Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 03 Ιαν 2023
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΟΡΑΜΑΤΑ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…
Κλίκ για μεγέθυνση


Χαρμόσυνο το εκλογικό έτος 2023, και οι εκλογικοί τελάληδες έχουν ξελαρυγγιαστεί, μήπως και τους προσέξει το πόπολο, που μάλλον αδιαφορεί πανηγυρικά και η αγωνία δήθεν κορυφώνεται. Θα μπορέσει ο αναντικατάστατος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ν’ αντικαταστήσει τον… εαυτό του, αφού, κατά πως λένε οι γνωρίζοντες, μόνο ο ίδιος μπορεί να βάλει τρικλοποδιά στην επανεκλογή του; Μήπως έχουμε νέα έκπληξη και αποκαλυφθεί ότι παρακολουθεί και τον Πάπα της Ρώμης και ξεσπάσει νέο «σκάνδαλο» κι ανέβει και άλλο στις δημοσκοπήσεις; Σύμφωνα, πάντως, με… ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες ή κάπως έτσι, ο νέος αναντικατάστατος πρωθυπουργός τους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει «οραματικό» λόγο μιλώντας για όσα έγιναν και όσα θα γίνουν αφήνοντας την «βρώμικη» δουλειά για τους «άλλους».

Αυτό και εάν είναι ανησυχητικό. Ο Μητσοτάκης έχει ήδη «οράματα» γι’ αυτά που έρχονται. Δηλαδή, κλάφτα Χαράλαμπε…

Ας δούμε τώρα την βασική επισήμανση, που θα θέσει η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους: «Προσέξτε τι θα ψηφίσετε», γιατί «μπορεί από ατύχημα και λάθος συσχετισμούς να προκύψει ο Βαρουφάκης ξανά υπουργός».

Μέγας κίνδυνος, όντως, για την κοινωνία. Αλλά από που προκύπτει, όταν οι βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 πηδούν εδώ και καιρό, ο ένας μετά τον άλλον από το «καράβι» με τελευταίο παράδειγμα την Αγγελική Αδαμοπούλου, που μετακόμισε στον Συριζα, τον οποίο μέχρι πρότινος κατηγορούσε για την μνημονιακή του πολιτική, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση σύμπλευσης και συμφωνίας μαζί του; Τέλος πάντων, ο μπαμπούλας του Συριζα σε κάθε περίπτωση είναι απ’ ό,τι φαίνεται το κυρίως μενού της εκλογικής προπαγάνδας της ΝΔ.

Όσο για την Χαριλάου Τρικούπη, τον πρόεδρο Ανδρουλάκη (που όλοι αυτοί οι κακοήθεις τον χαρακτηρίζουν πιο μέτριο και από τους μετριότερους) και τα πράσινα άλογα του Πασοκ είναι για να τους κλαίνε οι ρέγκες μετά τις «αποκαλύψεις» για το «σκάνδαλο» που εμπλέκεται η τρίτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, προϊόν του πασοκικού εκσυγχρονιστικού σωλήνα, για να μην ξεχνιόμαστε Ευάγγελε Βενιζέλε. Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό ο Ανδρέας Λοβέρδος (καρδιακός φίλος της Καϊλή) ρωτάει την ΑΔΑΕ, εάν τον παρακολουθούν. Και η κοινωνία χέστηκε σύμπασα και με το συμπάθιο…

Όσο για τον Κουτσούμπα, ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο, ότι ο μόνο ο λαός θα ανακουφίσει τον λαό, αλλά μέχρι τότε ο λαός δεν έχει παρά να εμπιστευθεί το ΚΚΕ: «Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή. Καμιά ανοχή στα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος της πολιτικής, που από τη μια ενισχύει την καταστολή απέναντι στο λαό και από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις και ενόχους. Μιλάμε και για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διαφόρων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία κλπ.».

Και πως θα καταργηθούν; Μα πως αλλιώς, με την ψήφο του ΚΚΕ για την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ για όλους τους μπάτσους. Αυτή και εάν είναι «κατάργηση»!!! «Όλα τους έχουν στόχο τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία, και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ, μόνο για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν αναντίστοιχη – και μάλιστα τη στιγμή που έγινε – με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανάφερα και σήμερα και διατυπώθηκε και από το βουλευτή μας κατά την συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας», κατέληξε παραληρώντας ο  Κουτσουμπάρας. Καλά που δεν μας είπε ότι αυτή η ψήφος ήταν τελικά μια ακόμη προβοκάτσια ενάντια στο κόμμα του λαού εκ μέρους της αστικής τάξης και των λοιπών γνωστών κύκλων της «ανωμαλίας»…

Χαρμόσυνα τα δημοσκοπικά νέα για την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και αυτό νομίζουμε ότι οφείλεται στην εμφανή άρνησή του να δοκιμάσει ο ίδιος τις κρέμες για την φαλάκρα, που διαφημίζει φανατικά. Όσο για την αναμενόμενη είσοδο του Κασιδιάρη στην Βουλή, αυτή απ’ ό,τι φαίνεται πράγματι θα δυσκολέψει την εξασφάλιση αυτοδυναμίας για τον Μητσοτάκη. Αχ, μωρέ κατακαημένη Αριστερά με τους αντιφασισμούς σου, να περιμένεις (;) να πέσει ο Μητσότακης από το Κασιδιάρη! Και εκεί στην Κουμουνδούρου, ακόμα αναρωτιούνται «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε», αφού με τον ήλιο τα μπάζουνε τα πρόβατα στο εκλογικό μαντρί με τα ήλιο τα βγάζουνε…

Όλα καλά και ρόδινα, λοιπόν, για τον αναντικατάστατο;

Μάλλον όχι. Ας δούμε τι γράφει από τις στήλες της φυλοκυβερνητικής Καθημερινής ο οικονομικός συντάκτης Κώστας Καλλίτσης (24-25 Δεκεμβρίου): «Επικράτησε μια «πολιτική Μαυρογιαλούρου». Με αφορμή την πανδημία και την ενίσχυση των πιο αδύναμων οικονομικά, ξοδεύτηκαν περίπου τόσα ή περισσότερα από όσα είχαμε γλιτώσει με το «κούρεμα» του χρέους, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, το 2012. Κι έγινε μια πρωτοφανούς κλίμακας αναδιανομή πλούτου με παλαιοκομματικά κριτήρια και πελατειακή στόχευση – έτσι αυξήθηκαν κατά αρκετά δισ. ευρώ οι καταθέσεις επιτήδειων (φοροκλεπτών…) και των επιχειρήσεων. Η ίδια πολιτική, οριζόντιων παροχών (που περιορίζει τις ενισχύσεις στους αδύναμους γιατί τις μοιράζει και στους ισχυρούς), συνεχίστηκε με αφορμή την ενεργειακή κρίση. Και κορυφώνεται με το εκλογικό επίδομα σε 8,5 εκατ. ψηφοφόρους – το λεγόμενο market pass. Μια πραγματική ελίτ θα ντρεπόταν αν η χώρα της δεν διέθετε εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Ένα κακό με αυτές τις πολιτικές είναι ότι οι συνέπειές τους συνεχίζονται και όταν λήγει η άσκησή τους. Θα φανεί αυτό μετά τις επόμενες εκλογές. Αν αυτές αργήσουν να γίνουν, ίσως η κυβέρνηση προσφέρει στους ψηφοφόρους mobile pass ή Netflix pass».

Μ’ άλλα λόγια, μόλις τελειώσει το εκλογικό πανηγυράκι «θ’ αρχίσει το επώδυνο δημοσιονομικό συμμάζεμα. Τότε θα εμφανιστεί ο λογαριασμός της νυν ασκούμενης πελατειακής πολιτικής. Και όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα δυσκολευτεί στο νέο έργο». Από κοντά και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι «απαιτείται σύμπλευση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να υλοποιηθούν οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής πολιτικής και να διαφυλαχθούν όσα έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία». Αν υποψιαστούμε ότι το πάνε εκεί που νομίζετε…. Όπως καταλήγει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής «Η κουλτούρα της συνεργασίας είναι βασική προϋπόθεση για πολιτική σταθερότητα. Αυτή η κουλτούρα πρέπει να ενισχυθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαζόταν η ελίτ της χώρας – αν υπήρχε. Δεν θα μηρύκαζε ότι «η χώρα δεν έχει εναλλακτική» – μια πραγματική ελίτ θα ντρεπόταν αν ίσχυε κάτι τέτοιο στη χώρα της. Ούτε ότι λύση βρίσκεται –δήθεν– στη λόγω καλπονοθευτικού νόμου αυτοδυναμία, δηλαδή σε κυβερνήσεις περιορισμένης λαϊκής εντολής. Αν υπήρχε…».

Τα σχόλια περιττεύουν…

Λ

πηγη: https://anarchypress.wordpress.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου