Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 15 Δεκ 2022
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Κλίκ για μεγέθυνσηΣάββατο 17/12, 15:00, Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ)


 

ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εντάσσεται στην κλιμάκωση των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών για την αναδιανομή της παγκόσμιας ισχύος και τη διαμόρφωση ενός ψυχροπολεμικού σκηνικού. Τα κράτη μας καλούν μια ακόμη φορά να διαλέξουμε τους σφαγείς μας. Οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, κατεστραμμένη γη, τσακισμένα/βιασμένα σώματα, εκατομμύρια εκτοπισμένες/ους.


ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Σε αυτό τον πόλεμο το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά ως τμήμα του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας, αλλάζοντας εν μέρει τη ρητορική της «ειρηνευτικής δύναμης» που καλλιεργούσε στο εσωτερικό του και διεθνώς μέχρι πρόσφατα, στέλνοντας αναβαθμισμένο πολεμικό εξοπλισμό και δηλώνοντας δια στόματος πρωθυπουργού ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτή η επιλογή εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων, στο βαθμό που εναρμονίζονται με τις κεντρικές επιλογές της βορειοατλαντικής συμμαχίας και συνοδεύονται από την αναβάθμιση των νατοϊκών βάσεων στον ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα, οξύνεται ο ανταγωνισμός με το τουρκικό κράτος, με έναν ατελείωτο αγώνα δρόμου εκατέρωθεν πολεμικών εξοπλισμών και την καλλιέργεια του πατριωτισμού/εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Ενώ την ίδια στιγμή, οι μετανάστ(ρι)ες αντιμετωπίζονται ως «ανεπιθύμητες/οι» – «εισβολείς» με διαρκή pushbacks και πνιγμούς, έχοντας εργαλειοποιηθεί στα παιχνίδια κυριαρχίας μεταξύ των δύο κρατών.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Οι στρατιωτικές συρράξεις και οι διαρκείς κρίσεις, που παρουσιάζονται ως φυσικά φαινόμενα ενώ είναι εγγενείς του κρατικού/καπιταλιστικού συστήματος, δημιουργούν ολοένα πιο ασφυκτικές συνθήκες καθημερινής ζωής για τις υποτελείς κοινωνικές ομάδες όπου γης. Συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα είδη διαβίωσης, συστηματική υποτίμηση των ζωών μας, διευρυνόμενη φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση, διαρκής επιτήρηση και επιβολή μιας σιγής νεκροταφείου είναι αυτά που «υπόσχεται» η «ειρήνη των κυρίαρχων» ως η άλλη όψη των πολέμων τους. Η εξουσία διαμορφώνει κοινωνίες σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού με την επίκληση διαρκών εξωτερικών απειλών, οι οποίες εξυπηρετούν τη διάχυση του φόβου, την πειθάρχηση και τη στοίχιση πίσω από τις κρατικές προσταγές. Από τις «ασύμμετρες απειλές», τις «αντι»τρομοκρατικές νομοθεσίες και εκστρατείες που τις συνόδευσαν και τη συνοριακή θανατοπολιτική κατά των μεταναστ(ρι)ών, μέχρι τα διατάγματα, τις απαγορεύσεις, τους διαχωρισμούς, τους αποκλεισμού ςκαι τον ψηφιακό έλεγχο στον «πόλεμο κατά της πανδημίας» τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,

ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Σάββατο 17/12, 15:00, Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ)

Ανοιχτή αντιπολεμική συνέλευση αναρχικών

πηγη: https://anarchypress.wordpress.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου