Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 14 Φεβ 2024
Περί σάκου… σκιάς!
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Προς θεού, προστατέψτε τον Άδωνη και τον Πορτοσάλτε από τον σάκο του Βλάχου!

Προς θεού! Προστατέψτε τον Άδωνη και τον Πορτοσάλτε από τον σάκο του Βλάχου που υποδηλώνει προτροπή σε δολοφονία! Γιατί, τί άλλο εκτός μιας επικείμενης δολοφονίας μπορεί να υπονοεί ο στίχος του τραγουδοποιού: “μέσα σ’ ένα σάκο βάλτε Άδωνη και Πορτοσάλτε”; Σοφόν το σαφές των κατατρεγμένων κυρίων της υψηλής κοινωνίας και των ευαγών ιδρυμάτων. Να επιληφθεί πάραυτα η δικαιοσύνη η οποία μας έχει επιδείξει αστραπιαία αντανακλαστικά όπως στις περιπτώσεις του “ατυχήματος” των Τεμπών, των “νόμιμων επισυνδέσεων” της ΕΥΠ, των “σκευωριών” Siemens, Novartis, offshore, λίστας Λαγκάρντ, εξοπλιστικών, κ.ά. Να προστατεύσει τη ζωή των απειλουμένων και το κύρος της ίδιας της δικαιοσύνης που με τόσο κόπο έχτισαν ο Ντογιάκος, οι “πρόγονοι” και οι “επίγονοι”…

Προστατέψτε τον Άδωνη και τον Πορτοσάλτε για να έχουν θέμα οι γελοιογράφοι και οι επιθεωρησιογράφοι. Να έχει εν ενεργεία σάκο του μποξ ο Μητσοτάκης, ώστε να εκτονώνεται η οργή του πλήθους. Να έχει αυτοφοράκηδες και “ξεπλένηδες” για τις στραβές της κυβερνητικής πολιτικής. Να έχει μπροστινούς στην αλλαγή της ατζέντας όταν οι αγρότες και οι φοιτητές βρίσκονται στο δρόμο και τα νοσοκομεία σε κατάρρευση. Να έχει πρόθυμους παπαγάλους της προπαγάνδας ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μαϊμού είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης και ότι η ευρωπαϊκή καταδίκη για το ορμπανικό κράτος του Μητσοτάκη είναι “ανθελληνική σκευωρία”.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων βρίσκεται στην Ευρώπη στην 3η θέση από το τέλος (Καθημερινή), στα 100 € κόστους αγροτικών προϊόντων που πληρώνει ο καταναλωτής μόνο τα 18 € πάνε στον αγρότη, ενώ τα υπόλοιπα 82 € τα τσεπώνουν οι μεσάζοντες (Καθημερινή). Η αισχροκέρδεια Μητσοτάκη είναι για τους Άδωνη και Πορτοσάλτε “εισαγόμενη ακρίβεια”, όπως ο σανός που ταΐζουν το πόπολο όχι με το κιλό αλλά με τον σάκο!

Προστατέψτε τον Άδωνη και τον Πορτοσάλτε από τον σάκο του Βλάχου… Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε “περί σάκου… σκιάς” (υπονοώντας όχι τη σκιά του γαϊδάρου των Αβδήρων) “για να ερμηνευθεί τελικά ως έκφραση της προπέτειας και του μεγέθους της ανοησίας, υποδηλώνοντας την εντατική και ιδιαίτερη ενασχόληση με ένα θέμα το οποίο είναι ασήμαντο” (Wikipedia). Αλλά οι ασημαντότητες έχουν μάθει να τρέφονται από… σάκους, δίνοντας τη χαρά στους φανατικούς υποστηριχτές τους να τους υπερασπίζονται και στους έχοντες στοιχειώδες χιούμορ να τους χλευάζουν.

Διαβάζουμε στο Wiki λεξικό ότι μεταφορικά η λέξη “σάκος” αναφέρεται σε οτιδήποτε μοιάζει στη μορφή με σάκο, όπως π.χ. ένα αρχιερατικό άμφιο. Αυτό μάλλον εννοούσε ο Βλάχος με το στίχο “μεσ’ τον σάκο βάλτε…”. Τέτοιος σάκος ταιριάζει σε αρχιερείς της προπαγάνδας, του ψεύδους, της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής.

Παρ’ όλα αυτά επιμένουμε: Προστατέψτε τον Άδωνη και τον Πορτοσάλτε από σατανάδες στιχουργούς. Ακολουθείτε τη θεία εντολή “μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών” και του… Μητσοτάκη!

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου