τομ Χανκς, του Τζεφ Μπέζος, της Ρίτα Γουίλσον, του Μπάρι Ντίλερ, της Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ, του Άντερσον Κούπερ...».

Αυτοί είναι οι φίλοι του Μητσοτάκη. Λαμπερά ονόματα κι ας μην τους ξέρουμε τους πιο πολλούς, αλλά φανταζόμαστε πόσο σημαντικοί θα είναι. Κι ανάμεσα στους παγκόσμιους celebrities ο Μητσοτάκης κι η Μαρέβα. Η Ελλάδα χάρη στον Κυριάκο ανέβηκε διεθνώς κατηγορία.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παγκοσμίου Jet Set, είναι ότι «φυσά το χρήμα». Δεν τους λες και φτωχούς. Αλλά κι ο Κυριάκος έχει τον τρόπο του. Όλα αυτά τα παραμυθένια μας εξιτάρουν και μας ενθουσιάζουν. Ενθουσιάζουν ιδιαίτερα την κυριλέ μεσαία τάξη ή αυτούς που νομίζουν ότι είναι κυριλέ μεσαία τάξη, την πολύφερνη νύφη, που στην ποδιά της σφάζονται παλικάρια. Όμως αυτή έχει δώσει την καρδιά της στον Κυριάκο. Επιτέλους βρήκε έναν εκλεπτυσμένο άνθρωπο, έναν πρωθυπουργό που ανταποκρίνεται στις ονειρώξεις της.

Δύο χρόνια Μητσοτάκης και δεν τους απογοήτευσε. Συνεχώς τους αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαν που τον ψήφισαν. Δεν τους κορόιδεψε. Ανταποκρίθηκε απολύτως στο όραμα τους για την Ελλάδα του εκσυγχρονισμού. Τον στήριξαν και τον δικαιολογούν ότι και να κάνει. Θα τον στηρίξουν μέχρι τέλος.

Το πρόβλημα με τον Μητσοτάκη δεν είναι ότι γουστάρει όλα αυτά τα μεγαλεία. Έχει τα λεφτά, είναι πρωθυπουργός και μπορεί να θεωρεί για τον εαυτό του ότι θέλει. Το πρόβλημα με τον Μητσοτάκη είναι ότι βλέποντας την υπόλοιπη κοινωνία από τη μεριά του μέλους του διεθνούς Jet Set, θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να επιδιώξει να μετατρέψει εμάς τους υπόλοιπους άξεστους, φτωχούς, απολίτιστους χωριάτες, σε υπηρέτες και υποτακτικούς, των αντίστοιχων Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ και Τζεφ Μπέζος της ελληνικής πραγματικότητας. Το έχει πει άλλωστε ξεκάθαρα και δεν το έκρυψε: «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».

Αυτό είναι το όραμα του Μητσοτάκη για την κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος που όλες οι πολιτικές του χτυπάν τους φτωχούς ανθρώπους και ενισχύουν τους φίλους του και την τάξη του. Αυτός είναι ο λόγος που ο Μητσοτάκης μετά της συζύγου ξεχύνεται στους Ελληνικούς παραδείσους διακοπών, ενώ για τον απλό κόσμο, εάν και εφόσον δεν είναι άνεργος, υπάρχει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό τον Νοέμβριο.

Απέναντι σ’αυτή την πολιτική πραγματικότητα, δεν χωράνε θολές αναλύσεις περί μεσαίας τάξης και ανάγκης προσεταιρισμού της με πολιτικές χυλού, φιδέ και σούπας. Ξεκάθαρη απελευθερωτική, ριζοσπαστική πολιτική χρειάζεται. Που θα απεγκλωβίσει την κοινωνία από τα δεσμά του Μητσοτακισμού. Ο απλός κόσμος είτε αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, είτε κεντρώος, είτε συντηρητικός που αντιλαμβάνεται τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο Μητσοτάκης, οι λαϊκές τάξεις, οι φτωχοί άνθρωποι, η νεολαία είναι ο κόσμος της ανατροπής του Μητσοτακικού άγους. Η κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το θύμα της σκληρότητας και της αναλγησίας των πολιτικών του Μητσοτάκη. Με σημαία τη δικαιοσύνη και στήριγμα την κοινωνική πλειοψηφία θα διώξουμε τον Μητσοτάκη και αυτά που αντιπροσωπεύει. Ας του δώσουμε την ευκαιρία να κάνει συνεχώς διακοπές ως αργόσχολος πολιτικός, παρέα με το διεθνές Jet Set και τους παγκόσμιους VIPS. Έτσι κι αλλιώς χρήματα έχει πολλά. Φρόντισε γι αυτό ο μπαμπάς του...
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου