Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 24 Ιαν 2023
Το πολιτικό τέλος ενός ακόμη Μητσοτάκη
Κλίκ για μεγέθυνσηΓράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου    

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπαίει. Δείχνει ασταθής και εμφανίζεται προς τα έξω απολύτως απομονωμένος, έχοντας χάσει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες του αξιώματός του. Αρκετοί, νομικοί κυρίως κύκλοι, ισχυρίζονται ότι η Κυβέρνησή του, έχει χάσει και την Δημοκρατική της νομιμοποίηση στα μάτια, τουλάχιστον, των πολιτών. Δεν του βγαίνει τίποτα. Παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, συρόμενος κάθε φορά πίσω από τα γεγονότα, τις καθημερινές αποκαλύψεις και τους ύποπτους πολιτικούς κύκλους που τον εξουσιάζουν.

Πορεύεται σε μια αδιέξοδη τροχιά με την μοναξιά του σχοινοβάτη πάνω στο τεντωμένο σχοινί όπου ανά πάσα στιγμή περιμένει να συμβεί το μοιραίο. Βλέπει την φθορά της Κυβέρνησής του να καταγράφεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Είναι ένας Πρωθυπουργός που το μόνο που του απομένει είναι να ορίσει την ημερομηνία των Εκλογών οι οποίες θα τον στείλουν στο σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται πως αν τελικά μια εξαιρετικά μεγάλη συσπείρωση του συνόλου της Δεξιάς παράταξης τον φέρει ξανά στα πράγματα, αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα έχει προηγούμενο. Δεν αντέχεται από κανέναν μία δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη. Κόλαση. Οι περισσότερες των συντάξεων αναπηρίας και γήρατος που εκδίδονται, αναφέρονται  σε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα των εργαζομένων. Βία και εγκληματικότητα σε πλήρη άνθιση. Αυτό που διαχέεται γύρω μας είναι απλώς το κύκνειο άσμα του συστήματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κονόμες, οι ρεμούλες, οι Πάτσηδες, ο Χειμάρας, η Σπυράκη, αλλά κυρίως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έγιναν θηλειά στο λαιμό του. Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να μην καταθέσει ο Πρόεδρος της ΑΑΔΕ για τα όργια των υποκλοπών που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο υποτακτικός του Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την γνωστή ‘’γνωμάτευσή’’ του, τον τίναξε στον αέρα. Σύσσωμος ο νομικός και πολιτικός κόσμος της Χώρας με συντονισμένα, για πρώτη φορά, αντανακλαστικά τον κατάγγειλε για ‘’Συνταγματική εκτροπή’’.

Θέλησε να κρατήσει επάνω του και τα δυο καρπούζια στο θέμα της κηδείας του αποθανόντος έκπτωτου Κωνσταντίνου. Του πέσανε και τα δύο. Ο Σαμαράς και ο Βορίδης υπενθύμισαν, διασύροντας τον Πρωθυπουργό, τι ακριβώς έπρεπε να κάνει και τι, πολύ άστοχα, δεν έκανε. Ο Βορίδης μάλιστα έκανε και πρόβα διαδοχής. Στο εντελώς ξεκάρφωτο ο Πρωθυπουργός της Χώρας, δημιούργησε από του πουθενά ένα πρωτοφανές φιάσκο με τα γλυπτά του Παρθενώνα, τόσο όσο να μας αδειάσει με ταπεινωτικό τρόπο σύσσωμη η Βρετανία.

Θέλει να αποκλείσει, λέει, τον ναζιστή Κασιδιάρη από την επόμενη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως απεργάζεται και ύποπτα σενάρια συνταγματικής εκτροπής για ώρα …ανάγκης. Το πιθανότερο και εγγύτερο από τα δεξιά στήριγμά του, ο άλλος Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος σημειωτέο τον λεηλατεί σε ψήφους στην Βόρεια Ελλάδα, αρνείται ‘’πάση δυνάμει’’ οιαδήποτε συνεργασία ποτέ μαζί του. Εγώ, δεν θα γίνω ‘’Ποτάμι’’ ισχυρίζεται. Οι αγρότες ζέσταναν τα τρακτέρ τους και κατέβηκαν στις παραδοσιακές, πλην απρόβλεπτες μελλοντικά σε εξελίξεις, κινητοποιήσεις τους.

Οι ημέρες της αλαζονείας, του κυνισμού και της εξαπάτησης από την πλευρά της Κυβέρνησης, έχουν τελειώσει οριστικά για τον Λαό. Τώρα ο ΚΜ τάζει αυξήσεις στο Δημόσιο από το 2024 και ετοιμάζεται να κάνει εκλογές μαζί με τον Ερντογάν το Μάιο. Το Μαξίμου ΑΕ δεν φοβάται απλώς για την ήττα που προδιαγράφεται με ισχυρές πιθανότητες. Αυτό που φοβάται το σύστημα Μητσοτάκη είναι κυρίως οι ‘’σκελετοί’’ που θα βρεθούν στα ντουλάπια τους. Για τις ενοχές και όλα όσα πρόκειται να λογοδοτήσουν. Και για να το αποφύγουν αυτό θα παλέψουν λυσσαλέα μέχρι και την τελευταία στιγμή για να επικρατήσουν. Όργια θα κάνουν μέχρι τις κάλπες.

Η αίσθηση που επικρατεί πλέον για τη Χώρα, τουλάχιστον στη μεσαία τάξη, είναι αυτή της εικόνας μιας αποκρουστικής κατάρρευσης των πάντων. Μια κοινωνία πτωχευμένη, ανασφαλής και φοβική. Εξαρτημένη και εγκλωβισμένη. Μια πολιτεία στην οποία έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου, όπως αυτό ακριβώς του Ερντογάν, καθώς και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Οι θεσμοί, όπως για παράδειγμα αυτός της Δικαιοσύνης (Ήλιε νοητέ), απαξιώνονται συστηματικά. Οι Έλληνες πολίτες κουράστηκαν. Ακούς παντού ‘’όλοι το ίδιο είναι’’. Οι πολίτες συνήθισαν το ‘’τέρας’’ της αφασίας. Μέχρι και αυτό του φασισμού ανέχονται να τους συν-Κυβερνά. Ένα συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ‘’επιτελικό’’ κράτος διαμορφώνει γύρω τους ένα καθεστώς σκοτεινής διακυβέρνησης όμοιο μιας άλλης επάρατης εποχής.

Την ώρα που στα νοσοκομεία το ΕΣΥ πνέει τα λοίσθια, έχουμε έξαρση των ιώσεων, πρωτοφανή έλλειψη σε φάρμακα και κατακόρυφη άνοδο των θανάτων. Την ίδια ώρα και ενώ αποκλιμακώνονται διεθνώς οι τιμές των πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός κρατιέται στο ύψος του 10-12%. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την αισχροκέρδεια που επικρατεί, κάνουν τα λαϊκά νοικοκυριά να αναστενάζουν. Εκεί που τα πράγματα ξεφεύγουν οδηγώντας τους καταναλωτές κυριολεκτικά σε απόγνωση είναι στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Εκεί ακριβώς όπου οι αυξήσεις των τιμών σε συνάρτηση με την παραπλάνηση των καταναλωτών που επικρατεί,  αγγίζει το 20-25%. Χωρίς καμία απολύτως ελπίδα και προοπτική αποκλιμάκωσης. Σύμφωνα με την επίσημη Στατιστική Αρχή οι αυξήσεις στα τρόφιμα τρέχουν με 15,5%.

Η Κυβέρνηση μάταια προσπαθεί με προεκλογικά επιδόματα ελεημοσύνης, αύξηση του κατώτατου μισθού και  τρύπια καλάθια της φτωχής νοικοκυράς να γιατρέψει βαριές παθογένειες όπως αυτή της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Συνεπώς είναι μια Κυβέρνηση βαθιά ταξική η οποία απέτυχε παταγωδώς. Και καθώς καταρρέει γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Οι πολίτες πρέπει να απαλλαγούν οριστικά από αυτήν. Πρέπει να διαμορφώσουν ένα αντί-Μητσοτακικό μέτωπο. Ο Μητσοτάκης τελείωσε πολιτικά συσσωρεύοντας στην πλάτη μας αρκετές σοβαρές ζημιές. Εμείς οι παλαιότεροι το γνωρίζαμε αυτό από την αρχή. Υπήρξε μοιραίος Πρωθυπουργός όσο ακριβώς και ο πατέρας του. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν τώρα τον λόγο. Ο δρόμος είναι ανοιχτός.

πηγη: https://www.anoixtoparathyro.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου