Ολόκληρος ο ελληνισμός τόσο στην Ελλάδα όσο κ ο απόδημος άκουγε πριν δυο χρόνια την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να επιτρέψει επιτέλους στους Έλληνες του εξωτερικου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απο τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό.

Τα συστημικά μέσα θριαμβολογουσαν μαζί με την κυβέρνηση ότι η ΝΔ θάναι η πρώτη κυβέρνηση στην χώρα  που θα ικανοποιήσει το ενωτικό κ διαχρονικό  αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικου κλείνοντας ταυτόχρονα την αρνητική εικόνα  ως  η μοναδική χώρα του Ευρώ που δεν εξασφαλίζει το στοιχειώδες αυτό δημοκρατικό δικαίωμα για ευρωπαίους πολίτες.

Βέβαια δεν ήθελε να ολοκληρώσει τις σχεδόν τελειωμένες μελέτες της ανεξάρτητης και διακομματικής επιτροπής που ειχε εξουσιοδοτήσει η προηγούμενη κυβέρνηση κ που εξασφάλιζε μια ευρεία συμμετοχή των αποδήμων κ την απευθείας εκλογή συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών που θα προέρχονταν απο όλες τις ηπείρους που ζει κ δρα η ομογένεια.

Τουναντιον προσπάθησε να παρουσιάσει νέα αυθαίρετα σχέδια των «άριστων» του επιτελικού κράτους που θα εξασφάλιζαν οπως προπαγάνδιζαν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής των αποδήμων σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και των άλλων προοδευτικών ή και αριστερών κομμάτων που πιθανόν φοβόντουσαν την μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικου.

Οπως μεταγενεστερα ομως αποδειχθηκε μετα την έγκριση απο την Βουλή του νεου αυτου νομου ,εξασφάλιζετο με αυτον η συμμετοχή στις εκλογές μόλις 3500 ψηφοφόρων απο τα εκατομμύρια των  Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικο ,εφόσον  μόνο τόσοι λίγοι μπόρεσαν ή θέλησαν μέχρι τώρα  να γραφτούν στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους.

Μια ύστατη προσπάθεια να ενοχοποιηθεί γιαυτο το αστείο αποτέλεσμα του νόμου η αντιπολίτευση,οτι δηθεν αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμβιβασμών που χρειάσθηκε να γίνουν  για να εξασφαλισθούν οι διακόσιοι ψήφοι που χρειάζονταν  στην Βουλή για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου , έπεισε πιθανον τους στενούς οικογενειακούς συγγενείς των νομοθετών….αλλά πέρα αυτών ουδενα.

Ούτε οι Έλληνες στην Ελλάδα ,αλλά πολύ περισσότερο ούτε οι απόδημοι Έλληνες έχουν τόσο αφέλεια για να μην καταλάβουν ,έξω από την επικοινωνιακή κυβερνητική καταιγίδα «αγάπης προς τους απόδημους» ,πόσο πολύ  υποστηρίζουν στην πραγματικότητα οι «άριστοι»την διεύρυνση των δικαιωμάτων  των Ελλήνων του εξωτερικου ώστε να διασφαλίζεται η αμεσότερη συμμετοχή στην πολιτική κατάσταση της πατρίδας τους.

Και αντί να κάνουν ένα στοιχειώδη απολογισμό της αποτυχίας τους ζητώντας  έστω μια θεατρινίστικη συγνώμη απο τον απόδημο κ μοιράζοντας μελλοντικές υποσχέσεις οτι θα διορθωθεί ο νόμος ετσι πχ όπως πρότεινε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης
τι σκέφτονται να κάνουν;Ακουσον ,ακουσον, να τιμωρήσουν τους απόδημους  επειδη μέχρι  τώρα αυτοι «τους γύρισαν την πλάτη» ,αφαιρώντας απο τις ελάχιστες έδρες που τους παραχώρησε ο νέος νόμος και αποκλείοντάς τους ουσιαστικά εκ νεου απο την νεα Βουλή.

Προς τούτο τολμά να ζητήσει την συμπαράσταση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μην φωτογραφηθούν οι «άριστοι» ολομοναχοι ,χωρίς το τελευταίο φύλλο συκης.

Καλά ποιοι νομίζουν οτι είναι οι «άριστοι»και τι νομίζουν οτι είναι οι Έλληνες του Εξωτερικου;

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί ενα καθημερινό πολιτικό στριπ τιζ αφερεγγυότητας σολους τους θεσμικούς τομείς ,που ανάλογο δεν έχουμε ξαναζήσει στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Οι απόδημοι Έλληνες δεν θα ανεχθούν να γίνονται άλλο πεδίο εφαρμογής τεχνικών  προπαγάνδας που μοναδικό στόχο έχουν  την ολοκληρωτική εξαπάτηση  ενας τμήματος του ελληνισμού που επηρεάζει αποφασιστικά την οικονομία της χώρας.Δεν θα παραιτηθουν ποτέ από το δημοκρατικό  δικαίωμα της ψήφου απο την χώρα διαμονής κ της εκλογής δικών τους αντιπροσώπων που θα φέρει τον εναρμονισμό της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης .

Θα συμβάλουν ,με τις αστείρευτες   δυνάμεις τους μέσα κ έξω απο την χωρα, στην ανατροπή αυτών που θέλουν τους απόδημους οπως μεχρι σήμερα στο περιθώριο , σαν «πολύτιμους τουρίστες»στα σπίτια και στα μέρη που γεννήθηκαν ,μεγάλωσαν και υπηρέτησαν  με όλη την αγάπη τους.

* Ο Νικόλαος Ρηγας είναι Νευρολόγος,Ψυχίατρος - Παιδοψυχίατρος, Διευθ.Ιατρ.Κέντρου Adenauer Platz στο Βερολινο

πηγη: https://tvxs.gr