Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 11 Αύγ 2022
Δραματική έκκληση για τους πρόσφυγες στον Έβρο και από τους νοσοκομειακούς
Κλίκ για μεγέθυνση
Φωτογραφία «ΕΦ.ΣΥΝ.»11.08.2022, 15:10

 

 

Εφιάλτης δίχως τέλος για ομάδα προσφύγων, που εδώ και πολλές μέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι  κοντά στο χωριό Κισσάρι, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, όπου ένα πεντάχρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο από δάγκωμα σκορπιού το βράδυ της Δευτέρας 

πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην vνησίδα, όπως και σύμφωνα με καταγγελίες οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η HumanRights360, που έχουν ήδη ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εισαγγελία Ορεστιάδας.

Έκκληση στις ελληνικές Αρχές, που κωφεύουν στις εκκλήσεις οργανώσεων να προχωρήσουν στη διάσωση των ανθρώπων απευθύνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, που ζητά να οργανωθεί σήμερα αποστολή επί τόπου, ώστε να προσφερθούν πρώτες βοήθειες και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης όλα τα παιδιά και όλοι οι ενήλικες που χρειάζονται νοσηλεία.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από τις διοικήσεις ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ και 4ης ΥΠΕ να δράσουν άμεσα ώστε να προσφερθεί η δέουσα υγειονομική βοήθεια στους πρόσφυγες τονίζοντας πως η άρνηση παροχής επείγουσας υγειονομικής βοήθειας, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση διεθνών συνθηκών καθώς και του Συντάγματος της χώρας, παραβιάσεις για τις οποίες οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι.

«Είναι ανατριχιαστικό, εξοργιστικό και απάνθρωπο να κυκλοφορούν φωτογραφίες νεκρών μικρών παιδιών από τσιμπήματα σκορπιών, να υπάρχουν και άλλα πάσχοντα μικρά παιδάκια για τον ίδιο λόγο και γενικά να εξελίσσεται αυτή η τραγωδία εδώ και μέρες χωρίς να παρεμβαίνουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Το συνεχιζόμενο δράμα χιλιάδων προσφύγων που αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητα μιάσματα από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας εκατέρωθεν των συνόρων και που "εργαλειοποιούνται" από τις κυβερνήσεις αυτές για γεωπολιτικούς και προπαγανδιστικούς λόγους είναι ένα μόνιμο σοβαρότατο θέμα» σχολιάζει η Ομοσπονδία για να σημειώσει τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η εγκληματική πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Αυτή τη φορά με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας εγκλωβισμένης σε νησίδα στον ποταμό Έβρο από το τσίμπημα σκορπιού ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση είναι και η αδερφή της 9 χρονών. Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφυγες αποτελούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της πολιτικής του εγκλωβισμού και των "επαναπροωθήσεων" (pushbacks). Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διακινητές, την FRONTEX και σε υπερδομές - φυλακές. Η συγκεκριμένη κλιμάκωση απανθρωπιάς που ζούμε τώρα είναι το αποκορύφωμα». 

EΔΩ η συνταρακτική έκκληση για βοήθεια που έστειλε στην «Εφ.Συν.» 28χρονη από τη Συρία, όπως επίσης παρεμβάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου