Ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, ήταν δίπλα της σε όλη τη διαδρομή της στη δημόσια ζωή. Το ξέρουν στη Θεσσαλονίκη, όπως ξέρουν επίσης ότι ήταν ΠΑΣΟΚ κατ επάγγελμα.

Ο Μ. Τρεμόπουλος έχει αναφερθεί διεξοδικά στο ακροδεξιό παρελθόν του που δίνει και μια πειστική εξήγηση για την άψογη συνεργασία του με τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη και τον τωρινό Απ.Τζιτζικώστα.

Ο Ψωμιάδης έκανε δηλώσεις για να εξηγήσει ότι τον αναβάθμισε γιατί αξιολόγησε τα προσόντα του, ενώ ο Τζιτζικώστας δεν βρίσκει κάτι να πει, παρόλο που τον διατήρησε σε διευθυντική θέση στην περιφέρεια.

Ο Τρεμόπουλος έχει τη δική του αφήγηση για το πώς έγινε αυτή η "γαλαζοπράσινη" όσμωση στο αυτοδιοικητικό βορειοελλαδικό πεδίο αλλά όλα αυτά είναι πια ιστορία.

Ο κ. Αλ. Καϊλής θα βγει στη σύνταξη το συντομότερο δυνατό περιμένοντας, σε απόσταση από τη δημόσια σφαίρα, να ξεχαστεί η είδηση ότι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με μια βαλίτσα γεμάτη ευρώ στις Βρυξέλλες.

Προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη του και, τελικά, την έκαψε, γιατί η υπερασπιστική της "γραμμή" ότι τα λεφτά ήταν του συντρόφου της δεν δίνει πειστική απάντηση για τη φορτωμένη βαλίτσα που κουβαλούσε ο πατέρας της.

Η σχέση του πατέρα Καϊλή με την κόρη του έχει πλέον ποινικό ενδιαφέρον και είχε πάντα πολιτικό ενδιαφέρον, παρόλο που ποτέ δεν προσέλκυσε το μιντιακό φως.

Γιατί και οι δύο αντιμετώπισαν τη συμμετοχή τους στα κοινά σαν επάγγελμα, δηλαδή σαν τρόπο βιοπορισμού. Αυτός στα αλώνια της αυτοδιοίκησης, αυτή στα σαλόνια της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Εκείνος αφανής, εκείνη λουσμένη στη λάμψη.

Το τελευταίο επεισόδιο βρίσκει την Εύα Καϊλή στη φυλακή και τον Αλέξανδρο Καϊλή ελεύθερο αλλά με μεγάλες απώλειες. ΄Εχει κάθε λόγο να αγωνιά για την έκβαση της δικαστικής περιπέτειας στην οποία έμπλεξε η κόρη του, για τον τερματισμό  της πολιτικής της καριέρας που έχει επέλθει ήδη, για την υπόληψη της οικογένειάς του που αμαυρώθηκε, για το κακό τέλος μιας πορείας στην οποία τη συνόδευε από την αρχή, κρατώντας της το χέρι και τη βαλίτσα.

πηγη: https://tvxs.gr