Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 01 Σεπ 2020
Μπορούμε να ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

Είμαι υπέρ της Ελευθερίας του λόγου. Έζησα τη λογοκρισία όταν πολλές από τις απόψεις μας θεωρούνταν όχι απλά αιρετικές, αλλά επικίνδυνες και μας καταδίωξαν συνέχεια.
Κάποιους μάλιστα τους σκότωναν.
Οπότε σέβομαι απόλυτα αυτούς που διαφωνούν μαζί μου. Ίσως μάλιστα, αν τα επιχειρήματα τους είναι λογικά, μπορούν να με πείσουν οι άλλοι. Δεν διεκδικώ το Αλάθητο.

Γιατί πιστεύω στην ύπαρξη του κορονοϊού; Η πίστη σε κάτι οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Προτιμώ να πιστεύω αξιόπιστους ανθρώπους, συνεπείς και να χρησιμοποιώ τη λογική μου.
Δεν πιστεύω την κυβέρνηση, ούτε τα ΜΜΕ. Είναι εντελώς αναξιόπιστοι. Πιστεύω τους επιστήμονες που είναι πραγματικοί κι όχι κομματόσκυλα.

Ο ΠΟΥ μίλησε πολύ πριν έρθει ο ιός στη χώρα μας για την ασθένεια Coronavirus disease 2019, COVID-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.
Οι κορονοϊοί είναι μεγάλη ομάδα ιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στην εγκυκλοπαίδεια.

Ξέρω άτομα που νόσησαν από Κορονοϊό, όχι το SARS-CoV-2, και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ένα μήνα έχοντας πνευμονία. Επαναλαμβάνω, δεν ήταν ο συγκεκριμένος ιός, ήταν πολύ πριν εμφανιστεί.

Οι μεταλλάξεις επίσης ξέρουμε πως είναι συχνές στη φύση. Η γρίπη πχ, κάθε χρόνο είναι διαφορετικός ιός. Ειδικά οι ιοί που έχουν RNA μεταλλάσσονται πολύ εύκολα για να επιβιώσουν. Χωρίς τα κύτταρα άλλων οργανισμών, δεν πολλαπλασιάζονται.

Επομένως δεν είναι απίθανη λογικά η ιστορία με τον κορονοϊό. Στέκει. Αλλά δεν στέκει τόσο λογικά κατά τη γνώμη μου η θεωρία μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, όπου όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και πολλά εκατομμύρια κόσμος μας μιλάν για έναν ανύπαρκτο ιό.
Επαναλαμβάνουμε πως είναι άλλο το να εκμεταλλευτεί κάποιος μια κατάσταση, πράγμα που όντως γίνεται από την κυβέρνηση, κι άλλο να αρνηθούμε τα πάντα.

Πχ γίνεται ένας σεισμός. Ξέρουμε όλοι πως οι σεισμοί είναι υπαρκτοί. Και κάποιοι με αφορμή αυτό το γεγονός κηρύσσουν στρατιωτικό νόμο. Είναι άλλο να πούμε “δεν θέλουμε δικτατορία” και άλλο να αμφισβητήσουμε το σεισμό.

Εκεί που έχουν δίκιο οι καχύποπτοι είναι στα εντελώς αντιφατικά μέτρα που παίρνονται. Αλλά αιτία δεν είναι ο ιός. Πχ στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με το τι θέλει να κάνει η ΝΔ. Θέλει να μας κλείσει μέσα; Αυξάνει τα τεστ, επομένως τα κρούσματα. Θέλει να ανοίξει τα σχολεία; Τα μειώνει!

Δεν τα μείωσε πριν ανοίξει τον Τουρισμό; Δεν πανηγύριζαν πως τάχα είμαστε “ασφαλής προορισμός”; Όταν δεν είχαν μάσκες δεν έλεγαν δεν χρειάζονται; Αυτό δεν έχει σχέση με τον ιό, αλλά με το ότι είναι αδίστακτοι ψεύτες και απατεώνες, που βουτάνε δημόσιο χρήμα λέγοντας κουταμάρες για να συνεχίσουν το πλιάτσικο.

Αλλά, αν δε σας έπεισαν τα παραπάνω, ρωτάω: Μπορούμε να ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές; Έστω έχετε εσείς δίκιο, κι όχι εμείς, που θεωρούμε πως υπάρχει κίνδυνος. Αν έχουμε δίκιο και όντως άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα κινδυνέψουν;

Η θνησιμότητα του ιού είναι πολύ μεγαλύτερη από τη γρίπη. Ως τώρα έχουν πεθάνει 848.394 άνθρωποι. Τι λόγο είχε η Κίνα να πει πως πέθαναν χιλιάδες ώστε να καταστρέψει το εμπόριο της; Γιατί, αν παίρνονταν μέτρα, δεν θα έβγαινε από την Κίνα.
Ο Τραμπ; Δεν θα ήθελε αντί για 183.499 νεκρούς να έχει κάτω από 100.000 να πανηγυρίζει στις εκλογές που έρχονται;

Λόγους να μειώσουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών βρίσκω πολλούς. Θα παρίσταναν το νέο Μωυσή, όπως κάποιοι γνωστοί αλιτήριοι. Να βάζουν παραπάνω γιατί; Οι νέοι δεν τρομάζουν. Αρρωσταίνουν βαριά πολύ σπανιότερα. Μεταδίδουν όμως τον ιό. Το εμβόλιο θα το κάνουν οι γέροι πρώτα από όλους. Άρα πολύ λίγοι δυνατοί νέοι θα εμβολιαστούν.

Το 95% των νεκρών είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Όντως για τους νέους είναι βαριά γρίπη. Η θνησιμότητα στα επίσημα κρούσματα 3,3% και κατεβαίνει. Όμως για τους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα είναι πολύ, μα πολύ επικίνδυνος. Μπορούμε να ρισκάρουμε έστω και μια ζωή;

Γιαυτό ζητάμε την ενίσχυση του ΕΣΥ και δωρεάν Υγεία. Δεν θέλουμε επικοινωνιακά κόλπα, αλλά ουσιαστικές λύσεις.

Θα χαρώ να ακούσω αντίθετα λογικά επιχειρήματα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020 | 5:27 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου