Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 22 Αύγ 2020
Αιχμάλωτος Στρατηγός
Κλίκ για μεγέθυνση
Θύμιος Γεωργόπουλος
22/08/2020, 09:00
 

 

Η άνευ όρων παράδοση στα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Αμερικανών που υπογράφτηκε με την δήλωση περί «αξιόπιστου και προβλέψιμου σύμμαχου» αλλά και τα αντίστοιχα της κ. Μέρκελ, οδήγησε τον Ερντογάν να ψαρεύει ανενόχλητος στα αβαθή της Μυκόνου και να πραγματοποιεί σουλάτσα μίλια μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ, ή όπως λέει και μια Γιαπωνέζικη παροιμία:

Ο Φρίντριχ Πάουλους, εμπνευστής του σχεδίου «Μπαρμπαρόσα» για την κατάληψη της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε Ναζιστής Γερμανός Στρατάρχης που υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική παράδοση και αιχμαλωσία μετά την πανωλεθρία των στρατευμάτων του στην «Μάχη του Στάλινγκραντ».
Όταν ο Σοβιετικός Στρατηγός Γκεόργκι Ζούκοφ -νικητής στην πολύμηνη πολιορκία των Γερμανών- επισκέφθηκε τον αιχμάλωτο Φον Πάουλους του πρότεινε: “Στρατάρχα, νικηθήκατε οριστικά. Υπογράψτε λοιπόν την συνθήκη  παράδοσης για να σωθούν όσοι άντρες απέμειναν από την στρατιά σας.”
Η πρώτη αντίδραση του Φον Πάουλους (που στην συνέχεια υπέγραψε την άνευ όρων παράδοση) ήταν η απάντηση: “Δεν γνωρίζετε ότι αιχμάλωτος στρατηγός δεν μπορεί να αποφασίζει και να  δίνει διαταγές;”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει και δίνει εντολές -επί όλων των μεγάλων θεμάτων της επικαιρότητας- με την ίδια δικαιοδοσία που έχει ένας αιχμάλωτος Στρατηγός.
Η διαφορά τους είναι ότι ο Φον Πάουλους πρώτα έγινε Στρατάρχης και μετά αιχμαλωτίστηκε, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτα (αυτοβούλως) αιχμαλωτίστηκε και μετά έγινε πρωθυπουργός.

Όποια συνθήκη παράδοσης του προσφέρθηκε ο Κυριάκος την υπέγραψε με μεγάλη ευκολία και περισσή ευχαρίστηση, για να καταστεί ένας αιχμάλωτος Στρατηγός, ένας σιδηροδέσμιος πρωθυπουργός.

Πρώτα παραδόθηκε στην ομάδα Σαμαρά, μεταλλάσσοντας το κόμμα του από το Καραμανλικό του dna σε ακροδεξιά φράξια, τοποθετώντας μάλιστα ως αντιπρόεδρο του κόμματος τον Άδωνη Γεωργιάδη για να επικρατήσει του μετριοπαθούς Μεϊμαράκη.
Η συνέχεια (και τα αποτελέσματα της) είναι γνωστή, οι ακροδεξιοί Μπογδάνος, Μαρκόπουλος, Πλεύρης, Παπαδημητρίου, Λοβέρδος κ.α. «κόσμησαν» τα ψηφοδέλτια και τελικά εκλέχτηκαν βουλευτές της ΝουΔου, ενώ οι Άδωνις, Βορίδης, Βρούτσης κ.α. έγιναν πρωτοκλασάτοι υπουργοί,που επιβραβεύτηκαν για την ανικανότητα τους σε ότι ανέλαβαν, παραμένοντας στο κυβερνητικό σχήμα αφού δεν επέτρεψε ο Σαμαράς να γίνει ούτε ο παραμικρός -και επισήμως προαναγγελμένος- ανασχηματισμός.

Η παράδοση στους καναλάρχες, από την εποχή που μαζί έδινε την μάχη στο ΣτΕ για να καταπέσει ο «Νόμος Παππά» και να μην πληρώσουν ευρώ τσακιστό για την χρήση των συχνοτήτων, οδήγησε σε «αναστολή» των πληρωμών τους  λόγω κορωνοϊού (μόνοι αυτοί) και στην «λίστα Πέτσα», βεβαίως με την ανταπόδοση της κατασκευής ομοιώματος του Κυριάκου σε εκδοχή «Μωυσή» παντός καιρού και επί παντός του επιστητού, αλλά οδηγεί και σε επικίνδυνα μονοπάτια το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού αφού αιχμαλωτίστηκε από την επικοινωνία και όχι από την ανάγκη λήψης των αναγκαίων μέτρων στήριξης του ΕΣΥ.

Την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο σηματοδότησε η «φτηνή» παραδοχή ότι τα ενοίκια του κόμματος στο Μοσχάτο πλήρωνε ο Β. Μαρινάκης, για να οδηγηθούμε στο αδιαφανές και αντιπαραγωγικό ξεκοκάλισμα των 37 δις που ευγενώς χορήγησαν οι «Μαδούροι» και στην ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας,
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών (του) το δημοσιονομικό έλλειμμα το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου έφτασε στα 11,8 δις, το πρωτογενές στα 8,1 δις, και η ύφεση του 2ου τριμήνου δείχνει να κυμαίνεται πάνω από 15%. 
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων η έκρηξη χρέους και η ανεργία είναι τα αναμενόμενα επακόλουθα, ενώ τα μνημόνια και η αναθέρμανση με το ΔΝΤ είναι στο τσεπάκι (σιγουράκι το παίζουν οι αγορές).

Η άνευ όρων παράδοση στα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Αμερικανών που υπογράφτηκε με την δήλωση περί «αξιόπιστου και προβλέψιμου σύμμαχου» αλλά και τα αντίστοιχα της κ. Μέρκελ, οδήγησε τον Ερντογάν να ψαρεύει ανενόχλητος στα αβαθή της Μυκόνου και να πραγματοποιεί σουλάτσα μίλια μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ, ή όπως λέει και μια Γιαπωνέζικη παροιμία:

“Το νερό παίρνει το σχήμα του βάζου.”

πηγη:https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου