Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 12 Δεκ 2023
Εξήγγειλαν σήμερα για τη Super League το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχύει από το 2015-'16
Κλίκ για μεγέθυνση


 

Η κωμικοτραγική κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα έδωσε τα ρέστα της με τις εξαγγελίες για την οπαδική βία, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της. Μέτρα άχρηστα από άσχετους με τον αθλητισμό ανθρώπους που όταν πηγαίνουν στα γήπεδα φτάνουν με τις λιμουζίνες τους και κάθονται στα VIP.

To ακόμα χειρότερο όμως είναι άλλο: τα μέτρα που ανήγγειλε με στόμφο σήμερα και πυγμή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπάρχουν εδώ και επτά χρόνια αφού θεσπίστηκαν με τον 4410/2016 του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο 4410/2016 είναι η επικαιροποίηση του 4623/2015, πάλι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο 66 του 4410/2016 λοιπόν, λέει ότι «τίθεται σε ισχύ Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, στο οποίο συνδέονται υποχρεωτικά τα παρακάτω αναφερόμενα Επιμέρους Συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου των Α.Α.Ε.». Και ανέφερε ξεκάθαρα γτη «διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων».

Θέσπιζε μάλιστα την «υποχρεωτική για κάθε φίλαθλο προμήθεια κάρτας φιλάθλου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίου χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου».  

Και τα σημείωνε αναλυτικά: «Κάθε φίλαθλος, προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο για τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν ομάδες Α.Α.Ε. και προκειμένου να εισέλθει σε οικεία αθλητική εγκατάσταση, υποχρεωτικά: α) επιδεικνύει την κάρτα φιλάθλου, κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου, β) εισάγει τον ειδικό αριθμό της, στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ αποστάσεως (λ.χ. μέσω διαδικτύου), καθώς επίσης γ) φέρει και επιδεικνύει αυτήν, όταν του ζητείται, κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση».

Όσο για τις κάμερες που εξήγγειλε ο κ. Μαρινάκης και αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, ο νόμος υπάρχει από το 2015. Και ισχύει από το πρωτάθλημα 2015-2016!

Διαβάστε απόσπασμα από τον 4326/2015, το νόμο για την «Ηλεκτρονική εποπτεία αθλητικών εγκαταστάσεων», διαβάστε και γελάστε: «Από την αγωνιστική περίοδο 2015−2016 απαγορεύεται η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας σε εθνικό πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδος εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καλή λειτουργία στην αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διενεργούνται οι αγώνες της ομάδας των προβλεπομένων συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου!».

Μάλιστα αμέσως μετά εκδόθηκε και ΚΥΑ για τις προδιαγραφές των καμερών!

Αφήστε δε μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αλκη στη Θεσσαλονίκη, το 2022, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, έδινε κατευθύνσεις στους συναδέλφους του για την αντιμετώπιση των δικογραφιών που σχετίζονται με την οπαδική βία. Και αυτό γιατί η βία έχει, όπως έλεγε, μεταφερθεί εκτός γηπέδων.

Το μόνο μέτρο λοιπόν που αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση είναι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να γίνεται κανονικά στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο. Τέτοια γελοιότητα.

www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου