Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 23 Δεκ 2023
«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»
Κλίκ για μεγέθυνση

ΝτάμαΌχι δεν είναι άσχετοι, είναι εντεταλμένοι με μοναδικό σκοπό τη φίμωση του Documento.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στη διαφημιστική πιάτσα που να μην γνωρίζει την πάγια, εδώ και δεκαετίες, τακτική των εφημερίδων να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους διαφημιζόμενους, προκειμένου να διεκδικήσουν κομμάτι της κορεσμένης εδώ και πολύ καιρό «πίτας». Η κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να ακολουθεί τη τιμολογιακή πολιτική που η ίδια επιθυμεί για να διασφαλιστεί πρωτίστως η βιωσιμότητα της και μετά όλα τα άλλα. Αυτό ισχύει για όλες τις εφημερίδες. Και ενώ αυτό συμβαίνει παντού και πάντα, οι «φωστήρες» της ΑΑΔΕ χαρακτήρισαν ως ύποπτες τις συναλλαγές της εφημερίδας με τους (μεγάλους) πελάτες που διαφημίστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε κάποιο φύλλο της.

*** Ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε στη δημοσιότητα (με σβησμένα φυσικά τα στοιχεία) τιμολόγια κι άλλων εφημερίδων, τα οποία αποδεικνύουν ότι ακολουθούν την ίδια τακτική. Και καλά κάνουν, διότι ούτε παράνομο είναι και ούτε και ανήθικο. Είναι κι αυτές οι συναλλαγές ύποπτες ή μόνο του Documento; Θα γίνουν και εκεί 15ωροι φορολογικοί έλεγχοι με τα ίδια αποτελέσματα;

 

 

 

*** Όπως ανέφερε ο εκδότης του Documento, τα τιμολόγια αυτά θα κατατεθούν στην Εισαγγελία για να αποδειχθεί τυπικά και θεσμικά ότι οι ελεγκτές λειτούργησαν με δόλο και σκοπό να βλάψουν το Documento και όχι για να περαιώσουν έναν νόμιμο έλεγχο. Το αν θα τιμωρηθεί, πειθαρχικά ή ποινικά κάποιος είναι μια άλλη κουβέντα. Εξάλλου γνωρίζουμε και σε ποια χώρα ζούμε και ποιος είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης τα τελευταία 4,5 χρόνια.

 

*** Φέρνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι άριστοι που οι μισοί, συμπεριλαμβανομένου και του Μητσοτάκη, δεν θα έβγαζαν ποτέ, κανονικά, κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο. Αυτοί που έγιναν υπουργοί με ψεύτικα πτυχία κι αυτοί που άλλαζαν «φωτογραφικά» τους νόμους για να μπαίνουν σε επιτελικές θέσεις φίλοι τους, απόφοιτοι λυκείου.
Ποιοι τους υποστηρίζουν; Αυτοί που από τις 20 του μηνός αναρωτιούνται πώς θα βγει ο μήνας. Μπίζνα είναι η όλη φάση, όπως είναι κάθε νομοσχέδιο αυτή της κυβέρνησης. Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

*** Όταν φωνάζαμε το καλοκαίρι του 2019, λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της ΝΔ, που η ΕΡΤ περνούσε υπό την εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχαμε δίκιο. Και τότε το ξέρουμε και τώρα το ξέρουμε. Τον Ιανουάριο του 2021, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η ΕΡΤ έβγαλε στον «αέρα» δύο φοιτητές, οι οποίοι τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της σύστασής της. Αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα ότι αμφότεροι ήταν στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έγινε σάλος τότε και κάποιοι ήλπιζαν ότι δεν θα υποπέσουν στο ξανά ίδιο ατόπημα στην Αγία Παρασκευή.

*** Το ξαναέκαναν. Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησαν στην ΕΡΤ ένας φοιτητής από τη Σόφια και ένας από την Κύπρο,  διαβεβαιώνοντάς μας ότι αν ψηφιστεί θα επιστρέψουν άμεσα για να συνεχίσουν εδώ τις σπουδές τους. Μικρή λεπτομέρεια; Είναι και οι δύο ΔΑΠίτες, όπως αποδείχθηκε και επειδή κανείς στην ΕΡΤ μάλλον δεν ντρέπεται, έβγαλαν να μιλήσει και τον Νίκο Παπαϊωάννου, πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και υποψήφιου Επικρατείας της ΝΔ.
Και η Χούντα αυτά έκανε…

 

 

*** Αλλά εδώ έβαλαν στέλεχος του ΟΣΕ και στέλεχος της ΝΔ να παριστάνουν τους επιβάτες στο τρένο μετά τα Τέμπη. Θα είχαν πρόβλημα να παρουσιάσουν ΔΑΠίτες ως απλούς φοιτητές που στηρίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια;

 

*** Οι παράτυποι μετανάστες «δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στην πόλη Ντούραμ. Ποιας χώρας; Των ΗΠΑ βεβαίως βεβαίως, που μαζεύτηκαν όλες οι φυλές του πλανήτη κι αφού έσφαξαν τους ντόπιους, έφτιαξαν κράτος. Μόλις πριν από 247 χρόνια.
Οι φασίστες, τελικά, σε όλο τον κόσμο είναι ίδιοι…


από:https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου