Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 24 Οκτ 2022
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στάκαμαν!
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Πουλημένος κανονικά, όπως οι σερίφηδες σε κάποια γουέστερν, ευνοεί τα τσιράκια του καθεστώτος και οργανώνει την καταδίωξη όσων αντιστέκονται.

Τον είδαμε όταν ήταν στην αντιπολίτευση να πρωταγωνιστεί σε ρόλο αδέκαστου εισαγγελέα. Τότε που το να καταγγέλλεις ότι η χώρα σου είναι «ξέφραγο αμπέλι» δεν ήταν αντεθνική πράξη, δεν έβλαπτε τον τουρισμό και δεν ευνοούσε τον Ερντογάν. Τώρα το σενάριο άλλαξε και πρωταγωνιστεί σε ρόλο σερίφη. Η εμφάνισή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτήν τη βδομάδα θα μπορούσε να δανειστεί ως τίτλο την κλασική γουέστερν ατάκα: «There is a new serif in town!». Και το πανό πίσω από την πλάτη του δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το μήνυμα: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους.

Δεν υπήρξε βέβαια καμιά ασφάλεια για το κοριτσάκι του Κολωνού. Ούτε για τα θύματα των βιασμών με δράστη τον Λιγνάδη και άλλους επώνυμους φίλους του. Ούτε για τους απεργούς της Μαλαματίνας, τους φοιτητές που στα κεφάλια τους δοκιμάζονται οι κρότου λάμψης, τον φοιτητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο του ΑΠΘ γιατί δεν υπήρχε θέση και καθόταν στο περβάζι. Ούτε για τον «Ινδιάνο», τον Ινδαρέ και κάθε είδους ιθαγενή που ανακηρύχτηκε εχθρός της κατά Μητσοτάκη ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας. Και ούτε λόγος να γίνεται για τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου ή του Βασίλη Μάγγου.

Από ασφάλεια στα κυκλώματα όμως ο σερίφης μας αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματικός. Η Novartis έγινε σκευωρία, ο Βαξεβάνης έγινε κακούργος, ο Παππάς κι ο Κρέτσος διώκτες της ελευθερίας της ενημέρωσης. Οι υποκλοπές θάφτηκαν βαθιά στο «απόρρητο», ο Μίχος, ο Λιγνάδης και οι λοιποί απολαμβάνουν την προστασία του καθεστώτος, ενώ συμμορίες αστυνομικών έγιναν συνέταιροι με το οργανωμένο έγκλημα. Για να φτάσουμε σε βιασμούς μέσα σε αστυνομικά τμήματα, τους οποίους ο σερίφης βάφτισε «κατάχρηση εξουσίας». Διαπράττοντας ο ίδιος κατάχρηση της υπομονής μας.

Αυτός είναι. Μεγαλοϊδιοκτήτης της χώρας, εξουσιάζει εξ αδιαιρέτου με την Αγία Οικογένεια και την ελίτ της διαφθοράς και της διαπλοκής δημόσια ταμεία, ζωές και συνειδήσεις. Πουλημένος κανονικά, όπως οι σερίφηδες σε κάποια γουέστερν, ευνοεί τα τσιράκια του καθεστώτος και οργανώνει την καταδίωξη όσων αντιστέκονται. Ο Μητσοτάκης, αν δεν το καταλάβατε, είναι το οργανωμένο έγκλημα με όρους καθεστώτος. Ο Καραϊβάζ και οι μαφίες που σκοτώνουν μέρα μεσημέρι είναι παρωνυχίδα. Τα Εξάρχεια, τα πανεπιστήμια, τους απεργούς και τους διαδηλωτές σημαδεύουν τα εξάσφαιρά του.

Τα καθάρματα με κοστούμι αλωνίζουν, σοβαρά εγκλήματα μένουν ανεξιχνίαστα, το βαρύ χέρι του νόμου και του αστυνόμου υμνείται, ενώ οι νοικοκυραίοι υπνωτίζονται με τη σταθερότητα του σερίφη και τον φόβο για τους ντεσπεράντο. Είναι ακριβώς οι ίδιοι ύμνοι στην καταστολή και οι ίδιες κατηγορίες για ανυπάκουους και δήθεν επικίνδυνους που οδήγησαν την Ελλάδα σε χούντες και τον κόσμο σε τραγωδίες. Αλλά το αυτί του σερίφη δεν ιδρώνει με τέτοια. Ασφάλεια για όλους – τους μεγάλους λωποδύτες. Κι αν διαμαρτυρηθείς… στάκαμαν!

Ο Μητσοτάκης, αν δεν το καταλάβατε, είναι το οργανωμένο έγκλημα με όρους καθεστώτος.
πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου