Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 20 Απρ 2024
Άθλοι και αθλιότητες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Οι κατά δήλωση Ευρωπαϊστές, που στα χρόνια της  διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των σκληρών διαπραγματεύσεων του με τους δανειστές συγκρότησαν το «κίνημα» #menoumeeuropi,  είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πουλάνε -σε κάθε ευκαιρία- φτηνό πατριωτισμό στην ημεδαπή και εξαγώγιμη (ΠΟΠ) πατριδοκαπηλία στην Ευρώπη.

Άλλο πατριώτης κι άλλο εθνικιστής, άλλο αγαπώ την πατρίδα μου κι άλλο μισώ την πατρίδα του άλλου, άλλο θέλω την πατρίδα μου μεγάλη κι άλλο θέλω να αφανιστεί η πατρίδα του άλλου, άλλο θεωρώ πατριώτες τους ομοϊδεάτες μου κι άλλο κατηγορώ ως προδότες τους πολιτικούς μου αντιπάλους.

Ο Βολταίρος έλεγε: “Είναι κρίμα που για να είσαι καλός πατριώτης πρέπει να γίνεις εχθρός της υπόλοιπης ανθρωπότητας” και ο συγγραφέας Ρομέν Γκαρύ ξεκαθάριζε: “Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους ανθρώπους έρχεται πρώτο”.

Οι κατά δήλωση Ευρωπαϊστές, που στα χρόνια της  διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των σκληρών διαπραγματεύσεων του με τους δανειστές συγκρότησαν το «κίνημα» #menoumeeuropi,  είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πουλάνε -σε κάθε ευκαιρία- φτηνό πατριωτισμό στην ημεδαπή και εξαγώγιμη (ΠΟΠ) πατριδοκαπηλία στην Ευρώπη.

Οι «Ευρωπαϊστές» συντάσσονται αναφανδόν με τα συμφέροντα του ιερατείου των Βρυξελλών και κατά της Ελλάδας -έτοιμοι να αποδεχθούν κάθε επαχθή δέσμευση, κάθε αποικιοκρατική συμφωνία και κάθε πρόγραμμα εκχώρησης εθνικού πλούτου και ανεξαρτησίας- όταν τα ατομικά τους συμφέροντα (και της κάστας που εκπροσωπούν) ταυτίζονται με αυτά των ευρωαφεντικών τους, την οποία στάση βαφτίζουν απολύτως Ευρωπαϊκή και βαθιά πατριωτική, η οποία στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και τα εθνικά μας δίκαια.

Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Χριστιανοδημοκράτης, ακραία συντηρητικός Ευρωβουλευτής -ο οποίος στα χρόνια των μνημονίων τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των πιο σκληρών προγραμμάτων λιτότητας και σταθερά  υπέρ του Grexit- αποτελεί τον επιστήθιο φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και παραμένει διαχρονικά ο πιο διαπρύσιος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα.

Το 2019 ως υποψήφιος του ΕΛΚ για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Ελλάδα και εμπλεκόμενος ευθέως στις εθνικές εκλογές της χώρας μας προέτρεψε να ανατρέψουμε τον λαϊκισμό και τον ψεύτη Τσίπρα.

Και ενώ ο Σόιμπλε στα απομνημονεύματα του σημειώνει: “Ήταν ένα θαρραλέο βήμα (η εφαρμογή του προγράμματος) και ο Τσίπρας πέτυχε στη συνέχεια αξιοπρόσεκτα πράγματα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην επόμενη κυβέρνηση να σταθεροποιήσει πάνω σε αυτή τη βάση την Ελλάδα. Αυτό αξίζει αναγνώριση”, οι Βέμπερ και Μητσοτάκης ουδέποτε επιφύλαξαν έστω μια θετική λέξη για τα επιτεύγματα της περιόδου 2015-2019 που κράτησαν την Ελλάδα όρθια και εντός ευρωζώνης.

Οι «Ευρωπαϊστές» όταν καταδικάζονται από τους θεσμούς της Ε.Ε. -όπως στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, το οποίο υπερψήφισαν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες μεταξύ των οποίων και 7 ευρωβουλευτές του ΕΛΚ (όχι βέβαια ο Βέμπερ)- κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «προδοσία» και ότι ο…..Κώστας Αρβανίτης αποστερεί την χώρα από κοινοτικούς πόρους (κι ας έπραξε το ακριβώς αντίθετο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

Όταν ο Μητσοτάκης κυβερνάει με την αρχή «το κράτος είμαι εγώ» τότε ταυτίζει την καταδίκη της κυβέρνησης του με την καταδίκη της χώρας και θεωρεί πατριώτες όσους καταπατούν το κράτος δικαίου και προδότες όσους καταδικάζουν την καταπάτηση του.

Ποια είναι η υπερήφανη στάση της Ελλάδας στην Ευρώπη;

Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ή οι συμμετοχές του Μπελέρη και του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» – Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Άθλοι και αθλιότητες

Τι θα κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι σε περίπτωση πολέμου; Θα παίξουμε κατευθείαν στον τελικό ως διοργανώτρια χώρα

Altan, Ιταλός σκιτσογράφος

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου