Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 10 Αύγ 2020
Δεσποτοκρατουμενη ρασοκαπιταλιστική ΑΕ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Όταν την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020:

α) ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης  βγαίνει και ισχυρίζεται δημόσια ότι από το κουτάλι της λεγόμενης "θείας κοινωνίας" δεν κολλάει ο κορωνοϊος,

β) η λεγόμενη "ιερά" σύνοδος των δεσποτάδων της Ελλάδας βγάζει δικιά της εγκύκλιο ότι θα κάνει ... υγιείς λιτανείες και πανηγύρεις τη στιγμή που ο επίσημος νόμος του αστικού κράτους αναγκάζεται να τις απαγορεύσει λόγω έξαρσης της πανδημίας,

γ) ο δεσπότης του Βόλου καισχυρίζεται ότι αυτή η μεσαιωνική λέπρα που ονομάζεται "καλογερισμός", είναι η ραχοκοκαλιά της λεγόμενης "ορθόδοξης" εκκλησίας,και οι σημερινές τοπικές φυλλάδες σπεύδουν να αναδημοσιεύουν το κήρυγμα, και

δ) όταν ακόμα κι αυτή εδώ την ώρα που σας γράφω τις σκέψεις μου, σε παρακείμενο τραπεζάκι της καφετέριας, ένας κύριος φωνασκεί για να τον ακούνε, ότι, αν τυχόν κάνουμε μια μέρα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αυτό θα γίνει για να μας φυτέψουν ένα ...τσιπ οι εχθροί της ... ορθοδοξίας, Εβραίοι, Κίσινγκερ και Σόρος ώστε να μας ... ελέγχουν, όπως του είπε χτες σε ... μοναστήρι κάποιος "άγιος γέροντας" (!!!) τότε το μόνο συμπέρασμα που αβίαστα βγαίνει από κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι αδιαμφισβήτητα το ακόλουθο:

Η λεγόμενη "ορθόδοξη" εκδοχή ή "αίρεση" του χριστιανικού μεταφυσικού ιδεαλισμού έχει ιδεολογικά χρεοκοπήσει εντελώς και, ουσιαστικά, αποτελεί ένα άταφο πτώμα που ζητά το νεκροθάφτη του.

Δεν έχει τίποτα απολύτως το θετικό να προσφέρει πλέον στην ανθρωπότητα αυτή η δεσποτοκρατουμενη ρασοκαπιταλιστική ΑΕ, εκτός από το πιο μαύρο σκότος και τον πιο οξυμένο κίνδυνο διάδοσης των λομωδων ασθενειών, πλάι στη σκοταδιστική μεταφυσική μυθολογία τους.

Εγώ φυσικά ως μαρξιστής-λενινιστής δεν έχω σχέση με καμιά απολύτως θρησκευτική δοξασία, με οποιαδήποτε εκδοχή του λεγόμενου χριστιανισμού.
Ειλικρινά όμως θα το χαιρόμουν ολόψυχα, αν βρισκόταν μια ομάδα χριστιανών που να σέβονται τις αρχές του ευαγγελίου με προοδευτικές, ή έστω στοιχειωδώς δημοκρατικές αντιλήψεις, που να γίνουν κάτι σαν τον Μύντσερ, το Λούθηρο και τον Καλβίνο, για να αλλάξουν ριζικά τη ρότα αυτής της παρακμασμένης σαπίλας των δεσποτάδων και των καλόγερων.

Να φτιάξουν μια μεταρρυθμισμένη εκκλησία που να λειτουργεί και διοικείται απλά και δημοκρατικά, χωρίς μεσαιωνικές τελετές, φανφάρες, χωρίς καλόγερους και χωρίς δεσποτάδες φεουδάρχες.
Μια μεταρρυθμισμένη ελληνική εκκλησία, χωρισμένη ολότελα από το κράτος και την άλλη εκπαίδευση, που να μην έχει καμία σχέση με τη σημερινή κάλπικη "ορθοδοξία", την αντίχριστη παρασιτική αυτή οργάνωση, η οποία υπάρχει στη ζωή ελέω του άφθονου συσσωρευμένου παρά, της αξεδιαλυτης διαπλοκής της με το κρατικό καθεστώς και της τραγικής αμάθειας εκατομμυρίων απλών ανθρώπων, ακόμη και μέσα στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας.

Αν οι άνθρωποι του τόπου μας δεν μπορούν άμεσα να περάσουν από τον ιδεαλισμό και τη μεταφυσική φαντασία στην απλή και ξεκάθαρη επιστημονική αλήθεια του διαλεκτικού-ιστορικού υλισμού, τουλάχιστον ας μεσολαβήσει κι εδώ ένα ιστορικό στάδιο σαρωτικού αποσκωρακισμού των θρησκευόμενων ανθρώπων μας από τη μεσαιωνική σαβούρα.

Ας γίνει έστω και τώρα ό,τι δεν έγινε από το 16ο-18ο αιώνα στην καθυστερημένη Ελλάδα της Τουρκοκρατίας. Ας βρεθεί έστω ένας σύγχρονος Κύριλλος Λούκαρις, κάτι αντίστοιχο με το φωτισμένο εκείνο μεταρρυθμιστή, που ο σκοταδισμός των καλόγερων και των κοιλαράδων, με τα κορακίσια ράσα και τις άπατες τσέπες, παρέδωσαν με συκοφαντίες στο δήμιο του σουλτάνου. 

Αυτοί οι απόγονοί τους, δύο αιώνες αργότερα αναθεμάτιζαν το Ρήγα, τον Υψηλάντη και την επανάσταση του '21. Η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη μια ιδεολογική συντριβή της ρασοφόρας αντίχριστης αγυρτείας που καμώνεται τον... "αντιπρόσωπο του Θεού" για να εκμεταλλεύεται και να γδέρνει μια ολόκληρη κοινωνία.πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Διαβάστε επίσης

 Θρησκευτική σαπίλα και απατεωνιά - Οι πραγματικές αρχές του χριστιανικού ευαγγελίου, που ήταν μια πρώιμη μορφή κομμουνιστικής ιδεολογίας στην παρακμή του δουλοκτητικού αρχαίου κόσμου.
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου