Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 11 Δεκ 2014
Τι θα φάμε σήμερα; γράφει η Βασίλεια Μολόχα
Κλίκ για μεγέθυνση
Τι θα φάμε σήμερα; γράφει η Βασίλεια Μολόχα

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ σε καθημερινή βάση και κάθε φορά ανάλογα με το τι μας κυριαρχεί πιο πολύ ,χρόνος ,χώρος, χρήματα, διάθεση, παρέα, θα εξαρτηθεί και το τί θα φάμε. Λόγω επαγγέλματος έχω παρατηρήσει πως όταν πεινάμε αναζητούμε τα σίγουρα πιάτα ,αυτά που θα μας ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό χωρίς πολλά ρίσκα, ενώ αντίθετα όταν δεν μας πιέζει ο χρόνος είμαστε και πιο ευέλικτοι στις επιλογές ,θα δοκιμάζαμε και κάτι διαφορετικό .

Κάπου εδώ μπορώ να σας πω με σιγουριά πως το διαφορετικό δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα κλασσικά με μια πινελιά φρεσκάδας ,ένα χοιρινό στη κατσαρόλα με μαυροδάφνη μανιτάρια και ρύζι είναι το γνωστό σε όλους μας χοιρινό που έχει σβηστεί με μαυροδάφνη αντί για ένα απλό κρασί και έχει ρύζι με μανιτάρια στη θέση που θα ήταν οι πατάτες τηγανιτές, έτσι το συνηθισμένο ξεφεύγει και αλλάζει χρώμα. Ένα υλικό διαφορετικό σε ένα πιάτο απλό και παραδοσιακό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, τα τοπικά προϊόντα έχουν τόση δύναμη και φρεσκάδα που αν χρησιμοποιηθούν σωστά, βοηθούν και στη τσέπη αλλά και στη διατροφή ,λίγη μυζήθρα ξερή στα ζυμαρικά στη θέση της παρμεζάνας δίνει την ένταση που πρέπει ,το πετιμέζι στα ντρεσιγκ για τις σαλάτες αντί για βαλσαμικό..δε χρειάζεται να είσαι μάστερ σεφ ή κομάντο για να παίξεις με τα υλικά στη κουζίνα αρκεί όταν θα αποφασίσεις να μαγειρέψεις να μη το δεις σα τυπική διαδικασία αλλά ούτε και πυρηνική φυσική, άλλωστε και τα »λάθη» έχουν το σκοπό τους. παράδειγμα?

 

Σαλάτα σπανάκι μαρούλι,(δεν υπάρχει πιο βαρετό από τη βοσκή.)

υλικά

σπανάκι

μαρούλι

καρύδια

μυζήθρα τριμμένη ξερή

σταφίδες

κριτσίνια

κοτόπουλο ψίχα(βρασμένο ή ψητό)

πετιμέζι

λάδι

πορτοκάλι(ντρεσιγκ)

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου