Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 25 Αύγ 2020
Τι ζούμε ρε παιδιά τον τελευταίο καιρό της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας"; - Το "ξεμάτιασμα" αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης (2 Βίντεο)
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 Απ' τους γνωστούς "μακεδονομάχους", έχοντας υπάρξει στέλεχος του κόμματο; του Π. Καμένου, ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο -"από το 1995 προσφέρω αφιλοκερδώς Ιατρικές υπηρεσίες στο σύνολο των Μοναχών του Αγίου Όρους διατηρώντας άριστες σχέσεις" γράφει το βιογραφικό του- και δεδηλωμένος "εθνικοπατριώτης" είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, της Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος,

Ο συγκεκριμένος τύπος που τυγχάνει να είναι και επιστήμονας -χειρούργος ουρολόγος είναι το επάγγελμά του- έχει κάτι σκοταδιστικές αντιλήψεις που συναντάμε μόνο σε κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες της επαρχίας.

Και εδώ πέρα απ' το ευτράπελο γεγονός στο οποίο θα αναφερθούμε στην συνέχεια μας ήρθε στο μυαλό μια αφοριστική γενίκευση, που φυσικά δεν την ασπαζόμαστε, που συνηθίζει να λέει φίλος: "τέτοιος λαός που είμαστε μας αξίζει καμτσίκι (σ.σ μαστίγωμα) μέχρι να παγώσει η κόλαση"

Οπως, λοιπόν αναφέρει ιστοσελίδα- από εκεί απαλλοτριώσαμε το βιντεάκι που σας παραθέτουμε- στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. η οποία γινόταν με τηλεδιάσκεψη  «ο αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος την ώρα που μιλούσε ο κ. Ορφανός δέχθηκε ένα “ζωντανό” ξεμάτιασμα ξεχνώντας προφανώς να κλείσει την κάμερα του».

Επιστήμονας, σου λέει ότι είναι ο άλλος, και καταφεύγει σε "ξεματριάστες"! Τι να πεις!!!

Υ.Γ: Είχαμε την αίσθηση, που αποκομίσαμε διαβάζοντας ένα βιβλίο του θεολόγου Αργύρη Τσακαλία ότι υπάρχουν κείμενα των "άγιων πατέρων της ορθοδοξίας" που θεωρούν το "μάτιασμα" κακιά πρόληψη και δεισιδαιμονία. 
Το απορρίπτουν και δέχονται μόνο την "βασκανία", που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και προέρχεται, σύμφωνα πάντα μ' αυτούς από επέμβαση του Σατανά.

Ετσι, απλώς αφού αυτό το περιστατικό μας θύμισε την υπέροχη ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου που έχει τίτλο "Η κυρά μας η μαμμή" με τον καταπληκτικό Ορέστης Μακρής και την μοναδική Γεωργία Βασιλειάδου, είπαμε να το ψάξουμε λίγο το θέμα.
Και εδώ μπερδευτήκαμε εντελώς.

Σε μια ανάρτηση σε θρησκευτική ιστοσελίδα διαβάζουμε: "Μάτιασμα: Διάφορες κακές συνήθειες στη ζωή των ανθρώπων, παρουσιάζονται λαθεμένα ως λαϊκές παραδόσεις, ενώ πρόκειται για πλάνες και παραλογισμούς που όπως όλα τα «ανθρωποκαμώματα» διαδόθηκαν στο πέρασμα των αιώνων ... Ο πιστός που προσεύχεται, νηστεύει, εξομολογείται καθαρά και κοινωνεί τον Χριστό δεν έχει να φοβηθεί τις «κακές λέξεις», νομίζοντας ότι έχουν αρνητική επήρεια στη ζωή του που εξαλείφεται με το χτύπημα του ξύλου!".

Από άλλο κείμενο όμως του ίδιου χριστιανικού ιστότοπου πληροφορούμαστε τα εντελώς αντίθετα: "Το μάτιασμα (η βασκανία) είναι ένα φαινόμενο που η Εκκλησία μας πα­ραδέχεται την ύπαρξη του. Πρόκειται για την περίπτωση που κάποιος με φθόνο, με μίσος, για εκδίκηση, θέλει το κακό ενός προσώπου κι έτσι πα­ρακινεί το διάβολο να βλάψει τούτο το πρόσωπο. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει κι όταν κανείς με λόγια στείλει κάποιον στον διάβολο.¨

Αντε βρες άκρια μετά.

Εχουμε όμως και μια άλλη απορία. Πώς γίνεται ένας τόσο θρησκευόμενος άνθρωπος σαν τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλο δεν γνωρίζει μια άλλη θεία προσταγή που λέει ότι:
"Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις ξεματιάστρες, οι οποίες με παράξενες και πολλές φορές με βλάσφημες ευχές ή «προσευχές», επιχειρούν να υπο­καταστήσουν τον ιερέα" και καλεί μια τύπισσα μα τον "ξεματιάσει";

Τι ζούμε ρε παιδιά τον τελευταίο καιρό της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας";
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 | 7:05 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου