Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε κάθε πρόβλημα – και είναι ουκ ολίγα, από την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια ως την οικονομική κρίση και την αύξηση της ανεργίας -, έχει μια μόνιμη επωδό.

“Για τα πάντα όλα φταίνε οι προηγούμενοι, φταίει ο Τσίπρας, φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε οι ζαίοι που δεν άφησαν αρκετές ΜΕΘ, που δεν έκαναν προσλήψεις στα νοσοκομεία, που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη, που δημιούργησαν και άφησαν ασύδοτη την ανομία στα πανεπιστήμια, που, που, που, που” - ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Και μακραίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει μια δική της, οπισθοδρομική και καταστροφική πολιτική, και, με την αμέριστη βοήθεια και των φιλικών της ΜΜΕ, φροντίζει πάντα να εμπλέκει τον ΣΥΡΙΖΑ, που “έκανε” ή “δεν έκανε”, δείχνοντας τον ως υπαίτιο μιας κατάστασης που πρέπει, σύμφωνα με το αφήγημα αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διορθώσει.

Όμως το μότο αυτό δεν ισχύει για το πρόσφατο... αυτογκόλ. Μια διπλωματική αστοχία, στην οποία δεν μπορεί με τίποτε να... εμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να του αποδοθεί καμία ευθύνη για τον απλούστατο λόγο ότι είναι handmade από τη σημερινή κυβέρνηση. Η οποία στην επιχείρηση δημιουργίας (ξανά) επικοινωνιακών εντυπώσεων, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον εορτασμό των 200 χρόνων της επανάστασης. Έναν εορτασμό στον οποίο έχουν προσκληθεί όπως είπε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ρώσος και ο γάλλος πρόεδρος όπως και ο Πρίγκιπας Κάρολος, ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Όμως είθισται, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα εθιμοτυπίας, να μην ανακοινώνεται από την κυβέρνηση μια τέτοιου είδους επίσημη πρόσκληση σε εκδήλωση πριν την αποδεχθεί ο παραλήπτης! Μια λάθος διαχείριση για την οποία δεν μπορεί η ευθύνη να επιρριφθεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η δε απάντηση της ρωσικής πλευράς δεν άργησε. Την ίδια μέρα, 29/1, δημόσια και λιτά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωνε ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παραβρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου (“has no plans to visit Athens despite the invitation to attend the 25 March military parade in honor of the Greek Independence Day”) σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Άμυνας κάνει “αποκαλύψεις”: στις αρχές Φεβρουαρίου πέρσι συνιστούσε στον πρωθυπουργό, αποκαλύπτοντας διαλόγους τους, “ψυχραιμία”, σχετικά με τις βόλτες του Ουρουτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τώρα ανακοίνωσε πρόωρα την αποστολή των προσκλήσεων στους υψηλούς προσκεκλημένους. Τέτοιες αστοχίες δεν αφορούν τον Μητσοτάκη ή τον Παναγιωτόπουλο αλλά εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Κι εδώ δεν χωρούν “υποσημειώσεις” ή “αστερίσκοι”. Και αν σκεφθεί μάλιστα κανείς ότι μιλάμε εδώ αυστηρά και μόνο για τη διαχείριση ενός θέματος πρωτοκόλλου...

ΥΓ: Αν αναρωτιέστε γιατί το θέμα “πέρασε κάτω από το ραντάρ”, η εξήγηση είναι απλή: από τη στιγμή που δεν μπορούσε να λειτουργήσει ο μηχανισμός επίρριψης της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, που το δημιούργησε εκ του μηδενός, περάσαμε στο mode της υποβάθμισης.

πηγη:https://tvxs.gr