Γιώργος X. Παπασωτηρίου
21.06.22
 
 

Η Ιωάννα της έντιμης δημοσιογραφίας, η Ιωάννα του πολιτισμού, η επί δεκαετίες στενή συνεργάτης του Μίκη,

η Ιωάννα, μάνα ενός υπέροχου παιδιού, του Αντώνη, του δικού μας Αντώνη που μεγάλωσε στα δημοσιογραφικά γραφεία, γιατί ο πατέρας του έφυγε νωρίς και άδικα απ’ αυτόν τον κόσμο,

η Ιωάννα, η εκπρόσωπος των εργαζομένων, που έμπαινε μπροστά για μας με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος,

η Ιωάννα σήμερα χάνει το παλιό πατρικό της σπίτι, όχι στο Μονακό, ούτε στο Μανχάταν και τα Ιλύσια πεδία, αλλά στα άνω Ιλύσια.

Για ένα χρέος 15.000 ευρώ που τα τοκογλυφικά επιτόκια το εκτόξευσαν στα 60.000!

Χωρίς ποτέ να ειδοποιηθεί, όπως λέει η ίδια, το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό! Και τώρα της κάνουν έξωση από το σπίτι της, της κάνουν έξωση από τον ίδιο της τον εαυτό. Κι αυτό δεν αντέχεται.

Η Ιωάννα είναι πλέον τσακισμένη. Η υγεία της είναι κλονισμένη.

Μόνη ελπίδα, μοναδικό όπλο της η αλληλεγγύη των συναδέλφων, των γειτόνων, των συμπολιτών. Και ήταν, χθες, αρκετοί εκεί, δίπλα της.

Η Ιωάννα είναι μία συνάδελφος, είναι μία συμπολίτης μας, όπως πολλοί άλλοι, που έπεσε στα σαγόνια των τραπεζών, των funds και των επιτηδείων των πλειστηριασμών(κάποιοι μιλούν για «μαφίες»). Ένα δίκτυο με εταιρείες «κελύφη» που δρα παράνομα, παράτυπα, ανεξέλεγκτα, ασύδοτα, κανιβαλικά.

Γι’ αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι και πολιτικό. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει, την Ιωάννα, όλες τις Ιωάννες, όλους τους πολίτες, όλους τους ευάλωτους, που απειλούνται από τις μαφίες, παράνομες, παράτυπες αλλά και νομιμοφανείς.

Η αλληλεγγύη στην Ιωάννα είναι αλληλεγγύη προς τον εαυτό μας.

Η συμπαράσταση στην Ιωάννα είναι στήριξη στην έντιμη δημοσιογραφία, σ’ αυτή που δεν «τα πήρε» και «δεν τα παίρνει»,

αυτή που κάποιοι θεωρούν ρομαντική, ανώριμη και απροσάρμοστη!

 Όχι, η πλειονότητα των δημοσιογράφων δεν είναι οι «Φράγκες». Αντίθετα, είναι αυτή που ζει με το φάσμα της ανεργίας, της απληρωσιάς και της ληστείας των τοκογλύφων.  

Είναι η Ιωάννα…

Είμαστε εμείς…

πηγη: http://artinews.gr